• Droljo
    16.8k
    dečki koji setaju po hnluE46

Možda kad bi shvatili da je liga prvaka direktno povezana sa prvim mjestom u hnl-u? Ili je to preveć za njihove mozgiće?
  • E46
    1.4k
    gle i ja da sam Baturina bi razmisljao ovako: ako eksplodiram ove godine u LP dam si malo truda do godine me ni nema tu vise, izmedu prelaska u drugi klub cu malo drkat kurac i hodat po hnl pasnjacima jer sam ja velika zvjezdica.
  • Facke
    6.1k

Nemora klub nis objaviti. Pjaca i Petkovic vise nisu registrerani nasi igraci.
  • Droljo
    16.8k

Ti koji tako razmišljaju nikad ne budu igrali u realu.
  • Sajla
    9.4k
    ako nekome treba utjeha u vezi Petka i Pjace - i KTC je otišao u penziju pa se vratio, Ademi u Kinu pa se vratio. pričekajmo još koji mjesec ;)
  • rokikaciga
    2k
    Vec gledam deseti mjesec, Petko bez kluba

Zove Bobana "ej Zvone, a sto ako uspijem ostat zdrav?"
  • Nogo
    7.1k
    Imam feeling da će se danas dosta ranije krenuti s zahvalama i videima.
  • Schpatz
    753
    Lisica je dečko od praktički 22 godine koji u Istri nema 10 golova u jednoj sezoni pa zato vjerujem opravdano postavljam pitanje u kojoj on ulozi dolazi? Ako je on potentan mladi igrač koji će biti prva alternacija podržavam njegov dolazak, ali ako je on doveden kao prvo krilo mogao bi se dobar dio forumaša nažalost razočarati, jer nama uz energiju i zalaganje treba i vrlo konkretan učinak na dvije razine višoj nego je to Istra.scooniepenn

Da isto branim malo Lisicu. Igrat u Dinamu i bit okruzen s Dinamovim igracima i njihovom kvalitetom i igrat u jednoj Istri nije isto. Kak mozemo rec "mora se dokazat na visoj razini" tak mozemo i obrnutom logikom rec "e pa u Istri je isporucio prilicno dobre brojke za igraca od 22 godine koji je bio okruzen s ne toliko kvalitetnim igracima kao sto ce bit okruzen u Dinamu, sto ce tek onda isporucit kod nas?" Zasto se gleda samo kroz prizmu "nije isporucio u Istri XY golova ili XY asistencija"?
    Nemre se bas sve tak gledat. Nije bas sve crno.
    Ne vidim razlog ako je Lisica kvalitetan i talentiran igrac, zasto ne bi kod nas uspio isporucit na razini-dvije visoj nego sto je isporucio u Istri?
  • Crni86
    11.5k
    samo navodim da su očekivanja vezana uz njegov učinak jednostavno nerealnascooniepenn

Ocekivanja su vezana uz njegovu placu. Kao sto sam napiso, da on ima 500,600k place ja bi reko da je pjaca opravdao svoju placu. Ovako kada imas placu preko milju eura to ne mogu rec.

Povlacis Lisicu, koji je doveden za desno krilo i vrlo vjerojatno za rotaciju. Znaci druga pozicija, drugaciji status u ekipi. I za koliko ce lisica igrat? Pa ne mozes od njega ocekivat da donese kao pjaca a placen je 3 puta manje.

Nisam vidio da si recimo izvuko statistiku Luke Stojkovica (6+5) koji je igrao desno krilo, koji je bio standardan samo pola sezone za razliku od pjace. Luka stojkovic koji igra za duplo manju lovu od Pjace i Luka Stojkovic koji ce vjerojatno biti prva opcija za lijevo krilo. Nista puno manje kontribucije za duplo manje vremena na terenu i duplo manje love.
  • scooniepenn
    4.8k

