• NORTE
  1.5k
  Kako gledate na izjave Zdravka i igrača da je ovo možda i najsupješnija sezona u povijesti kluba? Zdravko ju je i doslovno stavio u isti koš s dvije najznačajnije sezone kluba. Pored osvajanja europskog trofeja '67., opjevane titule '82., hrvatska dupla kruna nakon 15 godina dominacije i četvrtfinale EL (za koje "nismo dobili ni medalju") se stavlja u isti koš s legendarnim trofejima... Svaka čast za rušenje Tottenhama u osmini finala, uspjeh je fenomenalan, ali mislim da je usporedba pretjerana.
 • Bosna86
  4.8k
  Pa dalo bi se raspravljati s obzirom na promjenu odnosa u svjetskom nogometu, da vise nema pravila od 28g... Jednostavno, brdo na koje se treba popeti je veće nego prije...

  S druge strane, vjerujem da je 2005/06 velikoj većini draža od ove sezone... Netko tko je doživio ‘82 se vjerovatno samo smije na takve upise...

  Puno je tu faktora koji utječu da se neka sezona ureze u pamćenje
 • Miro93
  2.1k
  Teško je reći. Ovisi i o nama samima. Evo, meni je ona 2005/2006 bila fenomenalna iako nismo ni igrali europu i iako smo ispali iz kupa rano. Super su tad igrali dečki, svako malo se zabijalo 5,6 golova. Igralo se stvarno lijepo i efikasno. Vladao je taj neki mir jer se nije još toliko ušlo u tu borbu protiv Mamića. Samo eto, tad sam bio klinac i drugačije sam to sve doživljavao. Naravno, u to vrijeme i "buđenje" sjevera je imalo utjecaja. Meni su općenito sve sezone koje sam pratio kao dijete draže od svih ovih bez obzira na sve. Tu dječju naivnost i veselje ti nitko ne može oduzet. Sa vremenom se i u nama nešto zatrovalo i koliko god nekad osjetim nešto; to više ne može biti "TO".

  A da je ova bila možda jedna od najuspješnijih, je; svakako.
 • Kwedi
  3.6k
  21.5.21.
  Attachment
  SN_20576_21052021 (25M)
 • xFire
  724
  Samke nam je opet u prolazu :smile:

  vvm9xnxnsywxdry0.jpg
 • Mali dioničar
  4.2k
  Mihael Mikić ulazi u stručni stožer kao pomoćnik trenera. Piše Ničota.
 • SAS1987
  2.9k
  Izgleda da Krznar ostaje trener :smile:
 • deda
  5.8k
  Neka, meni je drago da su Dinamovci u stručnom stožeru.
 • Eduardo
  4.5k
  Valjda u klubu neće zaboraviti staviti na glasanje izbor za najboljeg igrača sezone. Pošto je bilo na polusezoni red je da bude i na kraju.
 • Pop corn
  2.3k
  Kako gledate na izjave Zdravka i igrača da je ovo možda i najsupješnija sezona u povijesti kluba? Zdravko ju je i doslovno stavio u isti koš s dvije najznačajnije sezone kluba. Pored osvajanja europskog trofeja '67., opjevane titule '82., hrvatska dupla kruna nakon 15 godina dominacije i četvrtfinale EL (za koje "nismo dobili ni medalju") se stavlja u isti koš s legendarnim trofejima...NORTE

  Pretjerano. 1967. si imao osim osvajanja KVG-a pobjedu nad prvakom Europe Celticom 1:0 što im je bio jedini poraz tada. Osim toga u prvenstvu su bili 2. nakon što su u predzadnjem kolu u izravnom dvoboju odigrali X sa Sarajevom koji postaje prvak sa dva doba razlike. Liga par puta jača.

  1982. godine doduše Dinamo ne igra Europu jer je u zadnjem kolu 1980./81. Joško Skoblar s Rijekom sjebao dogovor i pobijedio Dinamo iako je dogovorena utakmica mladih igrača i X. A ovaj poslao najbolje. Ali prvenstvo je tada bilo čudo, jaka Zvezda, jaki Hajduk, slučaj Tomić u glavama. To prvenstvo je što više kopam po njemu čudo nad čudima. Pazi tebi dvije godine prije CK SKH sjebe naslov, a sad nemre ništa. Tuku te u Skoplju a ti ih tučeš konačno. Jebe te ne samo Zvezda i Partizan i ostali na istoku, već i "tvoja" Rijeka, Hajduk (ajde tukli su Zvezdu 1:0), pa Olimpija.

  Realno Dinamo je u ovoj sezoni bio predominantan čak i za Osijek. Bilo bi čudo da se nije osvojio HNL. Duga europska sezona i corona sezona i sve ostalo su ostavili neizvjesnost malo dulje nego što je trebalo. U Europi sjajan, drastičan uspjeh, i sigurno uz duplu krunu jedna od jačih sezona, nažalost bez publike, ali ne vidim da može toliko biti ispred ove dvije sezone.

  Možda sam u krivu ali to je moj pogled.
 • marcio amoroso
  5.7k
  Za mene je ovo najuspješnija sezona od osamostaljenja. Nezgodno je uspoređivati momčadi, sezone i uspjehe sa razmakom od 40 ili 50 godina.
  Ono prvenstvo 82’ je puno emocionalniji doživljaj nego ova sezona. Osvojiti kup velesajamskih gradova i pri tom izbaciti brdo velikih klubova je također veleban uspjeh. Jako teško za procijeniti.
 • deda
  5.8k
  Nemoguće je uspoređivati 67., 82. i ovo danas. Ja mogu sigurno reći da je najuspješnija nakon 82. Kad bi se ponderirali financijski uvjeti tj. moć onda je ovo vjerojatno najuspješnija sezona.
bold
italic
underline
strike
code
quote
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet