• Captain America
    20.3k
    Još nije kasno za kontaktirati gospodina Krunu.
  • miro
    6.5k
    Da nam objasni kako je Zdravko samo neshvaćen
  • Nogo
    6.6k
    https://www.24sata.hr/sport/mario-kovacevic-danas-postaje-trener-dinama-s-njim-ce-u-klub-doci-i-dva-nova-trenera-1055014

Zvonimir Boban u nedjelju je službeno započeo svoj mandat kao predsjednik uprave Dinama, a pripreme za novu sezonu 'modrima' kreću već 18. lipnja. Reprezentativci će dobiti malo više odmora...

U Dinamu je u nedjelju i službeno započela jedna nova era, vladavina Zvonimira Bobana. Novi predsjednik uprave "modrih" već tjednima preslaguje kockice u Maksimirskoj 128, ali od nedjelje je konačno i službeno čelni čovjek kluba. Time je završio jednogodišnji mandat Zvonimira Manenice, koji je nesebičnim potezom i micanjem u stranu otvorio put da se Boban vrati u Dinamo.

Već danas bi u Maksimir trebao stići Mario Kovačević (50) i potpisati ugovor kao novi trener zagrebačkog kluba. Kovačević je odavno dogovorio sve uvjete s Bobanom, taj je dvojac zajedničkim snagama počeo graditi neki novi, potpuno drugačiji Dinamo. Boban je potpuno uvjeren kako je Kovačević pravo rješenje za klupu "modrih", te kako će Dinamo pod njim igrati moderan, atraktivan i napadački nogomet. Kako saznajemo, Boban nikada nije ni kontaktirao Gonzala Garciju, njegova prva i jedina opcija bio je Kovačević.

Novi trener Dinama sa sobom će dovesti neke nove ljude, prvi pomoćnik bi mu trebao biti Sandro Bloudek (39), nekadašnji igrač Milana. Slovenski stručnjak bio je pomoćnik Tomislava Stipića u Slaven Belupu, u ciparskom Pafosu je asistirao Darku Milaniču, Henningu Bergu i Michelu Salgadu. Zatim ga je put odveo u Emirate (Baniyas), gdje je bio u stožeru Milaniča i Pedra Souse, dok je prošle sezone bio pomoćnik Milaniču u Al-Wahdi. Uz njega u Maksimir stiže i kondicijski trener Luka Murk (41).

Kovačević sa svojim ljudima neće dugo odmarati, Dinamo s novim pripremama kreće već 18. lipnja. Zagrepčani će prvo trenirati u Maksimiru, a krajem lipnja trebali bi preseliti na dvotjedne pripreme u Sloveniju. Novi trener Dinama neće odmah na raspolaganju imati sve svoje adute, reprezentativci (Martin Baturina i Arber Hoxha) će dobiti nekoliko dana više odmora.

Logično. Već prvog dana u Maksimiru se očekuju nova lica - Marko Soldo, Dejan Ljubičić i Robert Mudražija. A jasno, do tog 18. lipnja, u Maksimir će sletjeti još nekoliko pojačanja, najbliži tome su u ovom trenutku Mateo Lisica (Istra) i Gabriel Vidović (Bayern). U Dinamovom rosteru, barem na Transfermarktu, više nema ni Petra Sučića koji je novi igrač finalista Lige prvaka, milanskog Intera. I vrijednost "modre" momčadi sad na toj stranici iznosi tek 68,6 milijuna eura.

Jasno, ni to nije prava slika Dinama, kad se s rostera još skinu Mbuku (vrijedi dva mil. eura), Franjić (1,8 mil.), Rog (milijun eura), Ristovski i Moharrami (obojica po 850.000 eura), Belcar (800.000 eura) i Oliveras (100.000 eura), "modri" će vrijediti oko 61 milijun. I to s Baturinom koji je na odlasku i čija je vrijednost 22 milijuna eura. Godinama Dinamo nije vrijedio manje.

