• SAS1987
    17.6k
    naučit ce engleski i malo nizozemski :lol:
  • Odani Zgd
    546
    Koga boli tuki za engleski,bitno da čovjek poluči rezultat,don Fabio je parlao engleski pa se zna kako je opet završio
  • criticus
    3.8k

MK kad završi s gledanjem
    55468414_2214046728675640_195016692336689152_n.jpg?_nc_cat=107&ccb=1-7&_nc_sid=833d8c&_nc_ohc=3NRcNBlez9QQ7kNvwE0OUHe&_nc_oc=AdlSPyVtxeFUcoXHHvs_vC9-uaUztMKgBd8GP1RsuwUI-jv4AmkqWiJ5LPK8MVReLk4&_nc_zt=23&_nc_ht=scontent-vie1-1.xx&_nc_gid=cfhigAjrt7chAsuoximjaw&oh=00_AfKAySkd2X-MWm9VBgckoPwJUkDRM8bh8mCziLjxOgorhQ&oe=68612A68
  • Hebimir Strašni
    76
    Fakat Kova pljunuti Del Boy kak to nisam ubro prije :rofl:
  • The Octopus
    334
    Ovo sto je on radio je sve samo ne parlanje engleskog. Znao je 3-4 recenice koje je vrtio u krug
  • Batigol
    82
    Vi vas engleski....znam da je svjetski jezik i sve to ali malo lakse s time..
    Pricam ga ja pa sam kura.c od trenera...
  • Nogo
    6.5k
    Kovačević za 24sata: Borio sam se za svoj Slaven do kraja. Ja se ne guram nigdje, ljudi to cijene - plaćeni članak

https://www.24sata.hr/sport/kovacevic-za-24sata-borio-sam-se-za-svoj-slaven-do-kraja-ja-se-ne-guram-nigdje-ljudi-to-cijene-1054758

Da sam osjećao da mi fokus nije na Slavenu, ne bih bio na klupi u finalu Kupa. Ni trenutka nisam razmišljao o drugim stvarima, niti sam imao pravo rekao nam je popularni Kova

Nadali smo se barem penalima, ali što ćeš?! Pitamo se zašto je tako bilo, borili smo se, nemam što zamjeriti nikome, kad smo došli uopće u priliku boriti se za Europu, ali Rijeka je stvarno bila dobra. Ne kukam nakon utakmice, moramo biti ponosni. Samo mi je žao zbog navijača jer su vjerovali da možemo, baš kao i mi. Prvi put smo stvarno bili sigurni da možemo, ali otišlo je na njihovu stranu, mirno nam se javio dan nakon poraza u finalu Kupa trener Slaven Belupa Mario Kovačević (50).

Svakog mogu pogledati u oči'
    U prvoj utakmici ništa nije bilo riješeno. Riječani su već u prvom dijelu mogli imati osjetnu prednost, ali nisu uspjeli, u drugom su to mogli imati “farmaceuti” - ali ni oni nisu uspjeli. Golčina Naisa Djouahre presudila je u uzvratu i Rabuzinovo sunce je ponovno stiglo na Rujevicu.

- Nije im bilo lako izdržati pritisak, teško je bilo vidjeti kad igrači plaču, znam kako je to, ovakvi porazi su nešto najteže za trenera. Obožavam svoje igrače, naravno da uvijek bude problema, nekih trzavica, netko možda nekad misli drukčije, ali uvijek smo sve okrenuli na pozitivu. Kako je bilo u svlačionici? A možete misliti, bili smo na korak do ogromnog uspjeha, ali eto. Nije bilo nekoga govora, nisam htio imati neke velike razgovore u takvim trenucima. Najvažnije je da mogu svakog pogledati u oči nakon svega što smo prošli.

'Ovo je najveći uspjeh Slavena u ligi 10'
    A prošli su mnogo. Kovačević je preuzeo Slaven Belupo na zadnjemu mjestu na tablici, nakon mnogo godina govorili se kako bi “farmaceuti” mogli ispasti u drugi rang hrvatskog nogometa. Nije bilo ni ljudi na tribinama, ali stvari su se okrenule u deset mjeseci Kovina mandata.

- Prelijepih pet godina sam proveo u Slavenu kao igrač, vratio sam se ‘doma’. Prvo su mi govorili da teško možemo probuditi navijače, a nogomet bez navijača nema svrhe. Zato je cilj bio da pokušamo napraviti igru koja je zanimljiva publici, a imali smo lijepih pobjeda. Navijači su to prepoznali i pratili nas u zadnje vrijeme. No određenu granicu ima i kvaliteta. Dugo smo bili na maksimumu. Uvijek ostaje gorčina kad se ovakvo nešto završi, a kad pogledate s druge strane, ostaje ponos. Na jesen smo prelomili da ostajemo u ligi, na zimu sam igračima rekao da idemo nešto napraviti, pokazati neke stvari bez respekta. Ovo je najveći uspjeh Slaven Belupa u ligi 10, a na sve ovo se samo treba nešto nadograditi za iduću sezonu. Uvijek mi je želja da klubu bude još bolje nakon mene. Najvažnije mi je da sam ostavio iza sebe nešto, od negative sam uvijek radio pozitivu, neki put mi se to i zamjeralo, ali nisam to radio da se dopadnem nekome jer sam ja čovjek koji prvi treba živjeti pozitivu. Nikad se nisam ljutio na igrače kad su išli dalje, a tako bi trebalo biti i s trenerima.

- Žao mi je da ima takvih ljudi da bacaju stvari s tribina na igrače. Moj, tvoj, nije bitno. Tenzija je dobra za neke stvari, ali ovo nije potrebno. Mi smo smirivali, a neki su jedva dočekali, ali sad je nebitno. Što se tiče suca Bela, samo sam tražio da ima isti kriterij. Ne, nismo zbog toga izgubili, ali samo sam želio pomoći momčadi. Suce uvijek poštujem - rekao je Mario, a onda se osvrnuo na mišljenje mnogih kako nije oštar kao trener. Neki su propitkivali i mogućnost da bude autoritet, ali ti ne poznaju Kovačevića:

- Netko možda misli da sam mekan, ali uvijek imam maksimalno poštovanje, napravit ću najbolje za momčad, reagirat ću ako treba i oštro, odnosno najbolje u tom trenutku i to igrači uvijek znaju. Neki put budu i ljuti na mene zbog nekih stvari, ali moj zadatak je biti pravedan. Nije lagano kad imaš 30 igrača, svaki ima svoje zahtjeve, ali moram pohvaliti stožer koji je sa mnom iznio sezonu.

A s tribina se nakon poraza čulo “Mario, ostani”. Kako je i on poslije rekao u izjavama na konferenciji za novinare i u prijenosu uživo, bila je ovo njegova posljednja utakmica na klupi Slaven Belupa i kako bi trebao preuzeti zagrebački Dinamo.

- Čuo sam povike, najvažnije mi je to da, u kojem god sam klubu bio, želio sam izvući najbolje i bio pošten prema drugome i da su ljudi to znali cijeniti. Neki govore ovakav je, onakav je, ma taman i da me netko prevari, ja ću uvijek pokušati pošteno doći do nečega. Sve se na kraju vrati.

'Nikad nisam poletio'
    Da, život nekako sve ipak vrati. A prije malo manje od dvije godine nogomet je bio u drugom planu kad su Kovačeviću dijagnosticirali karcinom pluća. Nakon toga je ostao i bez posla kad mu je završio ugovor u Varaždinu, a danas je na korak do najvećeg potpisa u karijeri.

- Najsvjesniji sam čovjek na svijetu da je život prolazan, nikad se nisam pitao zašto je to tako. Takav je život, uopće ne razmišljam o toj bolesti, kao da se ništa nije dogodilo. Znam da imam snagu i energiju, to je iza mene, možda nisam ni svjestan što sam sve prošao, ne gledam nikad negativno kroz život.

Ipak, dojam je da je Slaven Belupo malo pao nakon što je “isplivala” vijest da je Mario Kovačević izbor Zvonimira Bobana za trenera ‘”modrih”.

- Imalo je sigurno i to malo veze, ali kad smo ušli u finale Kupa, malo smo se uljuljkali u to razmišljanje o trofeju. Ali igrači znaju da nijednog trenutka nisam drukčije radio i do zadnjeg dana ću tako raditi. Nikad nisam poletio ni gurao se bilo gdje, htio sam završiti sezonu najbolje što mogu, ući u Europu sa Slaven Belupom. A ako se netko ljuti na mene jer sam htio najviše za svoj klub... Pa kako bi drugi razmišljali o meni da sam se ja postavio na taj način, kontra svoga kluba? Neka mi to netko kaže, tko bi onda vjerovao u mene. Bilo je priča da ćemo mi pustiti prvenstvo Rijeci, a oni nama Kup, to su apsolutne gluposti. Odigrali smo viteški do kraja i tako ćemo uvijek igrati - jasan je Mario i tako odbacuje sve zle insinuacije.

I sam je nakon Kupa dao natuknuti koja će biti njegova sljedeća stanica, stadion u Maksimirskoj ulici. Ali nije htio potpisati ništa prije kraja sezone, svjestan da se stvari mogu okrenuti i da mu prilika života može ostati tek prilika. No tu je postupio kao i uvijek u životu, pošteno i hrabro.

- Da sam i u jednom trenutku osjetio da razmišljam o nečemu drugome, ne bih vodio Slaven u finalu Kupa. Ni trenutka nisam razmišljao o drugim stvarima, niti sam imao pravo - zaključio je Kovačević.
  • jakov1
    675
    elokventni gradski hohštapler koji priča "savršeno" i ima javni nastup kao voditelj dnevnika ili glasnogovornik vlade vjerojatno uzeo 5-6 zlatnih medaljadb-izbjeglica

Stimac za izbornika!
  • Dadox
    324
    Iako sam apriori protiv Kove već sam u par navrata čuo samo pozitivne stvari od ljudi koji ga poznaju.Dvojica,koji ga poznaju još iz vremena Poleta kažu da ima baš neku hebenu karizmu i da su za njega očekivali da će dohvatiti neki ozbiljan klub.
  • crophantom
    661
    Iso sam još jednom pogledati podcast s Kovom, jebote kakva ljudina, knedla mi u grlu 6 puta bila.
    Stvarno se nadam da će on izdržati pritisak i da ga ove jebene hijene od zagrebačkih novinara neće pojesti, lik zaslužuje sve najbolje u životu.
  • badjibadara
    4.8k
    Ipak ovako, rekao bih:

O6HFM8p.jpeg
  • crophantom
    661
    s Cmrečnjakom na Tribini
  • SAS1987
    17.6k
    Mario, dobrodošao :smile:

Next year this time we'll be champions :lol:
  • Mlađi referent
    12.8k
    Malo još analiziram Kovačevićev Slaven i dojam da je da su stvarno nesretni jer nisu došli do Europe.

Prvenstveno, ona priča da im niti jedan penal sviran, a protiv njih 5 komada uz neke druge stvarno sulude sudačke odluke.

Nadalje, Slaven Belupo je ove sezone:

- Treća momčad prvenstva po prosječnom posjedu, 50.7%
    - Treća momčad po broju promašenih velikih prilika, 36
    - Treća momčad po dodirima u protivničkih 16 metara, 752
    - Treća momčad po broju osvojenih posjeda u zadnjoj trećini, 130
    - Najbolja momčad po broju osvojenih posjeda u srednjem dijelu terena, 880.

Ujedno je Kovačević u posljednjih 13 godina trener s najboljim postotkom pobjeda koji je vodio Slaven Belupo - 42% te shodno tome i trener s najviše bodova po utakmici 1.5.

Nažalost, ključni problemi momčadi su dolazili u toj posljednjoj trećini gdje trener objektivno najmanje i može napraviti ako nema kvalitete u rosteru.

Od srca mu želim da takvu, ali dodatno poboljšanu igru jer će bit više prostora za kombinatoriku s rastom kvalitete igrača prenese ovdje, i naravno izdrži psihički pritisak koji će past na njega.
bold
italic
underline
strike
code
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet
Add a Comment

Dobrodošli na Forum Zona Dinamo!

Zona Dinamo je Forum na kojem se okupljaju navijači i simpatizeri Dinama, te na jednom mjestu raspravljaju i informiraju se o klubu i svim ostalim stvarima koje imaju poveznicu s našim klubom. Ostali su dobrodošli kao gosti i u skladu s tim trebaju se i ponašati.