• Jaro
    10k
    Od kud vam ovo o max placi? Opet neko piskaralo koje nije bilo na IO, al je napisao:

Zvonimir Boban jest predstavio IO-u neki svoj plan rada, najavio procese koje misli pokrenuti i kako vidi Dinamo u budućnosti, ali nema tu nekih senzacija. Nije govorio o konkretnim imenima, pa niti o treneru, ono što je zanimljivo jest da je provedbi tog svog plana dao okvirni rok od godinu ili koji mjesec dana duže

Da bi zatim napisao:

Dejan Ljubičić je novi igrač Dinama, a u Maksimiru će imati plaću oko milijun eura brutto. Zašto je to važno? Zato što je Bobanova ideja da to bude i gornja granica visine ugovora u Dinamu!

Dakle ne spominju se imena ali se max placa veze za ime... Bullshit kao i 99% svega. Kaj nije neki dan napisano da ce Ljubicic imati 800k placu (nema bruto-neto jer su igraci samostalni obrtnici, a ne zaposlenici)

Evo sad vidim drugi tekst i drugu cifru i drugo ime kao referencu:

Po onome što saznajemo, Petković bi trebao dobiti ponudu ugovora koja bi iznosila 750 tisuće eura godišnje. Kad se radi o tih 750 tisuća eura, onda je to cifra koja bi trebala biti gornja granica kad se radi o godišnjim plaćama Dinamovih nogometaša

Dakle po obicaju u nedoatatku informacija izmisljaju price jer moraju ispuniti kvotu. Izmisle izvor kojeg naravno ne moraju niti po "novinarskoj etici" smiju imenovati i to je to...
  • CastAway1986
    2.9k
    Sami smo krivi odnosno velebni bivši direktor što ne zna prepoznati napadača, Rijeka dovede besplatno Ivanovica a mi platimo odstetu i damo astronomsku placu napadaču koji nije gola zabio predugo vremena
  • Jurki
    17.2k
    Ovo za maksimalne iznose placa nema nikakve veze.
    Primjer.. pruzi nam se prilika za dovesti top krilo, ali on trazi milju i 200 godisnje.
    Zar bi se isli ciganiti i odjebali takvog igraca zbog 200 tisuca eura, a iz aviona se vidi da upada u startnih 11?
    Kakvog to ima smisla?
    Ako nemremo naci taj iznos od proracuna 65 milja eura.. onda gasi sve.

A isto tak ne vjerujem da je netko od izvrsnjaka isel odmah zvati piskaralo da to plasira u javnost.
    Time automatski sebi smanjujemo pregovaracku moc, oces kod kupnje ili prodaje igraca.
  • Crni86
    10.5k
    Zvonina ideja je sasvim jasn, nece bit 5 pojedinaca koji ce se iznimno isticat po placi pa da onda ostatak nasprem toga igra za kikiriki. Samim time se ocekuje balans placa, balans unutar ekipe, manja ovisnost o pojedincima.

Potrebno je stvoriti izbalansiranu ekipu, da o nikome ne ovisimo previse, da je svaki igraci zamjenjiv vec postojecim iz kadra. Naravno da se nece dovodit nekog za npr 1,5 milja eura place na lijevo krilo pa da mu zamjena igra za 300k. Pa ovog od 1,5 nemres posjest ni na klupu kad je los, kad oce otic imas problema jer previse ovisis o njemu itd. Ovako kad imas dva igraca sa oko 600-700k su odmah u istoj situaciji, podjednake kvalitete, kada ne ide jednog upada drugi, jedan zeli otic automatski imas zamjenu, trener se ne mora brinut da mu neko od milju eura po sezoni sjedi na klupi.

Isto tako vjerujem da nije ta granica zapisana u kamen vec je procjena Zvone na temelju nekih financijskih predikcija. Ako ta uopce ta granica postoji. Mislim da Zvone vise zeli samo izbalansirat cjelokupnu ekipu kako bi stvorio i pozitivnu konkurenciju unutar momcadi, stvorio sustav koji ne ovisi samo o pojedincima i samim time olaksao i treneru da ima sto veci skup kvalitetnih igraca.
  • Sibirski plavac
    5.4k
    mislim da ćemo se okrenuti igračima s ovog područja kao onda s Bjelicom, al koji igraju vani,Keyser Soze

I ja mislim da će se ići u tom smjeru.
    Ima zanimljivih igrača s "ovih prostora" koji igraju vani,a ugovor im ili ističe na ljeto ili ulaze u zadnju godinu istoga:

Jure Balkovec, lijevi bek, Alanyaspor, ugovor ističe iduće ljeto

Jasir Asani, desno krilo, Gwangju, ugovor ističe ove zime

Armin Gigović, veznjak, Holstein Kiel, nisam našao do kad mu je ugovor, ali s obzirom da je Kiel ispao u drugu ligu već se počelo pisati da će napustiti klub možda već na ljeto

Miha Zajc, veznjak, Toulouse, na ljeto mu ističe posudba, a Fener ga vjerojatno ne planira zadržati tako da i tu postoji opcija da ga se dovede

Borna Sosa, lijevi bek, znamo svi priču,posudba u Torinu ističe na ljeto i vraća se u Ajax, koliko je realan njegov dolazak, ne znam, vidjet ćemo

Ezgjan Alioski, lijevi bek, Al Ahli, ugovor ističe na ljeto, po godinama nije više "mladić", ali mislim da i dalje ima "vatre" u njemu za još barem 2 ok sezone

Leon Grgić, napadač, Sturm Graz, ugovor mu je do 2027., ali ove zime ga se dosta spominjalo u kontekstu nas i potencijalnog dolaska. Nekako je nakon zime ta priča utihnula, ne znam zašto.

Tomi Horvat, Sturm graz, veznjak, ugovor mu ističe ovog ljeta

Nedim Bajrami, Rangers, veznjak, pišu mediji da ovo ljeto napušta klub

Dženis Burnić, Karlsruher, desno krilo, ugovor ističe ovo ljeto
  • Bryan
    35
    Zakaj Varela nema ugovor ?
  • Teofil Kateran
    2.5k
    Ovaj napis novinara da je Boban odredio maksimalnu plaću je odmah uzeta zdravo za gotovo kao da je svaki Boban sazvao konferenciju za medije i to rekao u najmanju ruku. Pa valjda ste već naučili koliko novinari gluposti i nagađanja dnevno napišu. Da je novinar napisao cifru da je Boban rekao na IO da nitko neće imati plaću višu od 765 449,35 eura svi bi povjerovali.
  • CastAway1986
    2.9k
    Kako je kolega @Sibirski plavac vec krenuo navoditi neke igrace s ovog govornog područja a da bi se mogli dovest kao Hrvoje Smolcic , J.Medic , Moro , Ivanusec , Badelj , I.Smolcic , Erlic, Jedvaj, Gigovic , Bajraktarevic , Brekalo (da Josip ),Matanovic ,Asani , Zajc , Vidovšek , Svit Šešlar ,L.Grgic , Tomi Horvat , Zvonarek, G.Vidovic , Oliver Lukić ..
    Mogla bi se stvoriti jako dobra ekipa..
bold
italic
underline
strike
code
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet
Add a Comment

Dobrodošli na Forum Zona Dinamo!

Zona Dinamo je Forum na kojem se okupljaju navijači i simpatizeri Dinama, te na jednom mjestu raspravljaju i informiraju se o klubu i svim ostalim stvarima koje imaju poveznicu s našim klubom. Ostali su dobrodošli kao gosti i u skladu s tim trebaju se i ponašati.