Ali, tu (još) nema ni Ljubičića (pet mil. eura), Solde (milijun i pol eura) ni Mudražije (1,2 mil. eura), kao ni povratnika s posudbe Bulata, Špikića, Bernauera, Štefulja... čije budućnosti još nisu sasvim jasne. A bit će tu i još dosta pojačanja. Kovačević će imati mirno ljeto, Dinamo se ne mora baviti Europom, a HNL sezona kreće tek 2. kolovoza.
  • Ludovic IX
    8.6k
    Ovaj me clanak podsjetio na "Oni su mali, ali su veliki, odnosno, hoću reći, nisu više mali, ali su dosta veliki da ne budu mali"
  • Omake
    8.9k
    Odabir Kovačevića mi djeluje kao da je Bobanu privlačnija osoba poput Ancelottia, nego neki teški dogmatik po pitanju Juego de Posicion i sljedbenik Pepa Guardiole, kao što je Garcia. Sam Boban je bio desetka. Guardiolin nogomet je praktički istrijebio istinske desetke iz nogometa. U Pepov dogmatičnoj percepciji nogometne igre, ideja, struktura, racionalna priprema utakmice jednog čovjeka – trenera – je superiorna onom što fuzija instinkta i kreacija 11 igrača na terenu može donijeti. De Zerbi je to doveo do totalitarne razine. Ljudima koji pišu blogove i rade video eseja na youtubu su takvi likovi iznimno zanimljivi. Poigravanje, FMizacija kompletne nogometne momčadi je trend. Igrači po njima više nisu osobe sa slobodnom volje i moći odlučivanja, nego kotači u sistemu, sredstvo ka nečemu. Kant se okreće u grobu kao janje na Vucinu koncertu.

Don Carlo, i neki drugi treneri, a najbolji primjer je izbornik Argentine Scaloni, pokazuju da vraćanje određene količine kontrole, autonomije i moći igračima daje vrhunske rezultate. Čak je i Flick u Barceloni, koja je i Vatikan i Jeruzalem i Antioha Pozicijske Igre u jednom, uveo dosta toga spontanog, bez strukture, van tog cijelog gledanja i shvaćanja nogometa. Yin i Yang, u srži svakog reda je kaos i obrnuto.

Osobno mi je draže vidjeti nešto tehnički odlično, nešto što djeluje iznenađujuće i spontano, negoli konstantno dinamično ponavljanje obrazaca. I najbolji vic na svijetu prestane biti smiješan nakon x puta.

Ništa ne izaziva paniku u obrani protivnika kao istinska desetka (duhovno, mentalno, a ne staturom) npr Riquelme, Petko, Ozil ili kao što je bio Boban, s dovoljno vremena i prostora. Nepoznato nas sve inicijalno dezorijentira, navodi na anksiozno stanje uma.Pozicijska igra u ovoj rigidnoj formi kojom igra Garcia je prošlost. Najbolji dokaz je činjenica da je Pepijn Lijnders prošli tjedan postao dio stožera Pepa Guardiole, inače dugogodišnji prvi asistent Jurgena Kloppa.

VJEXXPs.png

Kao što to tablica pokazuje, Kovačević je s dosta limitiranom momčadi imao jako puno impresivnih ofenzivnih partija. Ako to uspije prenijeti na Dinamo, vjerujem da ćemo biti na 75+ bodova i 80+ golova sljedeće sezone, uz sve moguće odlaske. Grgić je bio Meme od igrača zadnjih par godina. Pod Kovom je na 7 golova i 8 asistencija u HNLu. Naše najbolje krilo je na 6+6 u HNLu, doduše sa 100 minuta manje.

Kao i dosta kolega, i ja sam pogledao par podcasta gdje je Kova gostovao. Ne pamtnim nekoga tko mi je bio više simpatičan, a da je rođen s manje te prirodne karizme, koju npr Cannavaro ima za izvoza. Na spomen Canavarova imena se sjetim citata Gorea Vidala o Kennedyu: "Zaveden njegovom karizmom, potpuno sam vjerovao u njega, ali bio je jedan od najgorih." Citat će mi se urezati i u srce i u dušu.
    Želim Kovi sve najbolje, da po njegovim vodstvom vratimo onom što je naša tekovina. Dupla kruna, europsko proljeće, mnoštvo golova zabijenih i nanešenih trauma našim dragim, uvijek iskompleksiranim, a nikada samokritičnim rivalima.

I isprike na pokušajima poetičnosti, baš me ponijelo nešto jučer.
  • crophantom
    705
    kakav tekst. Ok, predomislio sam se, Kova je top izbor :D
  • Droljo
    16.4k
    se okreće u grobu kao janje na Vucinu koncertu.Omake

Ovo preuzimam i inplementiram u svoj vokabular automatski. :rofl:
  • serbus
    5k
    Novi trener Dinama neće odmah na raspolaganju imati sve svoje adute, reprezentativci (Martin Baturina i Arber Hoxha) će dobiti nekoliko dana više odmora.Nogo

Arber se umorio u prošloj sezoni toliko da bi mu dao još jedan tjedan na ovih par dana više odmora.
  • mlinchica
    3.1k
    evo, samo to je dovoljno.
    Približiti ljudima malo “zakaj baš on”, iz pravog nogometnog kuta jer ne razumijem da se za bilo kakvu skepsu samo proziva ljude.
    Hvala ti kaj daješ goriva kvaliteti, a ne kvantiteti.

Ne pamtnim nekoga tko mi je bio više simpatičan,Omake
    ovo mu je takva prednost i nadam se štit od najgoreg gaženja ako krene krivo. Mnogi smo skeptični ali baš zbog tog karaktera ne možeš ne lajkat čovjeka.
    I uvijek prije Carlo nego Pep.
    Sretno Mario, budi naš Carlito.
  • Marley
    4.2k
    Predlazem otvaranje teme/ankete "Forumas godine". Zapravo ni ne treba, jer mislim da bismo se, mozda i jednoglasno, slozili da je to @Omake, dajte covjeku odmah priznanje i simbolicnu nagradu :grin:

Majstor za onaj objektivni dio, brojke, grafove i tablice, uvijek pristojan i realan. A sad je jos i poetican, pokusaj i vise nego uspjesan :clap:

Svaka cast kolega, kakvo pojacanje za Zonu!!
  • Droljo
    16.4k
    ovo mu je takva prednost i nadam se štit od najgoreg gaženja ako krene krivo.mlinchica

Nemaš pojma koliko si daleko od istine. Baš kontra. Ići će se naj niže moguće i sve ovo do sad (karizma, jezik, nastup, CV) je kamilica što se sve bude napisalo. Bez brige.
  • mlinchica
    3.1k
    Nadam se, još uvijek, da ljudska zloća ipak ima neke granice.
  • rokikaciga
    1.6k
    Sva sreća pa iza njega stoji Zvonimir Boban, a ne neki dibidus imena npr Marko Marić. Vjerujem da će Zvone to držati pod kontrolom.
  • Zagi
    9.8k
    Sva sreća pa iza njega stoji Zvonimir Bobanrokikaciga

Uz svo poštovanje Zvoni bilo bi odlično da moćemo napisati da uz njega stoji vojska dinamovih navijača ali nažalost to nije istina.
    Počelo mu se podmetati prije nego je potpisao, pod krinkom skepse.
bold
italic
underline
strike
code
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet
Add a Comment

Dobrodošli na Forum Zona Dinamo!

Zona Dinamo je Forum na kojem se okupljaju navijači i simpatizeri Dinama, te na jednom mjestu raspravljaju i informiraju se o klubu i svim ostalim stvarima koje imaju poveznicu s našim klubom. Ostali su dobrodošli kao gosti i u skladu s tim trebaju se i ponašati.