• Pacho
    18.4k

Tesko da bi proslo, jer se iznos mora bazirati na trzisnoj vrijednosti, a u ovom slucaju teoretski nema gornje granice. Kao sto kazes, na taj nacin bi seici mogli osnovati novu firmu i reci da 10% prihoda ide klubu u njihovom vlasnistvu. Nekako sumnjam da ce ovaj cetvrtpismeni krkan pronaci nacin kojeg se malo ozbiljniji igraci nisu dosjetili.
  • superhik
    12.7k
    Firme koje ce raditi preko njihove platforme plaćati ce u nekom postotku sponzorstvo Hajduku,crophantom

Znači sitna slova ili ​"I have read and agree to all the terms." i onda odjednom vide da mjesečno plaćaju neki postotak nekom klubu? :lol:
  • Jurki
    26.1k
    Nekako sumnjam da ce ovaj cetvrtpismeni krkan pronaci nacin kojeg se malo ozbiljniji igraci nisu dosjetiliPacho

Upravo to. Pa jedan Psg, City itd imaju takav pravni tim strucnjaka, pravnika, ekonomista da ih se nebi posramile ni bogatije drzave.
    Da postoji kakva rupa.. ti ljudi bi to iskopali i nebi se danas City susrel sa 500 problema, tuzbi i svih ostalih sranja kaj ide uz krsenje FFP-a.
  • Schpatz
    1.3k
    Ma prica je zapravo dosta jednostavna kj se tice WhiteBIT-a i hajduka. Mislim da se radi o tipicnom partnerskom ugovoru i marketingu, a ne o umjetnom umpupavanju novca. Ukrajinac je tu vidio jadan klubic koji ima navijace i kroz njih zeli uc agresivno na nase trziste. Hladnokrvni kapitalizam i tovari su samo sredstvo za ulazak na hrvatsko trziste. Piric siri pricu o jakom hajduku, pali njihove navijace a pozadina price je zarada i daljnje bogacenje.

Fiksno dobivaju oko 2 milijuna eura za dres, a sve ostalo (ti postoci od profita) ovisi iskljucivo o tome koliko ce ljudi i firmi zapravo otvoriti racune preko njih. Ako nema prometa, nema ni bonusa.

Glavna razlika u usporedbi s Arapima je vlasnistvo.

Kod Cityja i PSG-a vlasnici klubova drze i te avio-kompanije (Etihad, Qatar), pa su preko njih doslovno upumpavali svoj novac i varali financijski fair-play. Zato ih UEFA stalno kaznjava.

Kod Hajduka to nije slucaj. Ovaj Ukrajinac nema nikakve veze s vlasnistvom kluba. Covjek vodi ogromnu kriptomjenjacnicu koja vec sponzorira Barcelonu, a Hajduk mu je zanimljiv jer preko njihove baze navijaca zeli agresivno uci na nase trziste.

​Za vlasnika je to sitnis... Nosov drzi mjenjacnicu koja vrti milijarde dolara prometa. Tih 2 milijuna eura fiksno njemu je poslovni rizik i sitnis za marketing, a ulog koji mu se moze visestruko vratiti ako navijaci masovno krenu koristiti platformu.
    ​Zato je to za HNL pojmove ogroman novac, ali u globalnom kripto biznisu to je samo bazicni trosak za agresivan ulazak na novo trziste. I taj novac krpa njihove rupe.
  • Frizura Robija M
    495
    O kojem tržištu mi pričamo? Ako privuku 200k korisnika puno sam rekao. Di će se tu generirati dodatni višak od 3-8 m eur koje bi proslijedili klubu? Nemojte me zajebavat da Ukrajinac baš kod nas vidi brutalnu poslovnu priliku za bogaćenje i širenje tržišta. Eventualno za pranje para i neki mutni posao ništa više.
  • Schpatz
    1.3k
    I jos nekaj da rijesimo i tu pricu oko postotaka od transakcija i "inozemstva". Radi se o oboma. Hajduk dobiva postotak i kad privuce novog klijenta, ali i od svake njegove kasnije transakcije (provizije). Ali evo zasto je to u stvarnosti mizerija, a ne nekakve milijune.