Lisica u Istri ima po podacima koje nalazim 10 golova ukupno. Neka je i 50 posto više, to je i dalje jako malo za igrača koji nije klinac sa svoje 22 godine. To su godine gdje je valjda jedino u Hrvatskoj netko klinac. Uostalom ovdje se piše kako je Baturina igrač za kojeg je bio krajnji trenutak za prodaju, jer eto ima već 22 godine pa će cijena padati. Ovo što pišeš nije sve u golovima i asistencijama mogu se do neke razine složiti, no kad je riječ o napadačima ako nisi Petković to je ipak 90 posto učinka koji se valorizira. Da me se ne bi krivo shvatilo ne mislim da je Lisica glup potez, dapače, ali jednako tako smatram da u ovom trenutku dečko nije igrač za prvih 11. Samo to.
  • scooniepenn
    4.8k

Nigdje nisam napisao da je Pjacin ugovor trebao ostati na razini koja je bila, samo sam se referirao na većinu komentara kako nije isporučio ono što se očekivalo. Ako je netko očekivao 15 golova i 10 asistencija taj je živio u nekom paralelnom svemiru. Što se tiče Stojkovića on je uz Mišića, RPG-a i Teophillea jedini isporučio ono za što je doveden, s tim da su ova trojica potonjih najkonstantniji Dinamovi igrači u prošloj sezoni. On, s druge strane, nije od početka sezone imao priliku to pokazati, već tek dolaskom Cannavara dobiva potrebnu minutažu. Stojković je od svih mladih igrača koje imamo by far najpotentniji tako da ga ne trebaš meni hvaliti, jako sam dobro svjestan što je Luka i koji potencijal ima. Ovo što pišeš za Lisicu je i najbitnije pitanje. Je li on doveden za rotaciju ili vjerojatno za rotaciju. Nadam se da je sigurno doveden za rotaciju, jer uz svo dužno poštovanje dečku on nije niti izbliza bio na razini jednog Stojkovića kad je isti doveden u Dinamo, a Stojkea se percipiralo kao ulaganje u budućnost, a ne člana prvih 11.
  • Crni86
    11.5k
    Nigdje nisam napisao da je Pjacin ugovor trebao ostati na razini koja je bila, samo sam se referirao na većinu komentara kako nije isporučio ono što se očekivaloscooniepenn

Ali to ti pokusavam objasnit. Ljudi ocekuju vise od najplacenijih igraca. Ocekivanja su usko povezana s placom.
  • scooniepenn
    4.8k

Ok, prihvaćam da se oko Pjace nećemo do kraja složiti. Možeš mi onda samo objasniti znači li to da smo uštedom na Pjaci i Petku spremni dovesti dva vrhunska igrača ili se igramo famoznog moneyballa pa je strategija da se da prilika Lisici kao prvom desnom krilu pa što bude bude? Smatram da u ovom trenutku za formiranje ozbiljne ekipe mi trebamo (ako se Stojkea vidi kao novo 1. lijevo krilo) pojačanja, ne prinove, na poziciji napadača, lijevom krilu, šestici, lijevom beku i lijevom stoperu. To je 5 igrača, ni više ni manje.
  • jakov1
    689
    maksimalni ugovor od 850 tisuća eura. Na prvu mi je to djelovalo malo, pogotovo za današnji nogomet. S porezom je to oko 640 tisuća dobitiOmake

To je dobit obrta preko kojeg se isplacuje, ali na to jos ide u porez na kapitalnu dobit 12% kad si igrac isplacuje na racun, sta ne?
  • vjeko1701
    15.8k
    Pričaš o napadaču i lijevom krilu i onda spominješ strategiju u kojoj navodiš desno krilo.
bold
italic
underline
strike
code
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet
Add a Comment

Dobrodošli na Forum Zona Dinamo!

Zona Dinamo je Forum na kojem se okupljaju navijači i simpatizeri Dinama, te na jednom mjestu raspravljaju i informiraju se o klubu i svim ostalim stvarima koje imaju poveznicu s našim klubom. Ostali su dobrodošli kao gosti i u skladu s tim trebaju se i ponašati.