• PetkoDaniOršaGol
    1k
    Od Malmoa sam u kurcu i u tupom bijesu i sad ide sve van...Isprike na dužem postu, al moram izbaciti... Znači ovako, Kova može i zna, vidjeli smo to protiv tovara, turaka i židova. Imamo igrače od kojih se mogu složiti A i B momčad i koje su obje realno bolje od svih klubova u HNL-u. I kad sve to stavimo sa strane, ostaje misterij probijanja tog nesretnog "niskog bloka", tj. bunkera koji nas je dosad koštao 2 boda u EL i 9(!) bodova u HNL-u.

OK, problem je probiti bunker. I to kužim. No jebeno ne kužim mlakost i strah kod probijanja tog bunkera, tj. maleni broj pokušaja. Protiv Vukovara je prva frka složena u 40. min. prvog poluvremena. Do tad se nabacivalo dugim loptama i kružilo oko njihovih 16 kao u rukometu. I kod tog kruženja (jebomepas žao mi je da ne postoji suđenje pasivnog napada, kao u rukometu), po dvije minute nitko ne proba zavrnuti loptu u dubinu, odigrati tri vezana dodavanja iz prve, dupli pas... protiv Vukovara. Jel ih strah greške? Jel ne žele preuzeti odgovornost da ne budu krivi za kontru? Jel im bed ako krivo dodaju da će ih svi razapeti?

Tovarima je motivacija dugogodišnji trofejni post, mržnja prema Dinamu i urođena retardacija mentaliteta. Ostalim klubovima je motivacija nadmetati se sportski s nama jer smo respektabilni europski klub. Koja je naša motivacija? Zakaj nam se neće? Kako je moguće da uz sve uvjete koje klub ima mi već tri sezone ne možemo riješiti problem da u kontinuitetu ginemo na terenu? Vidjet ćete na gostovanju u Gorici o čemu pričam. Nikom od igrača i stožera neće pasti napamet sjetiti se kako su nas u vlastitom domu osramotili tovarski naučnik i njegovi cigani sa onim udaranjem i valjanjem po terenu. Nitko to neće iskoristiti za motivaciju. Mislim da je tu problem. Kolektivna letargija i tupilo. Dok se to ne riješi, nema dalje. Kašljucat ćemo kao trabant. Dve pobjede, pa moždana smrt, pa injekcija atropina, pa onda opet patnja i tako u krug. Izgubili smo muda. Sve sastojke recepta za jednu lijepu priču imamo, nedostaju muda. Nek ih netko pronađe jer ovo neće dobro završiti.
  • ArtVandelay
    156
    Slazem se, i mene ta beskrvnost uzasno smeta. Djeluju toliko mlitavo, a slika i prilika toga mi je ono vidovicevo dodavanje iz kojeg smo gol primili - kombinacija bolikurca i demotiviranosti.
  • bazooka93
    31
    istina igrači i klub kao da žive i postoje samo za europske tekme i derbi s hajdukom. Ove HNL utakmice igraju s tolikom dozom bolikurčine da je to strašno. Ajde kad tako igra neki strani plaćenik ali i kad domaći dečki koji inače griju klupu i napokon dobiju šansu uđu u tekmu s dozom lako ćemo. Tu prvenstveno mislim na Vidovića ali i ostale. Stav kod da bjezis hajduku 20 bodova a kraj je prvenstva. Ista stvar se događala i zadnje dvije sezone ali tad je dinamo imao daleko lošiji kadar i problem s ozljedama.
    Krajnje je vrijeme da Kova otvori oči i da promijeni stil igre za hnl i oštrinu pred igračima
  • PetkoDaniOršaGol
    1k
    Dodao bih i izostanak Kapetana s velikim K. Kao i izostanak dopuštene agresije od strane cijele momčadi kad nas krenu tući ili krasti. Ono malo govno tovarsko Tičinović napravi ključ na laktu Bakraru ili Vinlofu (ne znam točno tko je bio) koji je u prilici za probit stranu i nitko, ali nitko ne reagira, a trebalo ga je primiti za vrat. Ne možeš glumiti finoću na seoskim livadama HNL-a.
  • IvanS
    412
    Dodao bih i izostanak Kapetana s velikim K. Kao i izostanak dopuštene agresije od strane cijele momčadi kad nas krenu tući ili krasti. Ono malo govno tovarsko Tičinović napravi ključ na laktu Bakraru ili Vinlofu koji je u prilici za probit stranu i nitko, ali nitko ne reagira, a trebalo ga je primiti za vrat. Ne možeš glumiti finoću na seoskim livadama HNL-a.PetkoDaniOršaGol

Potpisujem od riječi do riječi (također i raniji post koji si napisao).
    Dakle, to sam već i sam pisao, treba pokazati zube, biti čvršći i agresivniji i skakati na svaki protivnički jači start i to cijela ekipa.
    Nije mi jasno da ti polome igrača i svi okolo stoje i gledaju, odn. koriste pauzu da malo cugnu one vodice što fizio donese. Pa jbmu, hoćete sokić na slamku???

A pogotovo me to smeta protiv ekipa kao što je ta Gorica i ostali gdje igra pola bivših hajdukovih igrača. Takvi kao da namjerno zavlače igru, provociraju i "mučki" udaraju.
    Odmah od starta pokazati tko smo i što smo!
  • Omake
    13k
    Iz morbidne znatiželje, pogledao sam kako i koliko igrača u prvih 11, iz utakmice u utakmicu mjenjaju treneri u top 3 kluba u osam najboljih liga u Europi. Odabrao sam njih jer se u velikoj većini slučajeva raspored tih ekipa preklopio s našim, 6, 7 utakmica u prvenstvu i 1 ili 2 utakmice u Euro kupovima. Pogledao sam samo prvih 8 utakmica svih tih klubova.Prva kola kupova sam ignorirao jer tu sve promjene sve živo, igraju većinom protiv debelih niželigaša i to slični na jači trening nego na reprezentativnu utakmicu.

3nFEEGm.png

Kao što vidite, Kova je najmanje rotirao, skoro 3 puta manje od drugih kroz tih 8 utakmica. Prosjek je 17,8, ali tri ekipe su igrale samo prvenstvo, Milan, Leipzig i Gent. Bez njih prosjek je 19. Milan i Leipzig su jedini jednoznamenkasti, i opet su za 50% više mijenjali negoli trener Dinama. Floskula je da se momčad koja pobjeđuje ne mijenja, ali praktički nitko od modernih trenera koji vode najbolje klubove ne mari za to. Momčadi koje imaju širinu rotiraju puno više, zato su PSG, Barca, Real, Roma, Marseille toliko iznad prosjeka, PSG skoro i duplo više.

ncT7a7y.png

Rotacije nisu nagle, da se nakon 2 ili 3 kola promjeni 5, 6 igrača. Nego se u većini slučajeva svako kolo promjeni 2, 3 igrača. Što vrijeme odmiče, mijenja se više, nakon pete utakmice prosjek je u svakoj liniji po igrač. Naravno ne treneri ne mijenjaju sve živo ili jednog po jednog. U većini slučajeva imaš 1 ili 2 nositelja igre u svakoj liniji koji igraju skoro sve. Pedri u Barci, Vitinha u PSG Mbappe, Tchoumani i Carreras u Realu, Gabriel, Gyokeres i Zubimendi u Arsenalu, Konate Virgil, Gravenberch i Salah u Liverpoolu itd. Ne računajući golmana, kod nas je 7 igrača startalo svaku od prvih 8 utakmica. Valinčić, McKenna, Sergi, Mišić, Ljubičić, Lisica i Beljo.

Neki moj laički zaključak je da je nedostatak rotacija u prvih 11 doveo do dosta igrača koji su malo već i potrošeni što fizički što psihički, a drugi dio igrala je nezadovoljan, nervozan i van natjecateljske forme, jer 5,6 ili 7 utakmica nisu na mapi, pa onda naglo uskrsnu u prvih 11, kao protiv Vukovara. Svaki igrač kaže da mu treba par utakmica da uhvati ritam. Ako je netko kao npr Vidović u 6 utakmica zaredom ima 1 nastup s 25 minuta, teško da će igrat na nekom svom maksimumu ako ga 7. utakmicu staviš u prvih 11, gledano strogo nogometno, ignorirajući psihički aspekt. Sjetite se samo kako na pripremama djeluje ekipa X koja ima 2 ili 3 utakmice više od ekipe Y.

