manga guela
deki87
Znači, mora se ostaviti određena doza slobode, interpretacije i tako dalje. Na tome, ako gledamo od riječi do riječi, ovo tu je jedna kompaktna, kohezivna struktura. Jedan tip gnjezda To gnjezdo ima pukotine i te pukotine ostvaruju specijalnu situaciju, ostvaruju prisutnost i događaja u gradu i prekrasnog parka u tom događaju, u tom spektaklu. I to je nešto što je kod ovoga rada, on je jedini rad. Koji je bio otvoren prema Maksimiru, puno radova i od ovih nekih spominjanih autora u medijima. Postoje kompletne sjeverne tribine otvorene prema Maksimiru, ili pukotine, veće, manje. Nije to jedini rad koji je otvoren. Ali ovaj je jednostavno na najbolji način odreagirao na tu kontradiktornu situaciju. Kako napravi stadion da bude gradski stadion, da živi non-stop, da bude dio grada, da bude dio slakodnevice. Svi ovi zatvoreni tu, to je u principu jedna pojava u gradu koja ima obrambeni karakter, zatvoreni karakter. On je neprijatelj. A ovo tu je prijatelj. Ovo tu je struktura koja komunicira s gradom.
Taj dio je meni potpuno jasan. Ono što ja ne ulazim u, da kažemo, superiornost o kojoj vi govorite ovog projekta nasprem ostalih 87. Onaj dio koji ja propitojim, a znam da je to bilo i među dobrim dijelom javnosti pitanja, a i među dijelom struke, su bili upravo ti komentari o tim nekakvim, da kažemo, nedosljednostima, odnosno možda otvorene interpretacije samog teksta natječaja i to je nešto što problematiziramo zato što doista se čini pomalo, znate, jedan projekt koji je pobjednički je zapravo jedini ovog kapaciteta, svi drugi su upravo išli povezivati i koherentnima učiniti ta gledališta i taj moment i onda su išli za rješenjem arena. Odnosno, ali evo ja sad postavljam pitanje Kad bih ja vidjela u nekom objašnjenju da stoji da arena, odnosno gledalište, treba biti koherentno i povezano. To je onda vrlo jasna uputa.
Nije jasna uputa. Znači, da vi očekujete bunker, bunar, zdjelu, vazu itd. To bi se onda tako napisalo i propozicije bi bile koliko bi se termini zdjela, koliko bi se termini drugog tipa. Da mora biti definirano isključivo, kontinuirano. Da mora biti potpuno, potpuno zatvoreno. Da mora biti, to bi se naglasavalo, bold, italic, underline. Jednostavno bi se reklo da je to izričita napomena, naredba, Ali to je totalitarni neki princip za javni, međunarodni, maksimalno otvoreni natječaj za glavni grad jedne države u Evropi. Tako da je to nepotrebno. I ovo je stvar projektiranja. Neko čita program, analizira ga, smišlja, konstruira, čita između redova. Čita između redova, to je stvar interpretacije, projektiranja, promišljanja i neke dodane vrijednosti. Ovaj projekt ima dodanu vrijednost. On nije zatvorena kutija, nego je to jedan abstraktni, lebdeći, gotovo kričan, Neka javna skulptura, jedna destinacija za građane ovoga grada i građane ove države. Znači, to je Vidikovac, to je prostor u parku, to je jedna senzacionalna struktura koju ljudi dolaze, obilaze, poput one, recimo, ptiće gnjezda u Pekingu. To je taj tip, samo drugačije oblikovan. A performanse ovog projekta, ljudi su počeli govoriti da je tamo hladno, toplo, da je ovako i onako. To je potpuno pogrešna teza. Znači, ovo je projekt koji udovoljava najstrožijim FIFIN-in, UEFIN-in standardima. Perfektne vidljivosti, perfektnog konfora, perfektne orijentacije, perfektnog mobiljara, grijanih stolica itd. Niti je niko nenadkriven, niti niko ga zapljuskuje kiša, niti mu puše vijek. Ovo je potpuno zaklon. Imate projekata koji su... Od ovih čak nekih ljudi koji su istupali u javnosti, čije su tribine prema sjeveru potpuno otvorene. Znači bilo koji neki sjeverna kiša ili neki udar nevremena, ti su svi navijači naši na sjeveru ogoljeni potpuno. Mokri. Na tome, pažljivo, pažljivo s komentarima, ovo je jako veliki projekt, jedan veliki istup Hrvatske na globalnu scenu. Ovo je rijetko velike magnitude i natječaj, i odaziv, i na kraju i ovaj refleks javnosti. Sve je to odlično. I jako je važno da se govori o arhitekturi. Društvo gradi arhitekturu i arhitektura gradi društvo. To je jedan specifičan odnos. Tako da mi smo izabrali rad, stručni žiri je iskonfiguriran vrlo pažljivo, sa najstrožim kriterijima, unutra su stručnjaci, unutra su predstavnici vlade, predstavnici grada, tako da svi mi smo donijeli jednoglasnu ocjenu. Sad ovo uzmicanje u rekverci, razgovara da je netko nije bio ili je netko nekoga uvjerao itd. To su sve Priče za malu djecu, realno. To su priče za malu djecu. To su priče za malu djecu.
Frizura Robija M
Frizura Robija M
Papastrumf
CISCO
jedan u nizu
Paggini
Evo netko napravio simulaciju kiše i vjetra, čini mi se da ne bi trebao prelaziti 5m/s. — Frizura Robija M
Akustika? Opet spušten do zemlje, maksimalno kompaktan, uz teren, natkriven, ne znam di bi taj zvuk trebao pobjeći. — Frizura Robija M
The Undertaker
Thor
Zona Dinamo je Forum na kojem se okupljaju navijači i simpatizeri Dinama, te na jednom mjestu raspravljaju i informiraju se o klubu i svim ostalim stvarima koje imaju poveznicu s našim klubom. Ostali su dobrodošli kao gosti i u skladu s tim trebaju se i ponašati.