• ElDorado
    8.6k
    ali koja je njegova pozicija? Jel itko normalan ljetos mislio da je Jagusic ispred Ljubicica? Koliko vidim u Slavenu sad igra neku desnu osmicu. Prosle godine desno krilo. Zar bi ga netko ljetos stavio prije Lisice?
    On je jedan od mnogih koji zapravo ima nedefiniranu poziciju i kojeg trener ovisno o koncepciji treba stavit u neki sustav. A ne vidim u ovom trenutku kaj bi on to kod nas igrao osim desnog krila.
  • Dadox
    1.2k
    Jagušić je top igrač za nas u ovom trenutku.Nažalost nedostižan.Iako je dominirao i u našim mlađim uzrastima pametni Kopić je procjenio da ima boljih i pustio ga.Barem će repka imati koristi…
  • blue heart 72
    3k
    Ova situacija sa Jagom je prenapuhana i to naveliko.
    Da, odigral je stvarno dobru polusenu.
    Da, veliki je preprodajni potencijal.

Dal bi dal za njega 5 milijuna? Ne, ni u snu. Daleko je on još od formiranog igrača, što se i vidi po učinku kada igraju sa nama ili tovarims. Čak mu ni pozicija u momčadi i to u jednom (bez potcjenjivanja) Slavenu i mislim da bi za njegov daljnji razvoj najbolje bilo da sezonu završi u Slavenu, a onda put Maksimira.
    Ako on i ljudi koji brinu o njegovoj karijeru, to vide drugim očima i misle da je u stanju preskakati stepenice u razvoju i stasanju kao igrača, sretno mu bilo.
  • DiddyGuela
    5.1k
    Jagusic ima dobre izglede zavrsiti sezonu sa "double-double" ucinkom i to u momcadi koja po nicemu ne dominira. To je za ogroman respekt. Ono sto je zabrinjavajuce da mladi igraci u HNLu Dinamo vise ne vide kao "obaveznu" stepenicu u razvoju a ni klubovi se vise ne trgaju oko prodaje Dinamu jer istu pa i vecu lovu mogu dobiti vani.

OK, Jagusic sada sigurno ne vrijedi 5M€ kao ni Krivak 2.5M€... ali cinjenica je da ce se oni prodati za tu lovu van bez Dinama sto je do prije nekoliko godina bilo nezamislivo. Nije ni Rog vrijedi onu lovu, ni Brozovic, ni Majer... ali su dovedeni, igrali su i dalje se prodali van za odlicnu lovu. Danas je to Jagusic, sutra moze biti netko iz Gorice ili Istre koji ce doci do repke i izabrati inozemstvo prije Dinama. Meni je to zabrinjavajuce iz vise razloga. Prvo sto ocito izbacujemo sve manje talenata iz nase akademije, drugo sto sve teze i one najtalentiranije uvodimo u seniorski nogomet a trece sto vise nismo prvi izbor ni najtalentiranijim klincima iz HNLa. Zabrinjavajuce i nadam sto brzem povratku nasim korijenima i davanju prilike NASIM klincima jer to je jedini odrzivi smjer. (pisem nasim da ne bi onaj opet ali ali ali vinlof ali dominguez)
  • Zagi
    13.8k
    NASIM klincima jer to je jedini odrzivi smjer. (pisem nasim da ne bi onaj opet ali ali ali vinlof ali dominguez)DiddyGuela
    Možeš ti ograditi kako hoćeš kada to nema smisla.
    Veliš održivost je uvjet....
    Da imamo u prvoj momčadi 11 Vinlofa i Domingueza, u kojem to svemiru nebi bilo održivo?
  • DiddyGuela
    5.1k

U svijetu u kojem prvo moras kupiti i platiti tog Vinlofa i Domingeza, pa ih trpiti i gubiti sa njima da bi od njih dobio gotove igrace. E sada, zamisli situaciju da nemas love od transfera Sucica i Baturine... sa kojima bi kupio Vinlofa i Domingeza... a kamoli ih cekao da oni stasaju, mozda osvoje a mozda ne osvoje HNL, pa tek onda Europa i novac od Europe, prije nego ih prodas van i zaradis.

Znaci nasi uvijek prije stranih. Sto naravno ne znaci NIKADA strani. Da me ne shvatis krivo kada spominjem ovu dvojicu, sjajni mladi igraci, primjer dobrog skautinga, sigurno pogođeni transferi... ali brine prvo sto mi na radaru i dalje nemamo nasih klinaca iz akademije koji ce igrati bitnu ulogu u prvih 11 a onda posredicno sto i "Jagusici" vide da Dinamo vise ne gura svoje klince pa odlaze u druge klubove.
  • Zagi
    13.8k
    To je kao da kažeš da je prodaja krušaka neodrživa ako ih sam ne uzgajaš.

Svojih klinaca na radaru imamo. Ljudi su previše nestrpljivi od kada je Yammal eksplodirao pa misle da je 17 novih 20. Nije.

