• Ace Rimmer
    211

Da se razumijemo. Glasao sam za Bobana, 99 posto ću glasati i na sljedećim izborima. Mislim da je kao sportski djelatnik najbolje rješenje zbog kombinacija stvari i sretan sam šta ga imamo.

Ali vezano sada za stadion, stari, koliko god Dinamo bio prosjak na cesti koji ispruženih ruku gleda hoće li mu Vlada i Grad kao prolaznici tutnuti nešto u ruke, opet i to šta se tutne u ruke je to šta će prosjak iskoristiti/koristiti i valjda ga se pita nešto. Tko će puniti taj stadion, tko će ga konzumirati, radi koga i čega će biti isplativ i održavati se, a ne biti rupa bez dna? Radi arhitekata koji se dive mirisima svojih prdeža ili nas?

Boban ako dođe na javnu tribinu i kaže – ljudi, Vlada i Grad su rekli kako mi ne možemo dobiti više od 205 milijuna eura, nije realistično, ovaj rad je bio u financijskim okvirima, ostali radovi su probijali budžet(pa neka su i za jedan euro probili), možemo dobiti ovo ili nešto slično ovome, ja prvi neću više ništa reći. Ali ako se krene s nekim apstraktnim vrijednostima, bestežinskim futurističkim, a u isto vrijeme arhaičnim tribinama, super intezivnoj blještavoj prštećoj arhitektonskoj ultra najboljoj kombinaciji toga šta Dinamu treba – e onda gonite se u kurac. Nemoguće, ali nemoguće da ne postoji barem 2-3 rada koji zadovoljavaju financijske gabarite, a imaju sve ono šta nam je obećano, a pod broj jedan spojene tribine. A ne da pobijedi valjda jedini rad koji nema spojene tribine.

Da li je bolje išta, nego ništa – jeste. Ali ovo nije najbolje, nije ono šta nam je obećano kroz riječi Naukovića i šta je bio san većine koja voli Dinamo. Nije. I nemojmo se praviti da je. Onako kako ja vidim, ovo nije iskključivo Bobanova krivica jer je 1/9, ali snažno, snažno se opirem ovoj jednoglasnoj odluci u koju upada i predsjednik mog kluba kojeg sam ja birao i šokiran sam da on koji zna koliko smo patili i htjeli novi stadion i željeli da bude sve suprotno od onoga šta imamo sada, on izabere isti takav samo s krovom. Da, jer on ga je isto izabrao. Jednoglasna odluka je donešena. Šokiran sam. I to ne mijenja da je i dalje moj predsjednik, da je i dalje moj izbor za predsjednika i u budućnosti. Ali da mi izaberemo ovakav stadion kao omaž 50tim i 60tim godinama dok vapimo za modernim zdanjem jer nešto šta se mora adresirati. Šta da radimo bogte mazo? Kataklizma. I onda kao, pa dobro, hoćete li ovo ili ništa. Daj ljudi, pa nije da ti EU iz svojih fondova gradi štalu, nego se praktično iz naših džepova gradi stadion koji ćemo mi koristiti i koji ćemo mi puniti i koji će biti profitabilan samo ako mi to tako napravimo i želimo. Ja imam osjećaj kao da sam u epizodi Zone Sumraka. Čekam da me netko probudi, ali izgleda kako ništa od toga.

I na kraju dana, i da se ovo izgradi, mi ćemo opet ići tamo. Išli smo i na Maksimir. Ali da smo ovdje propustili priliku izvući najbolje – jesmo. Nemojmo se služiti novojezikom kao onaj tovar u prezentaciji kako bi prezali o toga da ogolimo šta je ovo, a ovo je sranje zapakirano u najblještavije riječi kako bi bilo samo malo manje sranje. A svi imamo oči.
  • dumitrumitu
    2.1k
    Neznam zašto ljudi pričaju o dizanju kluba na novi nivo sa ovim stadionom. Ako se sagradi ovakav stadion to znači stagnaciju za sljedećih 30 godina.
  • dinamofan
    75
    a cek kako mi sad bjezimo godinama hajduku? pa ne daje nam nista ovaj Maksimir ipnako na 9 od 10 utakmica ne bude ljudi vise nego sto ce stati na Kranjcu i ne vidim sta ce tu to utjecati.. nikad oni nas nece prestici taman igrali na hipodromu
  • K3p
    479

Kad pročitam ovakve apokaliptične najave sere mi se. Kraj ovakvog stadiona trebali smo bit gori od tovara, apa eto nismo....
  • Ivan0302
    2.2k
    Ali meni ovaj krov uopće ne izgleda održiv ima par stubića tankih i to je to, imam osjećaj da bi popadalo odmah
  • jedan u nizu
    19.9k
    Ovo mi izgleda top, a cak su i ukopali Maksimirsku

FQutBOq.jpeg
  • Denle
    845
    Neznam zašto ljudi pričaju o dizanju kluba na novi nivo sa ovim stadionom. Ako se sagradi ovakav stadion to znači stagnaciju za sljedećih 30 godina. — dumitrumitu

Ma kakva posrana stagnacija.

