• Captain America
    20.3k
    stignu, zato na obicni rendgen cekas po 11-12 mjeseci.jedan u nizu

Ajde daj dokaz gdje se to čeka rendgen 11-12 mjeseci prije nego što pišeš nešto o čem nemaš pojma.
  • austrijanac
    7.1k

Možda ne rendgen, ali za UZV moja majka dobila datum iduće godine na SV Duhu kao onkološki pacijent.

Zdravstvo nam je u kurcu i to ne treba skrivat.

(Da se razmemo, slazem se s tobom za rengen)
  • NitkoBitan
    27.1k
    Zdravstvo nam je u kurcu i to ne treba skrivat.austrijanac

Ja sam prosao sve domove zdravlja u Zagrebu da slikam jedan zub da na kraju nigdje ne bi radio taj uredaj ali zato kod privatnika sve uredno radi :roll:

Mjeseci prolaze a stanje se ne poboljsava, uredaji se nit popravljaju nit se kupuje novo. Da covjek pomisli kako postoji neki presutni deal sa privatnim klinikama.

ali ono probaj provest 12 sati u komadu bez pauze na nogama u bolnici jedan dan s pacijentima, platit ces drzavi da te pusti :lol:Dino

Pa sta da im radim, nisam ja birao taj posao. Drzava je tu kriva zato kaj postoji manjak kadra pa postojeci ljudi rade posao za dvije osobe. Ali tu nije glavno rjesenje povecanje placa nego povecanje kapaciteta u skolovanju kadra.
  • jedan u nizu
    13.5k
    Ajde daj dokaz gdje se to čeka rendgen 11-12 mjeseci prije nego što pišeš nešto o čem nemaš pojma.Captain America

Nemas ti pojma.
    Zena je inace cekala rendgen, i to je trebala vise segmenata snimiti.
    Narucivali se na sve moguce bolnice i domove zdravlja u Zagrebu i okolici. Negdje je termin za jedan segment dobila za 5-6 mjeseci, a negdje je dobila za 11-12 mjeseci.

Za jedno snimanje je bila narucena na Krugama, koje je cekala nekih 7-8 mjeseci.
    Kruge zatvorene vec neko vrijeme.
    Dan prije .... JEBENI DAN PRIJE termina je zvala tamo i rekli su joj da rengden ne radi i da se naruci negdje drugdje.

Uzmes slobodan dan, isplaniras to par mjeseci unaprijed, cekas to vise od pola godine, da joj nitko nebi javio da ne radi i da se naruci pnegdje drugdje.
    Da nije zvala, dosla bi, poljubila vrata.

Izgubis 7-8 mjeseci cekanja na to, onda to propadne i onda cekas opet toliko negdje drugdje.

Da su joj u trenutku zatvaranja rekli da ode negdje drugdje ustedjeli bi par mjeseci.
    Da su u trenutku narucivanja rekli da ce za 2 mjeseca dom zdravlja biti zatvorten, ustedjeli bi jos vise mjeseci.

Nemoj srat i nemoj pametovati ljudima kada ne znas o cemu ti drugi ljudi pricaju, ok?
  • Captain America
    20.3k
    Možda ne rendgen, ali za UZV moja majka dobila datum iduće godine na SV Duhu kao onkološki pacijent.austrijanac

UZV je druga stvar. Ako je abdomen u pitanju, on se najduže čeka.

Narucivali se na sve moguce bolnice i domove zdravlja u Zagrebu i okolici. Negdje je termin za jedan segment dobila za 5-6 mjeseci, a negdje je dobila za 11-12 mjeseci.jedan u nizu

Upravo sam provjerio termine sa svojima po bolnicama i ni blizu se toliko ne čeka. MR se dobije za godinu dana. U domovima zdravlja to ide još brže.
  • jedan u nizu
    13.5k
    Upravo sam provjerio termine sa svojima po bolnicama i ni blizu se toliko ne čeka. MR se dobije za godinu dana. U domovima zdravlja to ide još brže.Captain America

A šta da ti kažem stari, nismo svi iste sreće.
    Kada smo se mi naručivali tako je bilo.
    S obzirom da je bilo vise segmenata za snimiti, nigdje se nije moglo ni naručiti da se slika sve odjednom, nego su primali narudzbe samo po jedan segment.

Npr. trebas obadva koljena slikati.
    I dobijes odgovor, lijevo koljeno može za 7 mjeseci, a za desno vam imamo termin za 9 mjeseci.

Ili jos bolji odgovor, kada smo zvali Albaharijevu, uredno su nam poklopili slušalicu sa rečenicom ''nismo vam mi bolnica, nemožemo vas naručiti za višestruka slikanja'', pa nam nisu dali niti da se narucimo za jedno snimanje.

Na kraju smo nakon više mjeseci čekanja i postepenog slikanja, sjeli u auto i vozili se po okolnim gradovima i fizicki se isli narucivati, jer telefonski niti u Ivanic Gradu, Dugom selu, Karlovcu ili bilo gdje drugdje nisu dali termine. Culi smo informacije da se fiizickim odlaskom kod tih gradova moze naruciti relativn brzo, pa smo u Jastrebarskom, nakon osobnog dolaska uspjeli sve riješiti za dva tjedna, i to u jednom terminu (sve skupa je trajalo 15min).

I sad mi reci kako će netko bez auta, bez volje i slobodnog vremena, ici po okolnim gradovima, raditi stotine kilometara da bi se narucio na najobicnije pretrage, koje sve skupa traju 15min (desetak snimaka).
  • db-izbjeglica
    17.7k
    zdravstvo je vjerojatno najkorumpiraniji sustav u sklopu svake države.
    meni je neshvatljivo da taj sustav konstantno gomila dugove i u problemima je, a svi zaposleni u državi, znači cca 1 700 000 ljudi plaća 18% bruto plaće u tu svrhu.

najbolje od svega, većina obveznika praktički uopće ne koristi usluge tog sustava ili ga koristi jednom-dva puta godišnje!

gordijski čvor sprege raznih dionika u tom sustavu ne može prerezati nitko.
    tu se doslovno sve preplaćuje, zlatna koka za svjetske i domaće hohštaplere i nitko to ne dovodi u pitanje jer je tema osjetljiva i svi prema tome imaju empatiju.

nitko zucnuti neće kad bolnica kupi uređaj veličine gume za SUV, koji se zasniva na tehnologiji staroj 80+ godina i plati ga preko pola milje eura, svi dionici tog procesa su momački omastili brk, a plebsu ostaje pljeskati i glasati se kao tuljan u zoo vrtu.
  • jedan u nizu
    13.5k
    zdravstvo je vjerojatno najkorumpiraniji sustav u sklopu svake države.
    meni je neshvatljivo da taj sustav konstantno gomila dugove i u problemima je, a svi zaposleni u državi, znači cca 1 700 000 ljudi plaća 18% bruto plaće u tu svrhu.
    db-izbjeglica

Meni je super kako svi govorimo i smatramo da je zdravstvo u SADu jedno od najgorih u svijetu.
    Ali ja bih odmah potpisao njihovo zdravstvo kod nas.
    Ako vec nemozemo imati funkcionalno javno zdravstvo sa izvdajanjem iz place, onda bih vrlo rado da imamo samo privatne bolnice, da se sve placa, a da ne izdvajam 18% place za to.

Sa 18% place, ljudi u Americi dobiju zdravstvo na razini dr.Housea.

Recimo jedno dodatno zdravstveno kod nas u CO kosta 58 eura mjesecno. Sto je na prosjecnu placu od 1416 eura mizernih 4% place.

Sa tom policom imas gomilu spjecijalistckih pregleda i sve na vrijeme.

