• Omake
    19.1k
    Jeftini Hibridi

Nl6un45.png

Giovanni Haag – Slobodan Igrač

Godište 30.5.2000.
    Visina 187cm
    Dominantna noga Desna
    Klub --
    TM Vrijednost 1,8 milijuna eura
    Trenutna Sezona 26 nastupa kroz 2134 minute, uz gol i dvije asistencije
    Sofa 7,12
    Fotmob 7,36
    Jedan Nastup za u19 reprezentaciju Francuske

Jedan jako zanimljiv igrač s moje Free Agents liste. Čovjek već 5 sezona radi dosta toga na jako visokoj razini. Ove zadnje sezone na posudbi u pariškom Red Star, napokon je uspio sastaviti to sve u jednu vrhunsku sezonu. Imam 3 modela za šestice, i on je u sva 3 najbolji u ligi, i to sa značajnom razlikom. Igrao je i dosta minuta, oko 2200. Rating u sve tri je na razini na kojoj su nositelji igre u Dinamu, preko 85.

xI2xcjI.png

Kroz pet sezona, 4 u drugoj francuskoj i jednoj u drugoj njemačkoj, Haag se isprofilirao kao iznimno precizan dodavač lopte, neovisno o duljini pasa. Zadnje dvije sezone je bio drugi najprecizniji i u drugoj njemačkoj i u drugoj francuskoj. Što imponira kroz video je sposobnost da pogodi čovjek u trepavicu s obje noge, iz kretnje. Lakoća s kojom pronalazi slobodne suigrače po terenu je jako impresivna. Više je igrač koji kontrolira tempo nego agresivan progresivac, slično kao i Prim. Dr. Sci nogometne igre Josip Mišić.

uCqUQuQ.png

iznimno kompletan i uspješan duelist s dobrim volumenom. U drugoj njemačkoj je više igrao 8, nego 6, ali je i više volumena i dalje bio dosta uspješan po tom pitanju. Tu samo u veznom redu najtanji i on bi nam tu dosta pomogao kao neka kontrol/box to box osmica. Tijekom cijele karijere je među 2, 3 najbolja vezna liga u kojima je igrao po pitanju zračnih duela. Pomogao bi kod svih indirektnih prekida jer je Mišić također dosta jak po tom pitanju. Nije spor, baš suprotno, jako je mobilan i s loptom i bez nje. Šut mu je dobar. Kombinacije snage udarci i tehnike pogotovo. Problem je što mu treba duže da se namjesti. Šut izgleda daleko najbolje kada puca iz slobodnog udarca. Mislim da bi dao dovoljno u zadnjoj trećini kao 8 kod nas. I šut i pregled igre su mi na dovoljnoj razini. Agresija donosi u dosta prekršaja i kartona, tu je dosta tanak.

HukRbO3.png

amSMZMs.png
    Nelson Ishiwatari Cerezo Osaka

Godište 10.5.2005
    Visina 185cm
    Dominantna noga Desna
    Klub Cerezo Osaka
    TM Vrijednost 750 Tisuća Eura
    Trenutna Sezona 17 Nastupa kroz 1277 minuta uz 3 asistencije
    Sofa 6,81
    Fotmob 7,12
    13 Nastupa za razne mlade selekcije Japana

iknQssR.png

Mladi Nelson je jedno od meni najugodnijih iznenađenja i igračke evolucije ove sezone. U sezoni 2025, bio je najbolji box to box vezni druge japanske lige. Ove sezone, skraćene doduše, je najbolja destruktivna šestica prve japanske lige.

H9zbp8f.png

Ono što je najveće pozitivno iznenađenje je pas igra. Lani u drugoj ligi su i volumen i postotci bili dosta loši. Ove sezone je to skočilo za par razina. Sada je ozbiljno iznad prosjeka i po pitanju količine i postotaka onih najbitnijih dodavanja za šesticu u Dinamu. Postotci još nisu na Mišićevoj razini, ali ako u sebi ima sličnih tehničko-taktičkih skokova mogao bi za koju sezonu dogurati do tih 80% uspješnosti.

hnk1f6W.png

Razina defenzivne aktivnosti je na iznimno visokoj razini. Njegovih skoro pa 12 PADJT+I je stvarno ogromna brojka. U HNLu je najbolji Bošković sa 8,6, a Mišić je na 7. Ono što na oči impresionira je što nije sivonja. Jako je strpljiv i pametan, pravovremen relativno na količinu stvari koje pokušava napraviti. Najviše me impresionira u defenzivnoj tranziciji i odsijecanju linije dodavanja. Postotci dobivenih duela još uvijek nisu elitni, ali teško je naći vrhunsku aktivnost i preciznost u istom igrača, te da on bude financijski dostupan Dinamu.

Ono što se meni najviše sviđa kod njega je tempiranje vertikalnosti, tj kada krenuti naprijed s loptom ili bez. Ove sezone, radi uloge, nije toliko agresivan s loptom u nogama, ali djeluje tehnički bolji. Puno bolje bira trenutak kada uzeti 10tak metara s loptom u nogama. Jako dobro osjeća prostor između linija i anticipira kada napasti prostor ispred sebe. To je ono što mu je lani omogućilo da bude toliko efikasan kao box to box osmica.

Tabinasu treba BFF, dovedite Nelsona!

aVv72YZ.png
1234Next
bold
italic
underline
strike
code
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet
Add a Comment

Dobrodošli na Forum Zona Dinamo!

Zona Dinamo je Forum na kojem se okupljaju navijači i simpatizeri Dinama, te na jednom mjestu raspravljaju i informiraju se o klubu i svim ostalim stvarima koje imaju poveznicu s našim klubom. Ostali su dobrodošli kao gosti i u skladu s tim trebaju se i ponašati.