• Peškaman
    8.5k

Pogledao sam prvo poluvrijeme i bio je jako dobsr, pravio puno problema po boku,kako je odigrao drugo ne znam.
  • marcio amoroso
    48.7k
    Ja imam osjećaj da se i dalje ide na kresanje budžeta i da će se mjere štednje i dalje provoditi na prvoj momčadi, ili na jedinom dijelu kluba koji donosi novac.

Preletio sam brzinski ugovore igrača i mi smo realno već sada na nekih 13-15 milijuna, a ako i kada odu Drmić i ekipa spustiti ćemo se na čak ispod 12.

Po nekoj mojoj procjeni je očigledno cilj Marina i Menala zamijeniti Hoxhom, a Drmića i Emrelija zamijeniti Brodićem. Koliko ćemo mi tu kvalitativno dobiti ili izgubiti procijenite sami.
  • Maximo
    852

A teško reć na prvu,ali s obzirom na potonje koje si spomenuo ipak više naginjem da ćemo dobiti na kvaliteti
  • Zagi
    15k
    Ako je 15m na plaće prve momčadi , ostali troškovi do su 40m (do oko 55)?
    Na kaj?
  • marcio amoroso
    48.7k

Vidjeti ćemo u financijskom izvještaju. Još sigurno 5 ode na posuđene igrače i na juniore. Ode dosta i na stručni stožer i na puste otpremnine isplaćene igračima i trenerima. Onda imaš provizije menadžerima. Ima dosta toga.
  • Zagi
    15k
    A znam al baš 40?
    Ajd na posudbe i u19, ajd još 5 na trenere svih kategorija makar nije toliko.
    Opet ostaje 30, na kaj?
    Plaće uprave , provizije menađerima i par ulaznih transfera?
  • marcio amoroso
    48.7k

Radna zajednica
    Transferi
    Posudbe
    Premije
    Provizije

Ja čak mislim da će budžet ove godine ići ispod 50.
  • sport
    5.6k
    Putovanja,hoteli,troškovi org.utakmica,škola nogometa itd.a neki misle da postoje samo prihodi
  • jedan u nizu
    17.3k
    Ne zaboravite bonuse igraca. Moze netko imati 1mil gopdisnju placu, a opet izvuci jos parsto tisuca eura kroz bonuse razne
  • Zagi
    15k
    Ma ok , znam ja da ima "ostalih troškova" ohoho.
    Al ciljam da je to ipak malo prevelika cifra u odnosu na prvu momčad koja to sve ostalo hrani.
  • marcio amoroso
    48.7k

Koliko ja znam u normalnim klubovima su troškovi prve momčadi oko 2 trećine ukupnih troškova. To bi značilo da ako naša prva momčad sa premijama, stručnim stožerom itd košta 20 milijuna proračun bi nam trebao biti 30.

Zato si sigurno u pravu da je ovo “ostalo” kod nas previše i prenapuhano.
  • Gražvydas Mikulėnas
    12.9k
    Da se nadovezem. Da 200 "zaposlenih" ima u prosjeku 2000€ bruto dodes na cifru od 400k mjesecno ili 4.8m € godisnje

Iz nekog osobnog iskustva firma u RH koja se bavi proizvodnjom xy proizvoda sa 200zaposlenih radi promet cca 40m€ godisnje

Kome sluze tih 200 sam dragi Bog zna
  • Orc123
    14.9k
    Pa zar nije bilo receno da oko 30m eura trosimo na place?
  • deda
    43.4k
    Spomenuo ga je netko od forumaša jučer čini mi se.
bold
italic
underline
strike
code
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet

Dobrodošli na Forum Zona Dinamo!

Zona Dinamo je Forum na kojem se okupljaju navijači i simpatizeri Dinama, te na jednom mjestu raspravljaju i informiraju se o klubu i svim ostalim stvarima koje imaju poveznicu s našim klubom. Ostali su dobrodošli kao gosti i u skladu s tim trebaju se i ponašati.