• xavier
  5.2k
  @Infinity ovako je to sad s pomoćnim terenom:

  stadion%20kantrida

  Ma nisu oni ništa "kalkulirali". Novca za novu Kantridu nikad nije ni bilo. Zemlja na Rujevici se morala kupiti jer je bila u vlasništvu određenih političara i njena kupnja je bila uvjet za dobivanje zelenog svjetla za odrađivanje cijele transakcije oko HNK Rijeke. Osobe u čijem je vlasništvu zemlja bila, kupile su istu još dok se očekivalo da Rijeka dobije mediteranske igre pa se tamo trebao graditi stadion, a oni su pritom željeli zaraditi na kupoprodaji. Taj plan se izjalovio, ali uletio je Volpi.

  Zemlja je kupljena za "trening kamp" te za igranje utakmica dok se ne izgradi super moderna nova Kantrida. Izgradnja u samom startu nije krenula iz razloga što su se kao čekale neke dozvole. Međutim, nije dugo trebalo da Mišković kaže kako oni novac za stadion nemaju nego se nadaju da bi "netko drugi" mogao to financirati. Mišković je inače isti onaj koji je došao na "revolucionarnu" ideju da bi se privatni klubovi mogli financirati iz turističke boravišne pristojbe :blush:
 • Infinity
  6k
  Pa mislim da je Misko ipak kalkulirao, tj. nadao se da ce nabaviti novac. Misljenja sam da bi na Rujevici dobio novac za stadion, jer bi sigurno stadion bio jeftiniji. Ne bi bio ni ultra moderan kakav se najavljivao na Kantridi, ali se uz neku doplatu dao napraviti jako fin stadion uz trenutno centralni teren trening kampa na Rujevici sto bi oni rekli ili kako bi mi rekli na mjestu stadiona na Rujevici.

  Uvjerem sam da je Misko imao ja stolu opciju da na Rujevici bude kompletan kompleks, ali to nije mogao navijacima prodati.

  PS. Zanimljivo kako su i Miskovic, a i kasnije Mestrovic osobno projektirali stadione na Kantridi, odnosno na Pampasu. Zar je ego toliki da on sam mora odrediti svaki centimetar?
 • Eduardo
  6.3k
  htbci8.jpg

  Gradonačelnica Nantesa, Johanna Rolland priopćila je jutros svoju odluku kako je odlučila dati zeleno svjetlo za izgradnju novog stadiona, ali i zabranila rušenje starog. Novi stadion trebao bi biti kapaciteta 40.000 mjesta i koštati oko 200 milijuna eura.

  Ipak, YelloPark neće biti izgrađen u cjelini kao što je to prvotno zamišljeno. Ukratko, trebao bi biti izgrađen samo stadion na donjoj slici, sve okolne zgrade - ne. Odustaje se od izgradnje 1.500 stanova, plus sekundarni poslovni prostor (već u velikoj mjeri smanjen u odnosu na početne planove), koji su planirani kao dio YelloParka.

  2a75rax.jpg

  Najčudnija odluka, jest sačuvati Stade de la Beaujoire. Gradonačelnica je to pokušala opravdati na način da je spomenula slične situacije u Bordeauxu, Lyonu i Parizu, međutim, zapravo su to sasvim različiti slučajevi.

  U Lyonu i Bordeauxu stare nogometne stadione preuzeli su jaki ragbi klubovi, dok je u Parizu novi rugby stadion izgrađen kako bi zadovoljio potražnju. U Nantesu jednostavno nema potražnje za dva velika stadiona.

  Lokalni ragbi klub, Stade Nantais je trećeligaš i u prosjeku privlači oko 1.500 ljudi, što je jako daleko od 30.000 mjesta koliki je kapacitet La Beaujoirea. Čak i uz smanjenje kapaciteta, razlika je još uvijek golema.

  jtp0tz.jpg

  Odluka ipak nije konačna. O tome tek treba raspraviti i glasovati Gradsko vijeće, koje se sastaje 7. prosinca.

  10hun2f.jpg

  2iqn3t1.jpg

  i2u9nk.jpg
 • deda
  9k
  I tak.... 3557329_1200x.jpeg?rev=3Bratislava 22.500 Nacionalni stadion
 • deda
  9k
  I tak još jedan u Hungariji

  Szekesferervar, 14.500maxresdefault.jpg
 • deda
  9k
  Sad čitam da će Ferenc Puskas koštat preko 600 milijuna Eura
 • Sjena
  23
  Jedna Mađarska da ima ovakve prekrasne stadione, a mi o tome možemo samo sanjati.. žalosno. :meh:
 • xavier
  5.2k
  pa grade Mađari stadion i kod nas :wink:
 • Eduardo
  6.3k
  @deda taj od Slovan Bratislave je pri kraju ili je gotov ovih dana.

  2j1mpls.jpg

  sctg9d.jpg
 • deda
  9k
  Čini mi se da je otvaranje za koji dan, ali bumo provjerili.
 • deda
  9k
  Kad su sljedeći izbori u Zagrebu? Siguran sam da par mjeseci prije možemo očekivati bar obećanja.
 • BluePhone67
  2.7k
  Kad su sljedeći izbori u Zagrebu? Siguran sam da par mjeseci prije možemo očekivati bar obećanja.deda

  Ne pratim izbore, ali ovo sto si ti sam rekao je glasnik da ce predizborna kampanja poceti, pocinje ili je u tijeku i pusta obecanja ludom radovanja.
 • xavier
  5.2k
  Problem je u tome što su to ipak samo obećanja :smile:
bold
italic
underline
strike
code
quote
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet
Add a Comment

Dobrodošli na Forum Zona Dinamo!

Zona Dinamo je Forum na kojem se okupljaju navijači i simpatizeri Dinama, te na jednom mjestu raspravljaju i informiraju se o klubu i svim ostalim stvarima koje imaju poveznicu s našim klubom. Ostali su dobrodošli kao gosti i u skladu s tim trebaju se i ponašati.