• vjeko1701
    27.7k
    Možda će druga liga imati nešto napetiju situaciju ali ne očekujem tak brzo nekog novog prvoligaša koji po ulasku neće biti jednom nogom natrag u drugoj ligi. Imamo relativno stablinih 9 klubova. Gorica je možda najbliže nekom padu ali i takva će biti favorit ispred bilo kojeg novopridošlice.
  • emilperska
    17.8k
    Segesta i Karlovac su ozbiljnija prica od Rudeša jer bi igrali na svom stadionu i grad/zupanija stoji iza njih.

Kustosija je klub koji bi igrao na tudem stadionu i gdje Barra ulupa par stotina tisuca EUR godisnje da to klapa. Sumnjam da ce dati 3,4 m EUR.
  • ElDorado
    13k
    Cibalija ima i stadion i navijače
  • vjeko1701
    27.7k
    I uz to nisu uspjeli već koju sezonu u nizu ostvariti promociju u prvu ligu? Stadion je u lošem stanju a uvjeti treniranja limitirani. Kolko god su neki klubovi nekima ostali u dobrom sjećanju kao nekadašnji prvoligaši, istina je da trenutno nisu niš ozbiljniji od Rudeša ili Vukovara.
  • Dzoni
    7.3k
    Može ona imat milijun navijača i stadion tip top, ako su gazde nikakvi, ništa od prve lige
  • NORTE
    26.3k
    Lik zabije dva gola očajnom Rudešu i novinari ga proglašavaju novim Mierezom jer liči na njega.
    Kolko taj još žganaca mora pojesti da ga se usporedi s Ramonom, 67 golova zabio na hrvatskim stadionima.
  • hardek
    11.7k
    Ja ne kužim hype oko malog Subotića. Dečko igra kao veteran, kad je Loksa u protivničkih 16 metara njega nema ni u kadru jer stoji na centru ispred svoja 2 stopera. U izgradnji napada jedino što radi su paralelna dodavanja po stranama.

Pavić je klasu bolji igrač a Vrbančić dvije klase iznad

Još mi je komično što su mu dali kapetansku traku da iznude još par eura na račun toga kada ga budu prodavali. Da sigurno je on glavni baja u svlačionici sa Pajačom i Vešovićem
  • Ljubo
    1.5k
    Meni je Vesovic najveća seljačina koja je igrala u Hnlu, a ima puno kandidata.

Edit: druga najveća jer sa zaboravio na seljačinu iz Splita
  • Paggini
    94.6k
    Decko igra izrazito toplo hladno, ali zna igrati - dobar je na loptu, ali klasično lokomotiva bez lopte je često nigdje, ali da ga se dovede u smislen sustav, kao recimo naš i krene ga se drilati, mislim da bi procvjetao jer ovo sve u Lokomotivi je kaos od nogometa.

Usporedbe s Vrbom i Pavićem jesu malo pogrešne (iako tehnicki točne) jer mali Subotić ima tek sezonu seniorskog nogometa, a ovi već njih par.
  • rioda
    17.7k

Bome sažeo si sve što sam upravo razmišljao, a nije mi se dalo pisati. Baš sam ga pratio cijelo prvo poluvrijeme, potpuno isti dojam imam. U izgradnji napada mi izgleda da se često i skriva, ne otvara se uopće, stoji blizu igrača koji ga čuva da ne bi dobio loptu.
  • hardek
    11.7k
    Hipotetski, imaš 2 milijuna eura, dovodiš li Subotića ili Vrbančića?

Subotić možda ima 18 godina, ali on ima cijelu sezonu kao neupitni starter iza sebe. Pavić to nije imao to nikada nije imao, a i Vrba kad je bio u Loksi na posudbi seljakali su ga di im je trebao pa je tako pola jedne sezone igrao na krilu.
  • Paggini
    94.6k
    Hipotetski, imaš 2 milijuna eura, dovodiš li Subotića ili Vrbančića?hardek

Dovodim pavića i još jednog danija :cool:

Slazem se sve s tobom i sa rijodom, niste nista krivo rekli, decko eskivira cesto odgovornost jer ju ni nema, sustav u Loksi je vec desetljece igraj kad ti se igra, ali Subotic ima nogomet u sebi, fkt ima i mislim da bi bio dobar kod nas
  • ZgDLions
    1.8k
    Vraća se Gorica, evo preokreta.
    :grin:
  • jedan u nizu
    18.8k
    Treba opet podijeliti ligu na ligu za prvaka i ligu za bedaka.
    Belgija to jos uvijek ima.

Samo napraviti sistem da je neizvjesna borba za ostanak. Da nakon odredenog kola se bodovi prepolove i igras samo sa svojom polovicom tablice.
    I onda napravis playoff za ostanak ukoliko je razlika imedu zadnja dva manja od recimo 10 bodova (mislim da talijani tako imaju nesto za playoff za ulazak u prvu ligu).
    I onda zadnja dva kluba igraju playoff/playin za ostanak u ligi. Cak bi rekao i da zadnja 4 igraju playin turnir da se nitko ne smije opustiti.
    Stavio bi i da predzadnji igra playoff sa drugoplasiranim iz druge lige.

Dobio si sljedece:
    Klubovima vise nije svejedno da li ce biti 6. na tablici ili 4. Trenutno nemaju svi ambicije za Europu, ali imali bi ambicije za ostanak u gornjem domu, pa bi bili malo konkurentniji.
    Dao bi priliku novom prvoligasu da izbori ostanak i time egzistenciju neku. Sada su uglavnom osudeni na automatsko ispadanje zbog nedostatka financija. Kada bi igrali playoff i uspjeli ostati dvije godine, imali bi neki financijski boost i malo se financijski ustabilili za buducnost.

Ako imamo trenutno 3 drugoligasa koji imaju ambicije za prvu ligu, dobio bi bazen od 5 klubova koji bi se borili za ulazak/ostanak u ligi i bilo bi malo zanimljivije.

Uz naravno poboljsanje kup sistema natjecanja o kojem sam pricao gdje bi uz neki normalan novac iz HNSa mnogi klubovi imali financijsku injekciju i dobio bi vise klubova sa ambicijama za najveci rang
  • Gringo
    1.1k
    Meni je Vesovic najveća seljačina koja je igrala u HnluLjubo

Volio bi da na klupi imamo jednog igrača tipa Felipe Melo.

Situacija..vodimo dva razlike, par minuta do kraja tekme i Melo ulazi sa zadatkom da polomi seljačinu Kalik, Pajač, Bogojević, Livaja, Vešović...
bold
italic
underline
strike
code
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet
Add a Comment

Dobrodošli na Forum Zona Dinamo!

Zona Dinamo je Forum na kojem se okupljaju navijači i simpatizeri Dinama, te na jednom mjestu raspravljaju i informiraju se o klubu i svim ostalim stvarima koje imaju poveznicu s našim klubom. Ostali su dobrodošli kao gosti i u skladu s tim trebaju se i ponašati.