• hardek
    11.7k
    Ja ne mogu vjerovat da Carević u ovoj nakupini nogometnih anti-talenata ne može naći mjesto u prvih 11 za Vrzića
  • vjeko1701
    27.7k
    Ja osobno ne volim te akrobacije sa podjelama, prepolavljanjima bodova i sve ostalo kaj umanjuje važnost 3/4 sezone, obezvređuje trud koji ulažeš kroz veći dio godine pa na kraju sezonu svede na jedan završni krug natjecanja.

U tom kratkom periodu gdje statistički možeš biti najbolja ekipa te sezone a opet popušiti tiulu jer si taman malo zapeo s formom ili te pogodilo par ozlijeda i slično.

Prvak mora biti najbolja ekipa te sezone, ispasti mora najgora ekipa. 10. kolo mora imati jednaku važnost kao i 36. kolo. Umjertno stvaranje neizvjesnoti u samom finišu sezone mi samo nagrađuje one koji nisu spremni cijelu sezonu biti na razini potrebnoj za ciljani rezultat. Kockarski a ne sportski.
  • Warrior
    171
    Pajač je zadnjih godina postao ozbiljan bek, stalno igra na visokom nivou. Cudi me da ga nije uzeo netko iz “velike cetvorke” vam nas.
  • jedan u nizu
    18.8k

Pa ako si cijelu sezonu bio los, nece ti pomoci zadnjih 10 kola da to promijenis.

Tj

Ako si vecinu sezone bio najbolji, uci ces u finis kao najbolji, i tih 10 utakmica losije forme ti nece znaci da ces igubiti titulu, jer si onda ocigledno napravio neku bodovnu prednost.

Cak se ne moraju bodovi ni prepolavljati, nastavis di si stao, i to je to, onda nemas problema sa tim dilemama.
    Samo odredujes s kime ces igrati u finisu sezone, tj igrat ces sa gornjim domom ako pretendiras na prvenstvo (igrat ce i tvoji izravni konkurenti).

Vise ces natjerati drugu polovicu lige da budu ozbiljniji jer imaju malo vise uloga u igri.
    Ovako i Gorica i Istra i Loksa znaju da vjerovatno nece ispasti kada im u ligu ulaze Rudeši, Šibenikci i Hrv Dragovoljci. Ovako bi se morali malo potruditi a ne samo zivoatriti u ligi.
  • vjeko1701
    27.7k
    Uzmi Gattusov Hajduk. Dobri u derbijima, očajni protiv donjeg doma lige. Zadnji krug ih nagradiš tako da im prepoloviš zaostatak i još ih ubacit u srazove koji im bolje odgovaraju. Trenutno za biti prvk moraš znati igrati i protiv ravnopravnih i protiv podređenih. Sa ovim sustavom bi se poticalo slaganje pragmatične zatvorene igre protiv konkurenata i zapostavljanje napadačke igre protiv ekipa iz donjeg doma.

Ja ne razumijem zašto ljudi imaju takav problem da u ligi postoje klubovi sredine tablice koji ne igraju za europu niti su u opasnosti da ispadnu. Malo koja liga nema toga.

Za kaj se u Eredivise bore Go Ahead Eagles, Sparta Rotterdam, PEC Zwolle ili Groningen? Samo jedni od klubova koji već godinama nisu u borbi za opstanak niti su u borbi za europu ili titule? Hoćeš Škotska? Češka? Mogu sad nabrajati lige i klubove do sutra, ima ih više nego dosta, al to nije poanta.

Nema baš puno europskih liga u kojima se baš svaki klub bori za nešto, štoviše, većina ovih većih liga sa 16 ili više ekipa imaju barem 5-6 onih koji godinama nisu u borbi za niš. Jednostavno su poligoni za razvoj i jedini cilj im je biti stabilan na sredini tablice.

Kaj, ako se ne bore za opstanak niti za europu i titulu, složit će mlađu ekipu, igrat će opušteniji nogomet, razvijat će te mlade, nešto možda i riskirati sa trenerom.

Hoćeš malo podići uloge kod nas? Playoff predzadnjeg u 1. i doprvaka u 2. ligi je čisto dovoljan. Ne zato jer bi se često dogodilo da predzadnji ispadne nego čisto zato jer nitko ne želi da mu se ostanak u ligi svede na dvije utakmice koliki god favorit bio niti želi da mu se sezona oduži u nekoj neizvjesnosti gdje će igrati iduće.

Čisto dovoljno da se makne efekt novopridošlice koja je u startu otpisana i u njih u ligi postoji mjesto na tablici koje želiš izbjeći.
  • jedan u nizu
    18.8k
    Uzmi Gattusov Hajduk. Dobri u derbijima, očajni protiv donjeg doma lige. Zadnji krug ih nagradiš tako da im prepoloviš zaostatak i još ih ubacit u srazove koji im bolje odgovaraju. Trenutno za biti prvk moraš znati igrati i protiv ravnopravnih i protiv podređenih. Sa ovim sustavom bi se poticalo slaganje pragmatične zatvorene igre protiv konkurenata i zapostavljanje napadačke igre protiv ekipa iz donjeg doma.vjeko1701

Ako jedan takav klub, koji protiv gornjeg doma igra super, a izgubi od davljenika, na kraju bude imao vise bodova od kluba koji u derbijima igra lose, ali skuplja bodove protiv losijih ekipa, onda u potpunosti zasluzuje osvojiti naslov.

I sam si rekao, najbolji treba osvojiti ligu. Jbg stari, ako bi bilo tako, ocito bi bili bolji.

Dinamo je izgubio titulu nedavno jer je ocajno igrao u derbijima.
    Tako da, ako zelis biti najbolji, moras dobro igrati protiv boljih ekipa.
    Amen.

Ne kuzim sta tu nije fer.

Ja ne razumijem zašto ljudi imaju takav problem da u ligi postoje klubovi sredine tablice koji ne igraju za europu niti su u opasnosti da ispadnu. Malo koja liga nema toga.vjeko1701

samo sto se u nizozemskoj recimo, klubovi ne plase europskih natjecanja. Kod nas nitko nema ambiciju otici tamo jer ako zeli uci u skupine mora uloziti neki novac, pa se onda i nadaju da ispadnu odmah.
    I nemaju infrastrukturu pa i tu moraju ulagati novac koji nemaju.
    Mislim da to klubovima sredine tablice u Nizozemskoj, Belgiji, pa i u Italiji nije nikakav problem.
    Njima igranje europskih natjecanja donosi samo pozitivu, dok kod nas to donosi dodatna ulaganja koji klubovi zele izbjeci.

Uostalom, tamo imas dovoljan broj klubova koji zele uci u prvu ligu i koji ce puno lakse opstati tamo nego Rudeš, pa ti klubovi imaju i neku ambiciju da nebudu predzadnji, jer nije da im ispada samo jedan klub, i da je taj jedan klub 3 stepenice ispod njih.
  • vjeko1701
    27.7k
    Ok, ne slažemo se. Meni je trenutni sustav najbolji. 4 kruga u kojima igraš jednak broj puta sa svim protivnicima u ligi mi daje najpošteniji rezultat na kraju.

Ne kuzim sta tu nije fer.jedan u nizu

Napisao sam ti glavni dio kaj nije fer u prvotnom postu.

U tom kratkom periodu gdje statistički možeš biti najbolja ekipa te sezone a opet popušiti tiulu jer si taman malo zapeo s formom ili te pogodilo par ozlijeda i slično.vjeko1701

Meni osobno je to umjetno stvaranje neizvjesnosti u finišu sezone i umanjivanje bitnosti 75% utakmica u sezoni u slučaju sustava koji prepolavlja bodove. Onaj koji ne prepolavlja mi je nešto bolji ali i dalje lošiji od jednostavnog 4 kruga, 36 kola, svako sa svakim jednak broj puta.

Drugi dio, pričaš da je problem kaj kod nas prvoligaši nemaju ambiciju ući u europu jer im je trošak i nemaju infrastrukturu a onda bi nagrađivao drugoligaše od kojih većina nema ambiciju ući u prvu ligu jer bi im bio trošak i nemaju infrastrukutru.

Po čemu je Dragovoljac ili Vukovar zaslužio bilo kaj osim da ispadnu? Kaj u ligi dobili sa sutavom u kojem imaju veće šanse ostati klubovi koji nemaju stadion, ne pokazuju nikakve ambicija da ulože u njega a svoj izlet u prvoj ligi su iskoristili za ništa osim da budu uvjerljivo zadnji. Dragovoljac se financijski raspao na polusezoni.

Misliš da bi Vukovar ove sezone bio nešto bolji nego prošle? Samo bi imali dva fenjeraša kojima je jedini cilj biti bolji od ovog drugog i 4 kluba koji su još sigurniji da neće ispasti nego su sada.
  • jedan u nizu
    18.8k
    Napisao sam ti glavni dio kaj nije fer u prvotnom postuvjeko1701

Pa potpuno je fer jer igras sa istim protivnicima kao tvoj protivnik.
    Ako je on u tim utakmicama skupio vise bodova, zasluzuje odnijeti tutlu, simple as that.
    Nije da tii gras sa jednim proitivnicima a ti sa drugima.
    Govoris kako je Gattusov Hajduk bio bolji u derbijima, i onda bi im to pogodovalo. Tko kaze da bi cijelu sezonu bili takvi? Mozda bi se bas raspali (kao i uvijek), i onda bi ih svi pregazili u zadnjem krugu.
    Ne mozes unaprijed reci kako se nekome pogoduje jer svi imaju iste uvjete na pocetku sezone, i svi imaju iste uvjete nakon te polovice (ili kad vec).

Misliš da bi Vukovar ove sezone bio nešto bolji nego prošle?vjeko1701

Mislim da da,
    Nije isto kao drugligas uci u prvu ligu i napraviti ekipu za ostanak, ili drugu sezonu zaredom u najvisem rangu slagati ekipu za daljnji ostanak. Kod nas financije nisu nesto velike, ali i dalje je to velika razlika ostao u prvoj ligi ili ispao.

Po čemu je Dragovoljac ili Vukovar zaslužio bilo kaj osim da ispadnu? Kaj u ligi dobili sa sutavom u kojem imaju veće šanse ostati klubovi koji nemaju stadion, ne pokazuju nikakve ambicija da ulože u njega a svoj izlet u prvoj ligi su iskoristili za ništa osim da budu uvjerljivo zadnji. Dragovoljac se financijski raspao na polusezoni.vjeko1701

Pa opet, ako ti imas svoj stadion, i ako imas neki kakav-takav budzet, veci od Dragovoljca, i na kraju sezone budes losiji od njega, zao mi je, zasluzujes ispasti. Cijelu sezonu si imao iste uvjete kao on, na pocetku ste imali iste protivnike, na kraju ste imali iste protivnike, samo sto postoji sansa da odes u playoff.
    A ako je razlika tako velika kao kod nas, kada Rudes skupi samo 10 bodova, onda nema playoffa. To sam naveo u originalnom postu.

Da su playoff sustavi neposteni onda nitko to nebi imao, ali sve lige svijeta imaju neki takav oblik.
    Mozes u championshipu biti treci sa 90 bodova, i na kraju ne uci u najvisi rang jer ce te na wembleyu izbaciti ekipa koja je skupila 65 bodova.

I jos si i sam rekao da ti je ok da se igra playoff predzadnji u 1. i drugi u 2. ligi.
    Kako je to postenije od toga sa playoff igraju 9. i 10. klub iz prve lige?
  • Dzoni
    7.3k

Time nam drastično padaju šanse za titulu, nadam se da si svjestan toga.
  • Dzoni
    7.3k
    Prvo, u početku sezone smo skoro uvijek lošiji pa bi se morali vaditi protiv samo najjačih protivnika u HNLu gdje je uvijek napeto i sigurno bi pali u nekom trenutku, drugo ako bi nekako i došli do + ne znam 14, s PO sustavom to pada na samo +7, možda i manje ovisno o zaokruživanju.
    Kao što je vjeko ranije govorio, retardiran sustav od kojeg svi polako odustaju, a jedino tko ga je nanovo prisvojio je banana superliga srbije
bold
italic
underline
strike
code
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet
Add a Comment

Dobrodošli na Forum Zona Dinamo!

Zona Dinamo je Forum na kojem se okupljaju navijači i simpatizeri Dinama, te na jednom mjestu raspravljaju i informiraju se o klubu i svim ostalim stvarima koje imaju poveznicu s našim klubom. Ostali su dobrodošli kao gosti i u skladu s tim trebaju se i ponašati.