• Dudu9
    2k
    Jagušić ne vrijedi trenutno te novce niti je pokazao to,Fruk je barem pokazao u jačim utakmicama da moze bit glavni igrač i najbolji, Jagušića smo samo vidili protiv ostatka Hnl da ima nešto u njemu protiv dinama je bilo nista posebno, koliko je talenata bolje igralo i dominiralo pa na kraju nista od njih nije bilo, tako da pitanje šta ce bit on je samo potencijal za postat odličan igrač
  • hanibal
    76
    Mala digresija: nije toliki problem dati velik novac za mlade HNL igrače, puno je veći problem to što ih prvih 6–8 mjeseci u kontinuitetu moraš istrpjeti. U tom periodu dolaze na vidjelo sve njihove mane koje su ranije bile zamaskirane. Govorim o igračima do 20/21 godine,(Lisica 22.god i Valinčić 23. god ne ulaze u ovu kovotu) a pritom si klub poput Dinama jednostavno nema puno manevarskog prostora da to izdrži.

Izuzev ako si Gvardiol – pa se i njega na kraju skrivalo na beku, a ne na stoperu, primjerice u play-offu protiv Ferencvárosa gdje je bio stoper i napravio kiks. I da je Dinamo kupio Jagušića, u kojim bi utakmicama on i Stojković, kao dva glavna ofenzivna eksponenta, mogli zajedno funkcionirati? Čak i da Stojković igra krilo, previše je tu faktora nepredvidivosti i “dječjih bolesti”.

Evo, Domínguez je došao iz Barcine škole kao odličan igrač s vrhunskom školom nogometa, pa je u Europi plivao u obrani – kiksevi, loše procjene, loša postavljanja. I da je kojim slučajem Jagušić došao, njegov forte je udarac, koji bi u startu bio minimiziran zbog niskog bloka protivničkih ekipa, i odmah mu to utječe na samopouzdanje.

Domíngueza se dovelo za 1,2 milijuna eura plus 20 % od budućeg transfera. Cijenu na jednu stranu, meni je osobno puno veći problem njegova adaptacija na igru Dinama. Jagušić je po vještini dosta sličan Majeru – odličan, prekidi, podvaljivanja – ali je i Majer imao ogromnih problema u adaptaciji na Dinamo i u pronalaženju uloge unutar ekipe. Čak je htio ići iz kluba. Spletom okolnosti i s Mamićem kao trenerom proigrao je, jer mu je vjerovao do kraja.

Općenito, mladi top talenti koji ostvaruju velike transfere iz HNL-a, bilo u Dinamo ili vani, u zadnje 3–4 godine jednostavno imaju ozbiljne nedostatke, pogotovo u igri bez lopte i donošenju odluka na terenu. Primjer je Stojković protiv Vukovara, kada ga je vadio Livaković.

Pa i sam Baturina, koji je elitni talent, prvih pola godine bio je zakucan za klupu dok ga nisu koliko-toliko obučili i osposobili da protivnici ne mogu iskorištavati njegove nedostatke. I opet ga se danas djelomično skriva – nekad na lijevom krilu, nekad kao lažnu devetku.
  • db-izbjeglica
    19.9k
    Ovo sa jagušićem je suludo na više razina.

Prva razina je ta što dinamo uopće treba kupovati tog igrača, budući da je bio u dinamu. Volio bi vidjeti osobu i/ili osobe koje su otpisale tog klinca.

Druga razina suludosti je odabir kluba i lige od strane samog igrača. Kad mi netko spomene dobru razvojnu ligu za mladog igrača koji ima karakteristike adriana jagušića, grčka liga bi vjerojatno bila u zadnjih 10 europskih liga koje bi spomenuo. Još i nekako ako si grk, ali za stranca...

Treća razina suludosti je slaven belupo i klauzula o postotku od budućeg transfera. Najveći dinamov izlazni transfer u povijesti je skoro pa duplo veći od panathinaikosovog. 10 najvećih dinamovih izlaznih transfera zajedno teži (odokativno) dobrano preko 200 milijuna eura, 10 najvećih panathinaikosovih izlaznih transfera zajedno teži (odokativno) 50-60 milijuna eura.

