• rokikaciga
    14.7k
    Oni moraju ulozit 100 milja eura da se mozda priblize Dinamu.

Rasulo, karcinom, luzerski rezultati i mentalitet su se ukorjenili u Hajduk i sve blisko povezane entitete okolo njega. Dinamo je cak i uz narkomana (relativno) sustavno gradio sve u i oko kluba - omladinska skola, navijaci, PR (bez mitomanije, iskljucivo formirano u realnosti), sponzori, rezultati i reputacija. Dolaskom proljecara i prosle godine kapetana Zvone Bobana taj cijeli entuzijazam i sustavnost upravljanja se digao na (po meni) nevideni nivo u hrvatskom nogomet. Vrhunac svega je pocetak gradenja novog Maksimira.

Hajduk ce te pare utuc u neke poluisluzene igrace, place itd. Dijametralno suprotno tome Zvone je odmah po dolasku rijesio temelje - doveo Capellasa i nalokon uredio omladinsku skolu sa placama i de facto ukinuo rikverc ili placanje klinaca da budu i igraju u omladinskoj skoli najveceg kluba na svijetu. Na ljeto je potroseno manje nego sto je prodano i zamijenio prakticki cijelu ekipu uspjesno i uzeta je dupla kruna uz relativno uspjesnu europsku sezonu.

I ono sto jos nisam spomenuo je to da je klub doveo talentiranog, domaceg trenera (kojih ima jos brdo u Hrvatskoj, samo da im se pruzi sansa umjesto spanjolcima, urugvajcima i slicnim strancima koji NISU bolji od npr Safarica, Jelavica, Cabraje, Raca i drugih) i od prve sekunde cvrsto i rezultno stao iza trenera. Nije bilo zakulisnih podmetanja, sapunjanja daske, placenih clanaka i drugih smicalica kod vidimo u jugu.

Pa o takvom mentalitetu, nacinu razmisljanja Hajduk moze samo sanjati i nikakve pare im nece to nikada promijeniti. Luzerski klub i luzerski mentalitet ce biti i sa kamionom love na Marjanu.

DZIS
  • vjeko1701
    25.4k
    Nije isto panika i okretanje želuca na kaj će sljedećih par godina izgledati HNL, suđenje i mediji oko HNL-a.
  • Jurki
    25.9k
    nazalost je to vec postalo pod normalno.
  • vjeko1701
    25.4k
    Očekujem da je sve do sad bilo kamilica u odnosu na kaj tek čeka.
  • Nine9
    170
    Briga UEFU za Hajduk ili HNL. Misliš da su istražili kako se svim ovim mađarskim firmama isplati sponzorirati Osijek bez da uopće posluju na hrvatskom tržištu?vjeko1701

A gledaj trenutno su pod povećalom uefe i predstavljat će im problem da taj deal naprave da izgleda legalno a opet da ima smisla za ulagača. (Pirićeva pozicija u klubu i pozicija u firmi koja ga sponzorira)
    Što više problema za njih to bolje.

Ozbiljan je to novac ali oni su i u ozbiljnom minusu. Remont momčadi i servisiranje duga pojede barem polovicu tog ulaganja.

Naš održivi put i logika kojom smo krenuli pojede tu mutnu priču bez problema.
    Samo pametno i hrabro i ne mogu nam ništa.
  • jedan u nizu
    18.4k
    Ma nije nista u novcu, njima novac nece ni pomoci ni odmoci.
    Oni mogu biti prvaci i bez tih 10mil, i u sadasnjim dugovima.
    Naravno, i momcadi sa manje novaca su osvajali prvenstva.

