• Bosskovitz
    16.5k
    Ali da, nadam se da ce se standardizirat boje za prvi i drugi dresNitkoBitan

Sigurno se neće standardizirati boja gostujućeg dresa, to nema niti jedan ozbiljan klub u Europi i tako je s razlogom: gostujući i treći dres uglavnom imaju različite filozofije i ciljaju različite skupine ljudi - jedan uvijek treba biti malo tradicionalniji, a jedan malo slobodniji. Gotovo po defaultu će se ljudima jedan sviđati, drugi baš i ne, i to je normalno. Mi smo to nažalost kroz povijest dosta loše radili, naši gostujući dresovi su izuzev par iznimki bili su takvi da skidam kapu onima koji su ih kupovali i nosili.

U Dinamu na mjestu gostujućih i trećih dresova ima prostora za puno toga: od nekih ideja zasnovanih na tradiciji poput bijelog (i raznih varijanti bijele/sive/srebrne), žutog (koji ne mora nužno biti neon nijansa) ili svijetloplavog dresa, preko nekih boja koje su univerzalno atraktivne poput crne, tamnoplave ili zlatne, boja koje su inherentno naše ali ih nikada nismo koristili poput crvene pa do nekih kreativnih ideja koje mogu iskorištavati elemente grada, kluba i naše povijesti. Da ne govorim o tome da se boje mogu kombinirati - zašto ne bismo imali gostujući dres s okomitim crvenim i žutim prugama po uzoru na prvi dres Gradjanskog ili na trećem dresu isfurali neku ozbiljnu kreativu one mint boje patine kojom oksidira bronca i brončanih hlača i štucni s nekim sitnim elementom na kragni povodom 160 godina od postavljanja kipa Banu Jelačiću na Jelačić plac 2026. godine? Ili nešto povezano s 40. godišnjicom grupe? Ili ove godine nešto povodom 1.100 godina Hrvatskog Kraljevstva? ili grički top, lenucijeva potkova, Medvedgrad, uzorak kamenih kocki na gornjem gradu, Sava, Hendrixov most, grafiti po kvartovima... prostora za kreativu ima koliko hoćeš, i to kreativu koja će kreirati dresove koje će ljudi kupovati.

Domaći dres je plavi i tu dileme nema, ali nema ni potrebe malograđanski se ograničavati kod gostujućih dresova jer tu imamo ogromnu priliku za kvalitativan i kvantitativan rast.
  • ZrnTSCHeZ
    1.1k
    Nek me ispravi netko ak sam u krivu, al čini mi se da UEFA ne dopušta dodatne ne klupske simbole na dresovima u svojim natjecanjima...ak se dobro sjećam Ajax pred par sezona moral maknuti tri ptičice iza ispod kragne kojom su dali posvetu pjesmi Boba Marleya koju navijači redovito izvode

E sad dal smo mi dovoljno veliki da nam dobavljač radi posebne dresove za doma i europu...

https://www.index.hr/sport/clanak/pticice-boba-marleyja-moraju-se-maknuti-s-ajaxovog-dresa-zbog-uefae/2303777.aspx
  • modri-kibic
    462
    Feyenoord pustio u prodaju nove dresove za sezonu 25/26. Ono kaj mi upada u oči je šivani grb. Nadam se tome i na našim novim dresovima.
bold
italic
underline
strike
code
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet
Add a Comment

Dobrodošli na Forum Zona Dinamo!

Zona Dinamo je Forum na kojem se okupljaju navijači i simpatizeri Dinama, te na jednom mjestu raspravljaju i informiraju se o klubu i svim ostalim stvarima koje imaju poveznicu s našim klubom. Ostali su dobrodošli kao gosti i u skladu s tim trebaju se i ponašati.