U koprivnici očito dobro barataju sa vjerojatnosti...
  • Batigol
    137
    koliko je ono Fruk stariji od Jagusica? 4 ili 5 godina...
    Jagusic je sada u PAO....Fruk jos uvijek u Rijeci...
    Kada bih cekalo tko ce dostici neke brojke,ne bih nikada nekoga doveli za male novce...
  • Dinamo-SB
    1.1k
    Da je Jagušićev menadzer htio najbolji razvojni put za njega te da je sam Jagušić inzistirao na Dinamu on bi došao. Pa ovo je najveći posao tog Škegre ikad. Smiješan menadzer, ne znam kako dečki mladi s takvima uopće uđu u deal. Pa Šošo je gospodin za Škegru. Moglo se tu još ići s bonusima ako uđemo u LP, moglo se ići i s većim postotkom od prodaje, moglo se ići s nekom naknadom za potpis,da čak igrač i menadzer dobiju neki postotak od idućeg transfera itd. itd. Valjda 101 način je postojao da Jagušić dođe kod nas da su oni htjeli. Još je cijela ta priča čudna kako mali hoće razvojni put najbolji,nije sve u lovi itd.

Slična priča kao i s malim Jakirovićem Ne kažem da je Dinamo najispravniji u svim tim pričama,ali za nekog tko se kune u razvojni put,a izabere raspalu grčku ligu punu staraca te 3.rang talijanskog nogometa dovoljno govori o njima. Mislim i to je legitimno s njihove strane,ali nemojte onda glumit neke poštenjačine i kunit se u razvojne puteve i govorit da nije lova bitna. Što je najtužnije,uvjeren sam da bi i menadzeri i igrači puno više zaradili u budućnosti,ali to su većinom ograničeni likovi kojima je bitno sad i odmah.

Svakim danom sve više shvaćam koja je veličina Dani Olmo. Primjer ispravnog puta u svim segmentima - izgradio se kao čovjek,razvio se kao čovjek u Dinamu i sazrio, nogometno osjetio Europu i podražaj navijača,kritike,osvajanja prvenstva,stekao pobjednički mentalitet, pomogao klubu u uspjesima, zaradio klubu novac, Dinamo ga lansirao u svijet tako da je i sebi indirektno preko Dinama osigurao još više novca i uspjeha,Menadzeri profitirali također itd. I nakon svega mogao je zaboraviti Dinamo,a on i dalje samo riječi hvale ima za Dinamo. Znači aposlutno svi u njegovoj priči su profitirali u svim segmentima.

Sretno i Jakiru i Jagušiću, bez obzira na sve uvijek ostaje činjenica da su dio nogometnog puta proveli u Dinamu i to će uvijek biti kraj njihova imena ako uspiju,ali se ne mogu oteti dojmu da su kod Jakira ulogu imali kompleksi tate Sergeja da mu je sin previše dobar za Dinamo,a i općenito kompleks da mu sin potpiše za neki veliki klub,a kod Jagušića brza zarada menadzera.
  • Amigo86
    62
    Što ste se svi navukli na toga Jagušića tako? Pa bilo je očito da neće doći. Da dečko srcem živi za Dinamo došao bi prvom prilikom i da mora sjedit par tekma na klupi pa da se dokaže....Ako je tako dobar igrač će uspjet u Grčkoj ako ne povratak u Hnl, i normalno da će Belupo uzeti ponudu 3x veću....
  • Carrasco
    7k
    Mene samo zanima zašto ga na ljeto nismo kupili i ostavili na posudbi ako on nije htio doći zbog konkurencije...
  • Laugreano
    5.2k
    . I da je kojim slučajem Jagušić došao, njegov forte je udarac, koji bi u startu bio minimiziran zbog niskog bloka protivničkih ekipa, i odmah mu to utječe na samopouzdanje.hanibal

