• Dani Olmić
    1.4k
    Veliki sam fan Bobana i jako sam sretan sto se takva ikona vratila u klub … ALI Kovacevica je mogao i Maric postaviti :rofl: ako cemo tako…
  • GeneralNapoleon
    1.4k

Evo s ovim se u potpunosti mogu slozit. Jovicevic na prvom mjestu. Iz HNLa Kovacevic ispred Garcie.

Kovacevic inace mozda i druga opcija. Jedine dvije koje bi mi bile ispred su reciklaze Jakira i Bjelice za koje i dalje smatram da su bolji i da bi radili odlican posao u suradnji sa Bobanom.

Ali oni su van svih opcija pa onda Kovacevic od hrvatskih trenera odmah iza Jovicevica koji mi je bas uvjerljivo prva opcija.

Sto se tice taktike, nije ni Cannavaro taktikom dobio Milan, nego su neki od nasih igraca uspjeli pokazati kakvi su genijalci na terenu, a ostali su dali najbolje sto mogu. To postize i Kovacevic, igraci uvijek na 100%, a najcesce je to kljucno jer nogomet nije tako kompliciran kako "half-space", "gegenpressing" i "cikla za rucak" ekipa voli misliti.jakov1

Tu treba nadodat da je i Bjelica rekao da je taktika 20% a motivacija i pristup igraca 80%.
  • don
    12.8k
    ja idalje iman stav da Dinamu nije potreban dobar trener uopće. Najbitniji su igrači, i ako se ne promine ništa veliko na lito (a oće), rezultat će bit isti, bia trener Klopp ili Kovačević.
  • rakurs
    1.1k

A koga si ti očekivao? Nekog stranca koji je vodio Leipzig, Dortmund ili tako nešto? Nešto kao Terzića? Nerealno je to očekivati, a i očito je da Boban cijeni domaće dvorište. Također, složit ćemo se da Boban sveukupno gledano ima veće nogometno znanje od bivšeg nam SD-a.

Marić je mogao dovesti Kovačevića, ali s Bobanom će Kovačević imati sigurnija leđa, da to tako kažem. Mislim da je Boban shvatio da Dinamo treba sustav prije svega, trenera za taj sustav i igrače za taj sustav. Mogli smo odmah znati da stranaca pod Bobanom neće biti. A od domaćih imena nema boljeg trenutno, osim ako gledaš nerealno, kao Terzić i slično.
  • Dr Hofmann
    2.6k
    Nisam nešto previše oduševljen, ali opet tko zna. Ako ugura Slaven u Europu, a i finalu su Kupa... Na Maksimiru su nas na zimu nadigrali jebački prvo poluvrijeme, izgledalo je kao da igramo protiv Barcelone, ali opet naša sezona nije baš ni relevantna za mjerenje kvalitete igre (i sad mi je muka radi te utakmice, s ta dva boda bi bili prvi, moj Kulenoviću što si fulao).
  • GeneralNapoleon
    1.4k
    Razlika izmedu Bobana i Marica je da Maric moze samo slucajni dovest neko kvalitetno rijesenje jer ne bih prepoznao kvalitet ni da mu se unosi u facu. Boban s druge strane je u Milanu pokazao da zna prepoznat kvalitet i prije nego ga drugi prepoznaju pa sam uvjeren da moze i kod nas.
  • Dadox
    188
    U teškoj si zabludi.Trener je najbitniji i temelj svega.
  • don
    12.8k
    trenutno najnebitnija stvar za Dinamo, sa ovim igračima. Ne zbog kvalitete, već karaktera u dosadašnjem djelu sezone. Nadan se da mogu izvuć ovo već sutra.
  • vlatkomarkovic
    896
    Razlika izmedu Bobana i Marica je da Maric moze samo slucajni dovest neko kvalitetno rijesenje jer ne bih prepoznao kvalitet ni da mu se unosi u facu.GeneralNapoleon

Ni slučajno, taj em što nije znao nije imao ni sreće
  • vlatkomarkovic
    896
    ALI Kovacevica je mogao i Maric postaviti :rofl: ako cemo tako…Dani Olmić

Imao je više prilika, ali nije...
  • Noel
    11k
    Ne znam kaj su ovdje neki očekivali od Bobana? Nekog novog Cannavara ili Gattusa? Neku legendu Milana sa kojim je u dobrim odnosima?