Sustav je strogo lokaliziran. Hajduk dobiva postotak iskljucivo od ljudi i firmi koji su se registrirali preko njihovog promo koda ili linka. Ako netko u Spanjolskoj ili Njemackoj trguje na WhiteBIT-u, taj promet nema nikakve veze s Hajdukom. Sustav to uopce ne spaja, niti ukrajinski vlasnik ima ikakav interes poklanjati profit od stranih klijenata klubu u Splitu ciji uopce nije vlasnik (za razliku od Arapa u Cityju).

Cak i da Ukrajinac poludi pa odluci prelijevati profit iz inozemstva Hajduku, to ne prolazi UEFA-inu reviziju. UEFA-ini kontrolori svake godine cesljaju knjige za europsku licencu. Hajduk bi morao dokazati tocan popis registriranih korisnika koji su napravili taj promet. Ako to ne mogu dokazati, ugovor se proglasava neregularnim, brise se iz proracuna i klub leti iz Europe.

Kod nas su provizije mjenjacnica sitne (oko 0.1% po transakciji). Da bi Hajduk od tih postotaka zaradio ikakav ozbiljan novac, nasi ljudi i domace firme morale bi preko te platforme okretati milijarde eura svake godine. Nasa regija je premalo trziste, a prosjecan navijac nema tisuce eura da ih svaki dan vrti na kriptu. Vecina ce otvoriti racun, uplatiti 50 eura i drzati to. Od toga klub dobije par centi.

Prica o postocima od transakcija i globalnom poslovanju je samo dobar PR da prica zvuci bombasticno. Jedina stvarna i opipljiva stvar je onih fiksno dogovorenih 2 milijuna eura za reklamu na dresu. To jest top lova za HNL uvjete i njihova ulaznica na nase trziste, ali to pokriva samo njihove nagomilane dugove.
  • emilperska
    16.9k
    Ima tu i efekt toga da Tommy leti s prednje strane dresa, a ovi i dalje zele lovu od njega.

E sad ili ce izreketarit Mamica da daje istu kolicinu novaca za to da mu logo stoji lijevo na rukavu ili gdje vec ili ce popusit jedan dio kolaca na Tommyu tako da to i nije onda 2m EUR nego 2m EUR manje novac koji je Tommy dosad davao.
  • Frizura Robija M
    495
    Koliko sam skužio ističe im ugovor s Tommyem. Dobio sam dojam da je liku pun kufer svega i ne želi više imati posla s njima.
  • emilperska
    16.9k
    Tommy daje oko 1m direktno plus ne znam koji su imali deal s Raketom i tom ekipom jer mi zvoni da je Raketa bio placen od sponzora.
  • deda
    46.5k
    700.000 je davao legit Tommy koliko znam. Ovo ispod i okolo stola Bog zna.
  • NitkoBitan
    37.3k
    Cisto sumnjam da suradnja sa Tommyem nece i dalje ostat u nekom obliku pa makar simbolicnom. Gazda dosta riskira ako digne ruke od tovara.
  • emilperska
    16.9k

To je bio prvi ugovor od 2016. do 2021. Ugovor je bio 5+5. Poslije je korigiran radi inflacije nakon korone.

Mislim stvarno da je 1m bliže (legit), ali nemam naravno službeno potvrdu osim da je 5+5 i da se korigiralo nakon korone nešto.
  • rioda
    17k
    Za Tommya je bila priča da je već ranije on htio izaći iz svega, ali je popustio pod nekim ucjenama
  • Crusades
    24.4k
    Znači SS i Tommy daju iste pare, a jedni imaju logo na prednjoj strani dresa, a drugi na leđima (ako i to) :lol:
  • deda
    46.5k
    Prvi je bio nekih 620 keka, moguće da je drugi pojačan, ali ne vjerujem da je išao do milje.
bold
italic
underline
strike
code
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet
Add a Comment

Dobrodošli na Forum Zona Dinamo!

Zona Dinamo je Forum na kojem se okupljaju navijači i simpatizeri Dinama, te na jednom mjestu raspravljaju i informiraju se o klubu i svim ostalim stvarima koje imaju poveznicu s našim klubom. Ostali su dobrodošli kao gosti i u skladu s tim trebaju se i ponašati.