Da, ajmo sada uvjeravati sami sebe da Jagusic nije igrac za Dinamo.
    Isao je za ponudu koju mi ne mozemo pratiti i to je to. Ne znam zasto toliko drame oko toga.
    Sto se cijene tice, trziste je takvo kakvo je. I ako jedan Lawal vrijedi 3m, onda i Jakusic sigurno vrijedi tih 5-6m.
  • emilperska
    14.7k
    Od igrača (poznatijih) koji su zaobilazili Dinamo i/li Hajduk prilikom transfera iz HNLa od 2021. godine, a u teoriji (i praksi) možda su mogli kod nas da je bilo više sluha s obje strane:

1. Zvonarek - nije uspio
    2. Crnac - djelomično uspio, sad je polomljen (ACL)
    3. Frigan - djelomično uspio, sad je polomljen (ACL)
    4. Roko Šimić - nije uspio
    5. Marc Pašalić - uspio
    6. Franjo Ivanović - uspio (pozdrav @Daliban @Ban @Banana 2
    7. Šotiček - nije uspio
    8. Beljo - oživljava karijeru kod nas
    9. Smolčić - djelomično uspio
    10. Kotarski - uspio
    11. Janković - imali prava na njega, danas je u Slovanu - djelomično uspio.
    12. Indrit Tuci - danas je u Kebabsporu nakon Sparte. Nije uspio ili djelomično uspio
    13. Aliyu - solidan u MLSu. Djelomično uspio.
  • ElDorado
    9.9k
    jako je bitno i koliko su bili stari kad su otišli. Pašalić i Ivanović bili već gotovi igrači.
  • rokikaciga
    10.8k
    Franjo Ivanović bio gotov igrač? On sad ima 22 godine, daleko je to još uvijek od gotovog igrača
  • Paggini
    75.4k
    Mene samo zanima zašto ga na ljeto nismo kupili i ostavili na posudbi ako on nije htio doći zbog konkurencije...Carrasco

Šta nije i ovo bila opcija u pregovorima ili se ja krivo sjećam?
  • emilperska
    14.7k
    Po meni su Kotarski i Ivanović školski primjer igrača koji su uspjeli u transferima u klubove sličnog i/li iznad europskog ranga u odnosu na nas (PAOK nas je s Kotarskim izbacio, znači jači su od nas bili).
    Marco Pašalić igra jednu malo drukčiju ligu koja je u rastu, reprezentativac je i ubija tamo. Sad tu se nameće ona stalna dvojba kako bi on izgledao protiv jednog PAOKa ili Qarabaga kao desno krilo koje baš i ne igra obranu i nakon 60.te dosta padne, ali manje bitno.

Od ovih ostalih ima ih 3 što su se zajebali baš s transferima u klubove sličnog ranga kao mi. Ostalih 4 je ni na nebu ni na zemlji bi rekao s tim da je Beljo 2 i pol godine nakon završio kod nas za sličan iznos koji je Osijek tražio nekad.
  • BornaPŽ1986
    1.2k
    Što ste se svi navukli na toga Jagušića tako?Amigo86

To se i ja pitam, pa nije da je bio nas igrac i da je otisao besplatno. Ne razumijem cemu zamaranje ili neko zamjeranje i pricat da je mogao imati razvojni put kod nas. On je igrac Slaven Belupa i dovidjenja, ako hoce super ako ne nece. Mi imamo par milijuna vise u blagajni za nekog drugog. Vise mi je zao sto nismo uzeli Fruka kad smo mogli nego sad njega.
  • mikser
    80

Možda zato što smo imali malo težu situaciju, recimo složiti cijelu novu momčad.
    I nemožeš vjerovati da smo uspjeli uz sve ovakve pametne savjete, podmetanja i slično.
    Zvone samo gazi naprijed
bold
italic
underline
strike
code
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet
Add a Comment

Dobrodošli na Forum Zona Dinamo!

Zona Dinamo je Forum na kojem se okupljaju navijači i simpatizeri Dinama, te na jednom mjestu raspravljaju i informiraju se o klubu i svim ostalim stvarima koje imaju poveznicu s našim klubom. Ostali su dobrodošli kao gosti i u skladu s tim trebaju se i ponašati.