Od njegovog dolaska pitanje je samo za kojeg domaćeg trenera će se odlučit.Jovićević,
    Biščan,Kovačević,Čabraja,Sopić.. Mislim da jedini stranac koji dolazi u obzir je Garcia jer poznaje HNL. Po ovom kaj čitamo odluka je pala na Kovačevića.

Forum struka često sere po trenerima Dinama. Pribili smo na stup osude i Jakirovića i Bjelicu. Prvi ja. Obojica nisu imali čovjeka poput Bobana iza sebe nego Marića. Držim da Kovačević ili ako to bude netko drugi ako će imat Bobana iza svojih leđa će bit za 50% bolji trener Dinama nego bi to bio da ima Marića.

Često su se radile filozofije oko nekih stranih trenera kapitalaca i kako bi se trebalo dat priliku takvom nekom. Svi ti treneri su u jednom trenutku dobili priliku na velikoj sceni kao Kovačević i pokazali svoje znanje. Da je netko Knutsena iz Bodoa doveo u Dinamo prije nego je dobio priliku u Bodou bio bi proglašen luđakom a Knutsen nedovoljno dobar za Dinamo. Ajde da Dinamo jednom napravi svog Knudsena. Mislim da je to cilj Bobana. Dao sam primjer Knutsena jer ga se često spomene na Zoni.

Još jedan primjer Arne Slot. Kaj su mislili navijači Liverpoola kad su im doveli nakon Kloppa trenera Feyenorda. Svaka čast Feyenordu ali naspram Liverpoola to je razina razlike kao Slaven Belupo i Dinamo. Kaj su dobili od tog Slota? Prekrasan nogomet i titulu u prvoj njegovoj sezoni.
  • Zg123
    1.7k
    Gregurina ce biti novi trener Belupa ako Kova ode tako da cisto sumnjam da ce biti u Dinamovom stozeru
  • modri7
    159
    Da bi neki trener bio uspješan on mora imat igrače koji će provest njegove ideje u djelo. Bjelica je u prvom mandatu bio uspješan upravo zbog toga - jer ga je ekipa mogla i htjela slijediti. Jakirović je isto kvalitetan trener ali smatram da nije imao igrače koji ga mogu slijediti. Kloppu je po dolasku u Liverpool trebalo vremena da pročisti ekipu i dovede igrače koji ga mogu slijediti. Dinamo ima 10-15 igrača koji su za otpis. Od Zagorca, Ristovskog, Ademija i tako dalje. Realno, imamo statičnu ekipu koja ne može više igrat moderan nogomet i fali nam kvalitete. Osim toga, imamo previše kritičnih pozicija - od lijevog beka, zadnjeg veznog pa sve do desnog krila. Niti Rile niti Ademi niti Pjaca niti Petković nisu što su bili. Treba se pomiriti s tim i krenuti u razvjetravanje svlačionice. I ne samo svlačionice nego i uprave. Tu sentimentalnosti ne smije biti. Zajec bio si što si bio, hvala ti ali nisi za pozicije na kojoj jesi - zbogom.
  • Mulec86
    425
    Kovacevic je odlican trener i covjek. Ak dode kod nas po meni je odlican izbor.
  • tp1997
    1.3k
    Meni osobno nije jasno, pogotovo kad se pogleda po kakva pojačanja navodno ide, zašto se Boban zadovoljava sa trenerom koji realno ima manje iskustva nego ijedan koji nas je vodio ove sezone, i koji, ako je Miro u pravu, nema baš nekog taktičkog znanja?

Je li toliko bitno da trener bude Hrvat da smo spremni žrtvovati kvalitetu zbog putovnice? To mi, moram priznati, stvarno nije jasno - pogotovo jer vjerujem da Boban ima pregršt kvalitetnih inozemnih kontakata čiji bi broj mogao okrenuti
bold
italic
underline
strike
code
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet
Add a Comment

Dobrodošli na Forum Zona Dinamo!

Zona Dinamo je Forum na kojem se okupljaju navijači i simpatizeri Dinama, te na jednom mjestu raspravljaju i informiraju se o klubu i svim ostalim stvarima koje imaju poveznicu s našim klubom. Ostali su dobrodošli kao gosti i u skladu s tim trebaju se i ponašati.