Zato se nadam Mikiću na desnom beku. Iako je junior, dečko jedini igra konstantno. Soldo, i ovi ostali em im to nije prirodna pozicija, em su totalno van ritma. Instalirati bilo koga drugog na desnog beka može samo proizvesti nastup poput onog koji je Vidović imao protiv Vukovara.
  • NKDZ86
    6.2k
    ono što ja primjećujem je da ovi igrači nisu ekipa, nema nekog zajedništva, svi su tu da odrade tekmu i to je to. igrači imaju slušalice u ušima, bilo u autobusu bilo na terenu kad izlaze prije zagrijavanja, dosta njih, znači ne pričaju međusobno i nema povezanosti.

nema zajedništava + nema kapetana koji će sve povest, zagalamit, imamo trenera koji se pokazao da nije za dinamo i imamo to kaj imamo...

nadam se da će se s vremenom to promijeniti...
  • San Lorenzo
    22.7k

Ova tablica je zapravo zastrašujuć pokazatelj koliko se Kovačević ne snalazi na klupi Dinama.
  • PetkoDaniOršaGol
    1k
    Fali nam Goca Jurić, Roy Keane, Ademi u prajmu tip Kapetana... netko tko će od plačljivaca napraviti lavove... Trenutno na više polja pokazujemo slabost.... sve kaj smo gore naveli, do Kovinih faca na klupi, do šutnje na napade sa svih strana, a svi su protiv nas... svi nas žele vidjeti na koljenima... javnost koja želi nešto novo osim naše dominacije, tovari koji su naumili Glavinom taktikom uzeti naslov i uspostaviti dugogodišnju dominaciju (zasebna tema o kojoj se mogu pisati eseji), male ekipe koje su skužile da smo ranjivi pa nas PO OSAMSTOTI PUT sramote i uzimaju nam bodove... a kod nas "selo gori, a baba se češlja" spika... "all is fine" meme... dajte, evo, skupiti ćemo se mi sa Zone, nek nas ugoste u klubu jedan dan pa ćemo mi održati motivacijski govor (uz video dokaze i prezentacije) na svim jezicima svlačionice ako struka ima s tim problema... :cool:

Edit: kad sam napisao ovo zadnje, počelo mi se vrtiti na desetke situacija u glavi koje su me promptno oraspoložile :lol:
  • San Lorenzo
    22.7k

Pretjeruje se sad sa 'kapetanima'...Ljubičić, Kule, Beljo, McKenna, Valinčić...su svi karakterni igrači...jednostavno ne igramo dobro, igrači na terenu ne znaju šta da rade, a u takvoj situaciji te nikakvo nabrijavanje i galama ne spašava.
  • PetkoDaniOršaGol
    1k
    Ne bih se složio. Samo u ovoj sezoni bi se dalo izvaditi tucet video dokaza gdje se popravljaju čarape, pije vodica, tupo se gleda u daljinu s rukama na bokovima dok bi ti te iste ruke trebale biti na nečijem vratu (preneseno značenje, nekad čak i ne preneseno), a umjesto tupog pogleda u daljinu da se unosiš u nečiju facu.
  • IstokKa96
    866
    Pišete eseje o karakteru igrača jednako kao i prošlih sezona. Jesmo opet smo u začaranom krugu (sad Vidović, nekad Petković i poznata Zona dijagnoza 'bolikurčina') ili samo treba donijeti pravu odluku?
  • hardek
    7k
    Svi osim Kove vidjeli smo problem s nedostatkom rotacija, ali ova tablica je toliko porazna da tjera na povraćanje. Problem je jer sada ne možeš čarobnim štapićem popraviti ovo u kratko vrijeme.

Kova mora na novo graditi sve odnose s zapostavljenim igračima, a evo već su nas krenule i ozljede hvatat. Stvarno mi je teško zamisliti da će on ovo okrenut
  • striko
    2.6k
    Kovačević je gotov i samo je pitanje kolika će šteta ostati iza njega. -3, -5 ili -9.
  • Sibirski plavac
    7k

I meni se čini da je smjena blizu, i da se već traži nasljednik, ali se također nadaju da neće ostati preveliki minus kad dođe novi trener...
bold
italic
underline
strike
code
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet
Add a Comment

Dobrodošli na Forum Zona Dinamo!

Zona Dinamo je Forum na kojem se okupljaju navijači i simpatizeri Dinama, te na jednom mjestu raspravljaju i informiraju se o klubu i svim ostalim stvarima koje imaju poveznicu s našim klubom. Ostali su dobrodošli kao gosti i u skladu s tim trebaju se i ponašati.