Ovako izvdvajamo 4 puta vise, a dobijemo kurac u guzicu
  • db-izbjeglica
    17.7k
    ma bolesno glup sustav... ljudi su empatični i nitko to neće preispitivati.
    jbno ne vidim gdje je problem platiti liječnika, ako mogu platiti automehaničara, servisera klima uređaja, vodoinstalatera, keramičara, itd... gdje je problem platiti liječnika, struku koja je nebrojeno puta bitnija od prethodno nabrojanih?

naravno da neki fond solidarnosti treba postojati...al jbmu mater, ne treba fond solidarnosti pola stanovništva pa da mi svaki mjesec skidate 18% od plaće.

najbolje od svega, kad ti ta solidarnost zatreba, nakon što 20-30 godina plaćaš bez ikakvog pogovora, bez da koristiš praktički ikakve usluge, opet ćeš nekakav bijedni lijek plaćati barem desetak eura mjesečno, jer eto - nije na nekoj listi. ne znam kako ih nije sram!
  • Dino
    3.7k
    Drzava je tu kriva zato kaj postoji manjak kadra pa postojeci ljudi rade posao za dvije osobe. Ali tu nije glavno rjesenje povecanje placa nego povecanje kapaciteta u skolovanju kadra.NitkoBitan

Pa godisnje drzava izbaci 600-700 doktora. Sad se jos otvara i na pulskom sveucilistu, kadra se proizvede, samo taj kadar nije zadovoljan uvjetima u javnom sektoru pa trazi bolje u privatnom ili prek granice.

Obiteljskog prijatelja je par puta potrefila smjena od 24h, naci bez pauze za pisanje, sranje, sendvic il cigaru. To nije smjena zastitara u areni, nit tete u banci, neg smjena di moras i fizicki i mentalno cijelo vrijeme bit na razini. Provest tolko vrijeme u komadu na hitnoj na rebru di ne dolaze hitni slucajevi zagreba neg cijele hrvatske zasluzuje jebenu placu koja je na razini rada.

Mislim opsezna je ovo tema i ne stane mi sve u jedan post, ali to kaj je zdravlje u kurcu minimalno je na doktorima, a vecinski zakonima, inspekcijama, a bogme i neukom narodu. Jako dubok problem koji se nece rijesit dok netko ne prereze i sve stera u kurac pa zavrsimo na komplet privatnom zdravstvu.
  • The Undertaker
    8.1k
    Nemojte uzimati hitnu kao primjer jer je to najstresniji dio liječničkog posla.

Koliko godišnje zaradi liječnik opće prakse u domovima zdravlja? Ima li netko podatak?
  • Captain America
    20.3k
    Ili jos bolji odgovor, kada smo zvali Albaharijevu, uredno su nam poklopili slušalicu sa rečenicom ''nismo vam mi bolnica, nemožemo vas naručiti za višestruka slikanja'', pa nam nisu dali niti da se narucimo za jedno snimanje.jedan u nizu

Onda se trebaš žalit na šalterušu. Imali smo mi okršaje s njima jer ljude zajebavaju, padale su i psovke.

Obiteljskog prijatelja je par puta potrefila smjena od 24h, naci bez pauze za pisanje, sranje, sendvic il cigaru. To nije smjena zastitara u areni, nit tete u banci, neg smjena di moras i fizicki i mentalno cijelo vrijeme bit na razini. Provest tolko vrijeme u komadu na hitnoj na rebru di ne dolaze hitni slucajevi zagreba neg cijele hrvatske zasluzuje jebenu placu koja je na razini rada.Dino

238 ljudi jedan dan ovaj tjedan je obrađeno.
  • vjeko1701
    15.5k
    Upravo sam provjerio termine sa svojima po bolnicamaCaptain America

Svojima?
  • Captain America
    20.3k
    Svojima?vjeko1701

Što nije jasno?
  • vjeko1701
    15.5k
    Pa s kim si provjerio.
bold
italic
underline
strike
code
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet
Add a Comment

Dobrodošli na Forum Zona Dinamo!

Zona Dinamo je Forum na kojem se okupljaju navijači i simpatizeri Dinama, te na jednom mjestu raspravljaju i informiraju se o klubu i svim ostalim stvarima koje imaju poveznicu s našim klubom. Ostali su dobrodošli kao gosti i u skladu s tim trebaju se i ponašati.