• scooniepenn
    5.2k

Spikic je mogao postici puno vise da ima igracku inteligenciju i sposobnost donosenja kvalitetnih odluka. Nazalost, ako bismo ocjenjivali od 1 do 10 ni u jednoj od ove dvije kategorije on ne bi dobio vise od 2. To nazalost neutralizira sve fizicko-motoricke pa i igracke kvalitete koje definitivno ima. Ako je itko u Dinamu dobio priliku to je on, tako da tu prostora za bilo kakav napredak jednostavno nema. To je kao da od Skode Fabije ocekujes dobiti barem BMW 3-ku. Ne ide i gotovo.
  • IvanS
    347
    Spikic je mogao postici puno vise da ima igracku inteligenciju i sposobnost donosenja kvalitetnih odluka. Nazalost, ako bismo ocjenjivali od 1 do 10 ni u jednoj od ove dvije kategorije on ne bi dobio vise od 2. To nazalost neutralizira sve fizicko-motoricke pa i igracke kvalitete koje definitivno ima. Ako je itko u Dinamu dobio priliku to je on, tako da tu prostora za bilo kakav napredak jednostavno nema. To je kao da od Skode Fabije ocekujes dobiti barem BMW 3-ku. Ne ide i gotovo.scooniepenn

Mislim da se sada već malo pretjeruje. Ako ćemo svima ocjenjivati igračku inteligenciju i sposobnost donošenja kvalitetnih odluka onda pola lige treba rastjerati.

Evo, da li Rakitić ima te dvije komponente na visokoj razini? Ja mislim da ima. I gdje je sada? Odn. gdje je bio cijelu prošlu sezonu?
  • Orc123
    12.7k
    malo ti glupa usporedba ali fakat....zasto? Mislim da mozes zakljuciti i sam....
  • Droljo
    19.2k
    Špika je napravio brutal karijeru. Osigurao unuke vjerojatno a još bude bar milijunček zaradio do nogometne penzije...
  • Orc123
    12.7k
    pa nije on los igrac....ali govorimo sada u kontekstu Dinama i koliko on moze napredovati da bi ga i dalje drzao u klubu. Rađe das nekom novom priliku pa te iznenadi ili nekom mlađem jer Spika je dobio njih dovoljno i pokazao je da je rotacija i tjt ..... U Osjeku bi bio među najboljima npr......ja samo govorim ako se uzima u obzir razinu Dinama, tj. Razina na kojoj zelimo ko klub biti.....

Spika je dovoljno kvalitetan da si od Nogometa osigura zivotnu egzistenciju, tj. To je vec i napravio.....
  • IvanS
    347
    ↪IvanS malo ti glupa usporedba ali fakat....zasto? Mislim da mozes zakljuciti i sam....Orc123

Zašto je glupa?? Rakitića sam uzeo kao primjer i htio pokazati da navedene osobine asolutno nisu presudne. I dalje to mislim...

Nego, taman da je usporedba i najgluplja na svijetu, ne trebaš onda komentar izvlačiti iz konteksta i davati odgovor koji ustvari nije odgovor.
    Pišeš samo da napišeš...
  • rioda
    9.3k

Primjer ti je bio u rangu kao da napišeš da Mavrović ima neke boksačke kvalitete, ali ga već godinama nema nigdje u ringu. Godine učine svoje
  • Orc123
    12.7k
    Uspoređujes igraca koji je dosao u Hajduk u penzionerskim kopackama i koji je u Spikicevim godinama bio među najboljima na svijetu...kaj ti nije jasno?
  • IvanS
    347
    ↪IvanS

Primjer ti je bio u rangu kao da napišeš da Mavrović ima neke boksačke kvalitete, ali ga već godinama nema nigdje u ringu. Godine učine svoje
    rioda

Krivo si shvatio i ti kao i kolega Orc123.
    Krenulo je od toga da se Špiki traže osobine igračke inteligencije i sposobnost donošenja kvalitetnih odluka i da zbog toga nije, odn. neće nikada biti dobar igrač.

Dao sam primjer gdje je još netom zavrsenu sezonu igrao igrač koji te karakteristike ima na vrhunskom nivou a ipak nije ništa posebno napravio u toj istoj sezoni.

Špiku treba gledati kroz druge igračke sposobnosti.
    Ove o kojima pričamo bi po meni bile presudne za kreativce u vezi.

No dobro, nisam Špikin odvjetnik pa neću više o tome.
  • IvanS
    347
    IvanS Uspoređujes igraca koji je dosao u Hajduk u penzionerskim kopackama i koji je u Spikicevim godinama bio među najboljima na svijetu...kaj ti nije jasno?Orc123

Da li je po tebi Špikić limitiran igrač zbog igračke inteligencije i sposobnosti donosenja kvalitetnih odluka ili je nešto drugo u pitanju? Ili je ipak ok igrač za današnji roster Dinama?

Zanemari Rakitića, zbog usporedbe s njim si zanemario bit mojeg komentara i uhvatio se Rakitića k'o pijan plota.
    Mogao sam uzeti za primjer i drugog igrača.
    Nije u komentaru bitan Rakitić, već osobine o kojima raapravljamo.
  • Orc123
    12.7k
    Nitko ovdje nije rekao da je Spika los igrac, da nije imao i dobrih utakmica, da nije koristan ali.... Govorimo o razini Dinama na kojoj zelimo biti i na kojoj jesmo...tu je 5 godina, dovoljno prilika?

I da, Spikic je limitirann igrac. Nogometni IQ nema veze sa time jel on ovako inteligentan, nego jel može u djelicu sekunde donjeti pravu odluku koja se reflektira na njega, klub i sam rezultat...On to nema na dovoljno visokom nivou, ali ga fizicka komponenta izvlaci i suma sumarum svega je da je dobar igrac, za Osijek bi bio npr. Među najboljima, ali u Dinamu kakvog zelimo gledati vise nema mjesta.

I mislim da je dovoljno sad vise o Spikicu....da ne rastezemo to na ovoj temi.....
  • IvanS
    347
    Eto vidiš, to je sada argunentiran odgovor s kojim se i sam slažem.

To sam htio odgovoriti ali sam eto uzeo primjer s igračem jednog kluba i ode rasprava...
  • scooniepenn
    5.2k

Mislim da me nisi shvatio. Sposobnost donosenja kvalitetnih odluka na terenu odnosno karakteristika koja se na engleskom naziva “decision making”. Rijec je o donosenju odluka u sekundi ili kod moguceg upucivanja udarca prema golu, asistiranju, trenutku kad se upucuje centarsut, povratna lopta ili novi dribling. Rakitic da je to imao na razini Spikica nikad ne bi igrao na razini na kojoj je igrao u hrvatskoj reprezentaciji i Barceloni. Luka Modric to ima na razini 10/10 i uz sve ostale kvalitete zato i je jedan od najboljih veznih igraca na svijetu u zadnjih 10 do 15 godina. Ako te Spikine karakteristike ili nedostatak istih stavimo u kontekst Dinama dobijemo krilo koje jednostavno nije na razini Dinama dokazano. Ni vise ni manje. To ne znaci da je intelektualno potkapacitiran, mozda je bas suprotno, no za Dinamo to ne mijenja na stvari.
bold
italic
underline
strike
code
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet
Add a Comment

Dobrodošli na Forum Zona Dinamo!

Zona Dinamo je Forum na kojem se okupljaju navijači i simpatizeri Dinama, te na jednom mjestu raspravljaju i informiraju se o klubu i svim ostalim stvarima koje imaju poveznicu s našim klubom. Ostali su dobrodošli kao gosti i u skladu s tim trebaju se i ponašati.