Slažem se da je zabrinjavajuć trend da mi niti jednog mladog iz HNLa ne možemo kupiti.
  • hardek
    7.9k
    Jagusic sada sigurno ne vrijedi 5M€ kao ni Krivak 2.5M€DiddyGuela

Možda iz perspektive naše platežne moći ne vrijedi ali šta je nekom klubu lige 5 dati 5 milja eura za igrača koji dominira u 2. tieru europskih liga igrajući za mali klub? Problem je što je naš platežni maksimum ostao isti kao i prije 10 godina. Druge lige napreduju financijski, sa time i klubovi u tim ligama. A mi ne možemo uloviti taj novi nivo u platežnoj moći u najmanju ruku do novog Maksimira. Kasnimo jednostavno
  • vjeko1701
    21.9k
    Možda je vezano uz to da već dugo nijedan mladi kupljen iz HNL-a nije ispao neki velik pogodak. Tko je bio zadnji, Majer prije 7 godina?

Baturina je bio naš, Šutalo je bio naš, Gvardiol i Olmo također, Sučić iz BiH. Ivanušec nije donio neke impresivne novce niti napravio neku karijeru vani. Kačavenda ide spašavat karijeru u Osijek, Stojković nikako da napravi neki iskorak.

U top 15 najvećih prodaja, samo su Rog, Majer i Pjaca došli u Dinamo iz drugog HNL kluba.
  • DiddyGuela
    5.1k

A neke smo u međuvremenu propustili poput npr. Pasalica ili Ivanovica koji danas vrijede jako puno € i reprezentativci su bez Dinama. Usporedivo sada sa Jagusic situacijom.

Mi mozemo raspravljati o tome jesu li nam npr. Ivanovic,Pasalic,Fruk,Jagusic,tkogod... pojacanja u datom trenutku ali je isto tako cinjenica da su oni bez Dinama dosli do repke i visemilijunskih transfera. Nezamislivo do prije nekoliko godina. Znaci ne samo da mi vise ne mozemo dati 5M€ za nekog XY igraca (ovo sto je Hardek gore napisao) vec nam i puno jeftiniji igraci iz naseg okruzenja klize kroz prste.

Dok istovremeno sve teze svoje klince promoviramo u seniore jer nismo uspjeli osigurati filijalu a druga momcad krece tek iduce sezone...
  • The Undertaker
    9.4k
    Stavi listu 15 pa da provjerimo ali ovako odokativno ne bih rekao. Kovačić, Sučić i Brozović nisu naša škola. Ako Livaković ulazi onda nije ni on.
  • pešća
    840
    Ako je netko jako žedan dat će i 5 eura za bocu vode što ne znači da boca vode toliko i realno vrijedi.
  • vjeko1701
    21.9k
    Iz HNL-a. Sučić je iz BiH, Livaković nije u top 15, Kovačić je iz Austrije kao junior, Brozović nije u top 15.

Jbg, skupili su ih rivali koji su upali u našu ulogu. Ak se netko dokaže u Rijeci više ne treba Dinamo. S tim da je Bišćan htio i Fruka i Ivanovića i Pašalića pa je odbijen od strane uprave uz određene menadžerske igrice. Al realno, da ga se slušalo, svi bi oni bili naši s tim da nijedan nije bio iz drugog HNL kluba, dva iz Njemačke, jedan iz Italije. Ja tu pričam o kupnji iz HNL-a u Dinamo.
  • Orc123
    14.3k
    daj ti meni nađi jednog Dominqueza u hnl i da bi nas kostao 1.2 mil eura.

Jesi vidio usporedbu grafa njega i Mlacica....pa on je 3 koplja ispred Mlacica a Hajduk za ovog zeli 5 mil eura? O cemu pricamo!?

Pa jedan radeljic od 28g nas je trebao kostati 3 mil eura godinu dana prije isteka ugovora. Hnl je postao bolesno skup, a ne vrijedi ni 50% trazenog.

Galesic, gotov igrac, tu vise ne placas mladost, nas kostao skoro 5mil eura sa postocima a ne moze prismrditi prvih 11 kraj Domingueza? Jel to taj hnl gdje moramo svakome spustat gace?

Kvalitetno organizirana skola + odlican skauting vani....jedina dobitna kombinacija...

Za par godina skola ce se sigurno dici na puno vecu razinu i vracanjem B ekipe.
  • Kujtim Shalla
    7.9k
    hahahaha Rukfaš, rođo:rofl:
bold
italic
underline
strike
code
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet
Add a Comment

Dobrodošli na Forum Zona Dinamo!

Zona Dinamo je Forum na kojem se okupljaju navijači i simpatizeri Dinama, te na jednom mjestu raspravljaju i informiraju se o klubu i svim ostalim stvarima koje imaju poveznicu s našim klubom. Ostali su dobrodošli kao gosti i u skladu s tim trebaju se i ponašati.