Ne bi znacilo nikakvu stagnaciju, jer taj stadion ima sve sto Boban (citaj Dinamo) zeli - novi stadion, 35 tisuca mjesta, sky boxeve, loze itd. koji ce donijet veci profit klubu.

Stadion je opce sranje, al necemo sad pretjerivati. To sti mi obicni navijaci zelimo ocito njima nije bitno.
  • Borovljanin
    793

bilo je pristojnih radova, ali očito Sud nije tražio nešto "generično" nego su htjeli iskoristiti priliku da guraju svoju spiku. Izgleda da im se nitko nije suportstavio, nitko nije uputio u ono što traže navijači. Ili se Odbor za stadion nije izborio da ugura barem jednu ideju u program.
  • Plavi-9
    1k
    Smatram da ima dovoljno elemenata za žalbu i rušenje natječaja.

Ovo su bili uvjeti natječaja za koje smatram da nisu ispunjeni:
    - "Arhitektonsko rješenje treba predvidjeti kohezivnu i povezanu strukturu gledališta. Potrebno je stvoriti kompaktnu atmosferu visokog energetskog naboja, zadržavajući fokus na travnjak."
    -"Kako bi se osigurala udobnost gledatelja tijekom kasne jeseni i ranog proljeća, stadion treba biti opremljena visokoučinkovitim sustavom grijanja tribina."- ovo je nemoguće zbog propuha kojeg bi imali na ovom stadionu.

Također ni mišljenje stručnog savjetnika nije do kraja pozitivno:

"u pogledu nosive konstrukcije prezentacija je nedostatna. Stadion je oblikovan s praznim nezatvorenim i međusobno nepovezanim uglovima. Armiranobetonske tribine predviđene su u dva nivoa na istočnoj i zapadnoj strani, pri čemu se pojavljuje problem izrazito duge stražnje konzole kosoga nosača. Upinjanje krovnih konzola („jedara“) u armiranobetonsku konzolu tribina konstruktivno je nedovoljno uvjerljivo te zahtijeva značajnu dodatnu razradu. Prikazan je dio statičkog proračuna, a sama osnovna konstruktivna ideja je jednostavna. Međutim, način njezine realizacije i prijenosa opterećenja ostaje nedovoljno razrađen i tehnički upitan.
    Zaključak: Ideja je arhitektonski zanimljiva i jednostavna, ali je nosiva konstrukcija nedovoljno
    razrađena, osobito u području oslanjanja i upinjanja krovnih konzola. Za ozbiljniju procjenu
    izvedivosti potrebno je znatno detaljnije konstruktivno i statičko razrađivanje."
  • Tom vg
    1.2k
    ovako prepušteno, neće proći sigurno. Javi rezultate
  • don
    22.2k
    Nauković:

"između gornje i donje tribine će biti sky boxevi po dužini cijelog stadiona. To je jedan od glavnih razloga zašto se išlo na 2 etaže" Di su?

"na sjeveru će biti prostorije za navijače, bit će velika teretana." Di je?

"biti će i working space, da možeš doć s laptopom i radit nešto i gledati Maksimirsku šumu" Di je?

ovakvo pišanje i po klubu i navijačima još dugo nisam osjetio.

Mislis da ce se tovarima prodati ovakva slicna nebuloza od projekta. Budi siguran da nece. Da se i pokusa ovako nesto letili bi svi od reda u more. No, mi smo gospoda, a ocito se gospodu moze guziti bez one stvari, bez da ta ista gospoda reagira. — scooniepenn

baš to. Klasična Zagrebačka gospodska publika. Ali tako nas i uči Boban. Prema svima samo gospodski odnosi.
  • CISCO
    931
    to je pišanje za slijedećih 50 godina.

i to nakarada će ostati iz eminentnih stručnjaka kao što su fabijanić i ostala umišljena ekipa arhitekata koja nikada neće kročiti nogom na to zdanje koje su izabrali
  • Progressive overload
    557
    Kad Boban inzistira na ovom rješenju neka onda dođe na svaku jebenu tekmu i to sad kad dolazi lošije vrijeme i neka sjedne na rub ZG ispod montažne nadstrešnice. Pa možda shvati kakav komoditet želi osigurati navijačima za sljedećih 50-60!godina.
  • Denle
    845
    "između gornje i donje tribine će biti sky boxevi po dužini cijelog stadiona. To je jedan od glavnih razloga zašto se išlo na 2 etaže" Di su?

"na sjeveru će biti prostorije za navijače, bit će velika teretana." Di je?

"biti će i working space, da možeš doć s laptopom i radit nešto i gledati Maksimirsku šumu" Di je?

ovakvo pišanje i po klubu i navijačima još dugo nisam osjetio.
    — don

Evo ti PDF od projekta, sve sto si spomenuo je u stadionu.

https://stadion-maksimir.zagreb.hr/UserDocsImages//dokumenti/1nagrada.pdf

Ako pocnes izmisljati probleme, onda svaka iduca zalba gubi kredibilitet.
bold
italic
underline
strike
code
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet