• Izet Hajrović
    5.1k

Taktičkog znanja i obučenosti neke tu nema, to možete primjetit i kad daje izjaveMiro Vugrinec

Probaj čitati s razumijevanjem, Miro je krenuo s ovim, nije Miro potvrdio da ima taktičkog znanja, nego da ga nema.

Sve je stavr procjene i igraca. Nekada je manje vise. Mislis da ancelotti u realu vjezba automatizme s modricem, rudigerom i ekipom? Ili nor Flick u bacrceloni da uci raphinhu, de jonga i ekipu kak da izadu ili objasni sta zeli i da im slobodu u tome? To ne znaci da je los takticar vec bas suprotno moze bit.Crni86

Zar se nije ovdje trenerima najviše zamjeralo da se ne vide automatizmi u igri? Dođe Jakir, prvo što mu se zamjera što nije vidljiv rukopis trenera i nemamo uigrane automatizme. Prođe mjesec dana Cannavara, opet problem što nemamo uigrane automatizme. Dozvoljavanjem slobode igračima nećemo ništa dobiti u HNL-u, opet ćemo imati jalovi posjed i probleme s probijanjem bunkera isto kao što Slaven ima jalovi posjed. Protiv Rijeke uzeli 71% posjeda lopte, a uputili svega 4 udarca prema golu.
  • Crni86
    10.8k

Nema automatizama i pusti igrače da sami igraju jer imaju samopouzdanja. To sam doslovno i rekao da daje igračima slobodu i da nema taktičkih zahtjeva.Miro Vugrinec

To su dvije poprecne izjave po meni. Jedno je bit los takticar i nista ne znat o taktici, a drugi je nemat toliko taktickih zahtjeva - na keaju to moze biri isto tako jedna vrsta taktike. Kako onda objasniti da njegove momcadi imaju odredeni stil igre koji se drze?

Mislis da je Bjelica atalantu u 2 dana pripremio automatizmima? Ukoliko znas igracima prenijet neke stvari, ukoliko su igraci dovoljno inteligentni nema tu nesto previse potrebe za automatizmima i sl.Na kraju na taj nacin si jos opasniji i nepredvidivijinza protivnika i prilagodavas ae situaciji na terenu. Bitna je konkecija izmedu trenera i igraca te da li su po pitanju razmisljanja na istoj valnoj duljini.
  • Izet Hajrović
    5.1k
    To su dvije poprecne izjave po meni. Jedno je bit los takticar i nista ne znat o taktici, a deugo je nemat toliko taktickih zahtjeva.Crni86

To već sada prelazi u filozofiranje.

Mislis da je Bjelica atalantu u 2 dana pripremio automatizmima? Ukoliko znas igracima prenijet neke stvari, ukoliko su igraci dovoljno inteligentni nema tu nesto previse potrebe za automatizmima i sl. Bitna je konkecija izmedu trenera i igraca te da li su po pitanju razmisljanja na istoj valnoj duljini.Crni86

Evo kako je Bjelica pripremio Atalantu:

Čista taktika, ono u čemu Mario nije dobar.
  • austrijanac
    6.9k
    A tipa Ancelotti ce prvi rec da nakon 40 godina rada, ne postoji provjereni, sigurni sistem/taktika za uspijeh.

Postoji grupa igrača, za koju je trener zadužen prepoznati njihove karaktiriste, prilagoditi formaciju njima i učinit da se igrači osjećaju dobro na terenu je jedini ispravni sistem za njega.

Eh sad ga jebi, po meni je Kova broj 1 po tome, jer ono što je uspio s grupom poluigrača, što je Slaven bio na početku, je plod njegovog prepoznavanja igrača i situacije.

Ono što isto zaboravljamo u ovom trenutku je da Kova će sigurno rado poslušat savjet Bobana, jer nije egoist, a Zvone će ih sigurno imat.

Jesam bio među prvima što sam čuo za Kovu, no što vrijeme više ide, manje me briga za to.

Prepoznati je ključ.
  • DiddyGuela
    3.5k
    Sto se Kove tice, nadam se da on u Dinamo dovodi i svoj stozer iz Slavena. To je stavka koja je vrlo bitna a cesto ostaje ispod radara. Volio bi informaciju, ako netko zna, dovodi li Kova svoje ljude iz stozera u Dinamo?
  • Crni86
    10.8k
    Čista taktika, ono u čemu Mario nije dobar.Izet Hajrović

Mario ne forsira automatizme. Ako mislis da je ovo sta je Bjelica napravio automatizmi u 2 dana ili koliko vec onda nezz kaj bi ti reko.

Ne forsiranje automatizama i prepustanje igraca da imaju slobodu nije isto kao biti los takticar.

I ne prelazi u filozofiranje, kaj da ja radim kad je covjek tako napisao.
  • Izet Hajrović
    5.1k
    gdje sam ja rekao da su to automatizmi? Automatizmi se uigravaju kroz pripreme i cijelu sezonu, to je proces.

Ok, imamo 2 izvora gdje ljudi kažu da je slab taktičar, a jedan koji kaže da ima problema s karakternim igračima i da ne forsira "glupe automatizme". Ne da mi se dalje raspravljati o tim stvarima, svatko neka shvati kako želi, za mene on nije trener za nas pa ćemo vidjeti kako će ispasti na kraju.
  • Noel
    11.8k

Ovo mu je pripremio Poms i ostatak stožera sigurno nije on sam. Bjelica je ipak za neke druge stvari tata mata. Ovo kaj se tu piše za Kovačevića je na tragu Bjelice. Odličan za napravit ekipu ali taktika upitna. To se vidi kad je ostao bez pola stožera.. Ono zanimljivo kod Bjelice a povezano sa Kovačevićem.. Bjelica je poligot zna više stranih jezika a tražio je domaće igrače u Dinamu.. jako zanimljivo..
  • The Undertaker
    8.1k
    Koliko sam ja razumio Bjelicu, jednu utakmicu dobija (ili gubi) taktika ali prvenstvo se dobija ili gubi na kvaliteti i homogenosti ekipe. Zato je tražio prvenstveno domaće igrače jer je sa njima lakše (barem njemu) napraviti momčad umjesto skupa igrača kakvi smo mi bili prošlu sezonu,
  • Crni86
    10.8k
    bjelica je puno puta naglasavao da su njemu odnosi i energija zapravo skoro pa i kljucni. Da je cak znao i slagati ekipu ovisno tko je koliko povezan i kompatibilan s kim. Da se trudio da se npr desni bek i desno krilo dodatno povezu kako bi imali bolju suradnju i sl.
  • Pacho
    1.2k
    Naravno da je bolje da izgubi finale kupa i da mi idemo direktno u EL. Za njega je ionako 50/50 da ce bit bivsi do Bozica.
  • The Undertaker
    8.1k
    Točno, to je njegova dobitna formula. Međutim, postoji više puteva do rezultata. Ja se još uvijek nadam da Kovačević nije naš budući trener. Na stranu njegove trenerske (taktičke) kvalitete ali ne vidim u njemu osobu koja će moći kontrolirati svlačionicu. Možda nas sve iznenadi ali mislim da će ga Petko i Mišić pojesti.
  • Noel
    11.8k

To znači da bi Kovačević mogao imat Dinamo na tragu Bjeličinog iz prvog mandata.. Nama je takav trener nužno potreban koji će od 10ak novih igrača napravit klapu i klapu za idućih par godina.. Na temelju Bjeličinih temelja Dinamo je drmao do nedavno.. Možda Kovačević neće ostat godinama al će napravit slično. Siguran sam.
  • Crni86
    10.8k
    ukoliko nemas kvalitetnije pojedince od protivnika onda ga moras nadigrati kao momcad. A momcad se dobiva upravo pomocu te formule i zato se nikome nije ni islo tada iz dinama.

Mene je isto toga mozda najvise strah, ali ukoliko ce imat “zastitu” Bobana, mislim da ne bi trebalo biti problema. Velika je razlika kada iza tebe stoji covjek koji svojim imenom i prezimenom znaci nesto ili ako ne stoji nitko kao zadnjih 10 tak godina ili stoji lik kojem je primaran import export. Dolaskom Bobana misljenja sam da ce i trenerima biti mnogo lakse raditi u smislu da ce imati mnogo vecu zastitu unutar kluba i prema van od medija.
  • rokikaciga
    1.5k
    Jebote Pep je svojim automatizmima ubio nekad leprsava krila kao sto je Grealish. U njegovom sustavu ne moze doci igrac i odmah biti prvotimac osim ako se ne zoves Haaland - a i on je imao problema.

Neke automatizme je dobro imati, ali ne pod svaku cijenu.

Mislim da je Kovacevic jedan od trenera koji je u oba kluba gdje smo ga mogli malo vise pratiti ipak pokazao nekakav trenwrski potpis i nadmasio ocekivanja oba puta. I meni je to dovoljno. A znam da je s ljudima vrhunski i da ce napraviti klapu od bilokojw skupine igraca koji se pojave na pripremama
bold
italic
underline
strike
code
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet
Add a Comment

Dobrodošli na Forum Zona Dinamo!

Zona Dinamo je Forum na kojem se okupljaju navijači i simpatizeri Dinama, te na jednom mjestu raspravljaju i informiraju se o klubu i svim ostalim stvarima koje imaju poveznicu s našim klubom. Ostali su dobrodošli kao gosti i u skladu s tim trebaju se i ponašati.