• Droljo
    30.3k

Ne znam. Zato i pitam.
  • seljak86
    3.2k
    Ne želim ući sad u polemike, ali Vatikan nije nikad priznao ta ukazanja. Naravno, po meni to ne oduzima ništa od svetosti tog prostora posvećen Bogorodici.
  • plavi72
    2.8k
    Fatima i Lourdes su priznati od Crkve,ali katolik ne mora vjerovsti u to,Međugorje je Marijansko svetište,Župa... gdje se moli,ispovjeda,obraća..
    .
    Gospe Od Kamenitih vrata,Međugorska,Fatimska,Lorduska,Trsatska,Aljmaška,Sinjska(Ramska),Bistrička,Karmelska,Goutalupska..Gospa je jedna samo je zovemo s raznim imenima...
    Oprosti im jer ne znaju što čine...
  • Brotnjo
    585
    https://www.facebook.com/share/18zLXLtGKL/ za poljaka su samo priče, nije još ništa potvrđeno.
  • Sajla
    22.3k
    Ja sam isto mislio da su Poljaci 'veći katolici od pape'Droljo

A zato valjda imaju i ekstreme na drugoj strani. Pogledaš njihove death/black metal bendove, meni ne bi bilo nikakvo iznenađenje da neki Behemoth luđak ovo napravi kao publicty stunt.
  • javolimtebejako
    5.8k
    BehemothSajla

oni su mi prvi pali napamet
  • Noel
    22.6k
    Ne znam. Zato i pitam.Droljo

Kolko sam shvatio taj poljak je protestant neka vrsta "fundamentalista" koja tvrdi da su sama ukazanja demonska. Takvi ljudi kao on tvrde da su sama ukazanja ako su i postojala plod zla. I Vatikan nije sam siguran oko toga, desetljećima šalje doslovno svoje inspektore dole da to istraže. Eto ak sam ti olakšal malo.

Sa svoje točke gledišta i uvjerenja neko tko je vjernik nikad nisam bio u Međugorju ali cijenim to mjesto zbog raznih obraćenja koja su se tamo događala i volio bi otić tamo zanima me.

Za ukazanja nisam baš siguran, vjerojatno se nešto dogodilo, kaj točno neznam, kaj se tiče vidjelica ne bi komentirao te ljude ne poznajem ima ljudi koji ih osobno poznaju tu na Zoni pa eto možda bi oni mogli nekaj bolje reć o njima.
  • Droljo
    30.3k
    Kolko sam shvatio taj poljak je protestant neka vrsta "fundamentalista" koja tvrdi da su sama ukazanja demonska.Noel

Na tako nešto sam i mislio.
    Jako mi je slabo znanje oko tih stvari. Posebno sada u modernim vremenima.
  • mali M
    10.3k
    Jel ima neka grana katoličanstva koja ne priznaje Međugorje?Droljo

Što se tiče ovoga Droljo, Katoličanstvo nema grane. Kršćanstvo ima (katoličanstvo, pravoslavlje i protestantizam). Od njih, protestanti jedino (većina njih) ima problem sa Djevicom Marijom i to ozbiljnih. Niti jedna "grana katoličanstva" nema problem sa Međugorjem niti bi smjela imati jer Djevica Marija spada u Crkvene dogme koje su svi katolici obavezni vjerovati. Tako da ovo oskvrnjivanje Marije nema veze sa Međugorjem kao takvim nego sa mržnjom prema Mariji. A to ti je il sotonizam il protestantizam (koji možemo svakako tumačiti, meni osobno njihova mržnja svakako ne spada u "kršćanski način").

Ne želim ući sad u polemike, ali Vatikan nije nikad priznao ta ukazanjaseljak86

ma... momci morate naučit razlikovat privatna ukazanja od službenih "priznatih".. Dvije stvari, Vatikan nikad neće samo tako, niti je Crkva kroz tisućljeća samo tako djelila etikete ukazanja, pa tako ni za Međugorje. Drugo, TI NISI OBAVEZAN vjerovati niti u "priznata" ukazanja jer je to doslovno do svakog pojedinca, da li ti vjeruješ da li je netko vidio Mariju.. To ne umanjuje apsolutno ništa na svetosti samog mjesta.
    Par samo ispravki. Vatikan JE POTVRDIO AUTENTIČNOST prvih sedam dana ukazanja i zbog toga otvorio svetište službenim hodočašćima (prije se nije moglo ići organizirano od župa tj. po službenim kanalima). O ostalim ukazanjima imaju pitanja i ona se smatraju neprovjerenima i neautentičnima... Međugorje ima previše "plodova" (obraćenja, pozivi, izlječenja, ispovjedi..)

Eto malo sam si dao oduška :lol:

p.s. samo mali ispravak samog sebe, nije službena Crkva potvrdila autentičnost, nego Vatikanska komisija za Međugorska ukazanja, ali ih Vatikan (barem još) nije službeno prihvatio ali je na konto te komisije otvorio svetište za hodočašćenje. eskjuzemua
  • NKDZ86
    9k
    ko nije bio tamo, neka ode kad može .mjesto velikog mira i molitve, osjeća se u zraku. mnogi ljudi su se obratili na tom svetom mjestu. ja se osobno tamo osjećam kao u raju.
  • Dzoni
    7k
    Jadno, baš jadno se tako iskaliti prema svetom mjestu. Da si ne znam tko, za takve stvari treba maksimalno strogo kazniti
  • mali M
    10.3k
    Dobro jutro buraz, ekipa je krenula prema ZG , a jedva čekam pozdraviti purgerčine , i popiti par hladnih ko žiletKujtim Shalla

kad se okupljate!? jel dolaziš i na Belupo il njega preskačeš? daj da upoznam i ja tu vikinšku bradu!
  • Alkmar1312
    233
    jesi li vidio slike ovih koji su palili? Lice na jedne jako poznate ljude koji misle da im je sve obecano. Sa strane kipa pise 1242 to bi potvrdilo moju cinjenicu. Mozda pise i IZ42 to bi onda potvrdilo za protestante tesko je reci. Sve u svemu uzasan cin. Ne ponovilo se
bold
italic
underline
strike
code
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet
Add a Comment

Dobrodošli na Forum Zona Dinamo!

Zona Dinamo je Forum na kojem se okupljaju navijači i simpatizeri Dinama, te na jednom mjestu raspravljaju i informiraju se o klubu i svim ostalim stvarima koje imaju poveznicu s našim klubom. Ostali su dobrodošli kao gosti i u skladu s tim trebaju se i ponašati.