Samo sto je kod njih klub i sve oko kluba trulo, pa niti igraci ne daju sve sta mogu, niti zele, niti uprava, niti predsjednik, ni navijaci (NH) ne rade sve kako bi bili prvaci. Svi oni prvenstveno rade za sebe i svoju dobit od kluba, a sami klub im je nebitan.
    Pa njima igraci, u koje se kunu, ne dolaze da bi igrali ili pomogli klubu, Svi njihovi povratnici su tamo samo da bi iskamcili jos nesto novaca u svojim jadnim karijerama, i onda presli dalje. Uz cinjenicu da tamo ''smiju'' igrati poluamaterski i da ih zaboli kurcina na terenu.
    (mislim da je Perisic iznimka u tome)

Oni mogu dobiti i 200M godisnje, i to im nista nece znaciti dok ne ''ozdrave'' kao klub.
    Kada njima Rebic, kao nama Orsic, dode cista srca sa zeljom da zgazi protivnike, da digne klub na vecu razinu.
    Kada njima Torcida i NH krene raditi kao BBB sa ciljem da klub bude sto bolji, cisci i zdraviji.
    Kada njima strine, ujne, bake i susjedi prestanu biti otrovni prema njihovoj ''dici'' i kada prestanu raditi pritisak.
    Kada im prestane biti kriv dinamo, Mamic, Bruno Maric, ispuhane lopte, visoka trava i retrogradni Merkur.
    Kada shvate da se titule ne osvajaju sa sto iljada, sa rekordnim pretplatama, dišpetom i laznom euforijom.

Tek tada ce moci osvojiti prvenstvo, i sa manje novaca i sa losijom ekipom.
  • vjeko1701
    25.4k
    Mislim da nam klub gradi zdrave temelje i ide u dobrom smjeru. Ja se ne bojim za neku dugoročnu uspješnost ili da će ti novci magično njih pretvoriti u mega klub. Samo je bolno jasno da politika stoji iza ovog i tu očekujem da neće biti ni trunke srama niti suptilnosti.

Kak je menadžer Nikolić rekao? Ružni prljavi i zli? Pa jbt, voditeljima emisija su vađene optužnice iz ladica jer su rekli nešto krivo, kaj misliš di će onda biti granica nakon ovog direktnog ulaska u klub?

Predsjednik uprave sa Plenkovićem na speed dialu, predsjednik nadzornog odbora sa svakim sucem i mafijaškim šljamom na speed dialu.
  • rioda
    16.9k

Direktor te ukrajinske tvrtke u RH je Turudićev sin, optužnica za Jeličića mu je bio zadatak na intervjuu za posao
  • Zagreb1992
    3.5k

S obzirom tko stoji iza ovoga sa Ukrajincem i tko vlada HNSoom mislim da će biti zanimljiva sezona i sudački krieriji
  • vjeko1701
    25.4k
    Zaboravio na Turudića jr.
  • Nine9
    170
    Samo je bolno jasno da politika stoji iza ovog i tu očekujem da neće biti ni trunke srama niti suptilnosti.vjeko1701

Ma jasno. Ako ćemo bit sitničavi zanimljivo je i to da ulaže firma kojoj nije nikakav problem sakriti podrijetlo novca :lol: kao slučajno, jel.

Klub će im bit ko zvezda a navijači grobari. Nemre to na dobro :lol:
  • ElDorado
    11.6k
    Zaboraviste da je Pirke vec jedan klub uspio ugasiti.
  • Jima
    1.6k
    Zadnje kolo 22.5.2027, Dinamo-Hajduk 3:0, sudac Sibert. 22 fritula u nizu...
  • Dinamosaurus
    109
    Ne znam za vas ali meni su oni baš zgadili taj HNL zadnjih par sezona nadao sam se da je to razdoblje ipak iza nas
  • vjeko1701
    25.4k
    Baš to, taman sam se ponadao da će barem sezonu ili dvije biti manje mijaukanja, Kolarića i "samo jednu želju imam" medija.
bold
italic
underline
strike
code
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet
Add a Comment

Dobrodošli na Forum Zona Dinamo!

Zona Dinamo je Forum na kojem se okupljaju navijači i simpatizeri Dinama, te na jednom mjestu raspravljaju i informiraju se o klubu i svim ostalim stvarima koje imaju poveznicu s našim klubom. Ostali su dobrodošli kao gosti i u skladu s tim trebaju se i ponašati.