• Mrvica
    3.3k
    Odlično predstavljanje, pohvale klubu! :rofl: :strong:
    Puno sreće Ogiju i nadam se da smo napokon riješili pitanje kvalitetnog beka! Zagreb do Saitame!! :cool:
  • Dinaminjo
    511
    ofc Katana
    .. koji brainfart..
  • SAS1987
    13.5k
    Predstavili bi njega i prije da nije tri dana ucio hrvatski :lol:
  • SAS1987
    13.5k
    Navodno Ogiwara brži od HŽ :cool:
  • BornaPŽ1986
    1k
    brisi to prije neg kaj zavrsi po portalima.NitkoBitan

    Ne vidi se nigdje na videu da Taki vozi 100% kad je auto u pokretu, pogledaj jos jednom.
  • Dragon1Warrior123
    2.9k
    Navodno Ogiwara brži od HŽ :cool:SAS1987

    Zvuči impresivno, ali mislim da nas je više od pola ovdje na forumu brže od HŽ-a :rofl:
  • Svi na Sjever
    1.9k
    Kaj da ti velim, mala se baca po bazenu i dere se Takuujo Ogiwaraa...
  • Kepec
    4.7k
    Dječaci očekujem novi val haikua kad nam Ogi pokaže vještine...
  • Krizy
    36.2k
    Intervju s Ogiwarom:

    Reveal
    A kako je uopće taj lijevi bek došao iz Urawe? Još prije dva tjedna igrao je protiv Manchester Cityja na SKP-u, a onda sletio u Zagreb? Što je presudilo da dođe u Dinamo?

    "Znao sam kakav je Dinamo klub, da ima bogatu povijest i tradiciju, igrao je puno puta u Ligi prvaka i vidio sam to kao priliku za sebe, za svoj napredak. Zato sam odlučio doći ovdje, napraviti sljedeći korak u karijeri. Imam i suigrače koji su igrali po Europi pa su mi i oni rekli o Dinamu. Cijeli je klub dobar, treneri i suigrači su odlični, mislim da je to dobra prilika za mene", priča, još uvijek pomalo sramežljivo, Ogiwara, koji je već po dolasku postao zvijezda. Naime, u vrlo dobro napravljenom videu, kojim ga je Dinamo predstavio, uspio je reći: 'Serbus dragi Zagreb moj', a on i drugi Dinamov Japanac, Takuro Kaneko, pobrali su sve simpatije u još jednom uratku, u kojem su 'učili purgerski'.

    "Joj, nemojte gledati taj video.", uključio se u razgovor Kaneko, s karakterističnim osmijehom na licu.

    Prevodi nam Ken Sulimanović, koji je zbog Kaneka već postao stalni član stručnog stožera, sad će pomagati i Ogiwari. Pitamo Ogija, tako su ga već prozvali, je li pričao s Kanekom prije dolaska u Zagreb, za ovaj odgovor nije potreban prijevod.

    "Ne, nisam pričao. Znamo se iz japanske lige, ali nismo pričali ranije o Dinamu."

    Zanimljivo, čuli smo da je Kaneko bio jedna od prvih osoba, s kojima se Ogiwara konzultirao. A zna li da je u Dinamu igrao i legendarni Japanac Kazu Miura?

    "Da, da, znao sam to prije nego što sam došao."

    Čuli smo i da je strašno brz, da ponekad trči i 36 km/h. Znači da je brži i od Kaneka?

    "Haha, nismo se dosad utrkivali. Ja jesam brz, a jesam li brži od njega, vidjet ćemo na terenu."

    Dobro, kako je bilo igrati protiv Cityja, najbolje momčadi svijeta?

    "Ušao sam u igru kad smo gubili i baš sam osjetio veliku razliku. Nismo imali nikakve šanse, vrlo su organizirana momčad. Naravno, imaju jake individualce, ali istovremeno igraju kao momčad, vrlo disciplinirano i ta je organizacija igre, jednostavno, na drugoj razini."

    A kakvi su prvi dojmovi u Dinamu, na kojoj su razini treninzi u usporedbi s onima u Japanu?

    "Teško je uspoređivati, jer mi u Japanu nemamo polusezonu. I nemamo te pripreme usred sezone pa je ovo sad u Dinamu za mene malo specifično, pripreme usred sezone. Mi nemamo takav sustav natjecanja."

    Došao je kao lijevi bek, je li to jedina pozicija koju je dosad igrao?

    "Igram uglavnom na lijevoj strani, krilo i beka, a bilo je i utakmica kad smo igrali s petoricom iza, onda sam igrao tog bočnog. A po potrebi sam igrao i desnog beka i desno krilo. Prošle sezone sam odigrao preko 50 utakmica, od toga 10-ak na desnom boku."

    Kad ćemo ga vidjeti na terenu? Imao je problema s gležnjem, bio je bolestan, je li to sad sve iza njega?

    "Ne znam kad ćete me vidjeti na terenu. Noga je dobro, ali idemo polako, tek sam se priključio treninzima. S trenerom sam razgovarao da nećemo žuriti, kad uđem u momčad, znači da je sve u redu i da sam spreman."

    Kaneko je u jednom intervju rekao da mu je bilo teško u Europi i Zagrebu prva tri mjeseca. Koliko će njemu trebati za adaptaciju, ipak je to nešto sasvim drugo od onoga što je živio u Japanu? Od nogometa do svakodnevnog života.

    "U mojem slučaju ovo je savršena sredina. Imam suigrača Takura, imam prevoditelja Kena, koji mi pomažu, bio je ovdje i moj menadžer nekoliko dana pa mi je i on bio na usluzi. Suigrači su me prihvatili, kao i treneri i stožer. Meni je dugo bio san igrati u Europi, pripremao sam se za to, učio sam i engleski, veliko mi je zadovoljstvo pričati sa svakim, od fizioterapueta, trenera, suigrača... Ne osjećam nikakav stres. Hrana mi je isto odlična, nemam nikakvih problema."

    Lijepo su ga dočekali i navijači, ako je suditi prema objavama na društvenim mrežama. Nakon što je Kaneko postao ljubimac tribina, na dobrom je putu i Ogiwara?

    "Malo sam nešto čuo o tome, ali nisam ima puno direktnih susreta s navijačima, a nije da previše pratim komentare na društvenim mrežama. Smatram da je najbitnije što ću pokazati na terenu. Jedva čekam dan kad ću istrčati na travnjak i pokazati se navijačim, dati im pravi razlog za veselje. A ne samo to što sam došao."

    Tko mu je nogometni uzor?

    "Alphonso Davies, Kanađanin iz Bayerna. On mi je uzor na lijevom boku. I Robertson iz Liverpoola."

    Japanska reprezentacija je u velikom naletu, ima sjajan pobjednički niz i velike planove u bliskoj budućnosti. Vjeruje li i on da će uskoro biti dio te priče?

    "To je san svakog igrača, a u zadnje vrijeme osjećam da se približavam tom cilj. To i jest razlog zašto sam došao u Europu, da napravim taj dodatan iskorak, da budem u konkurenciji za A reprezentaciju. Vjerujem da ću to u Dinamu i uspjeti."

    Kaneko se prepustio Kenu, on ga vozi po Zagrebu i stoji na usluzi čitavo vrijeme. Hoće li Ogiwara uskoro sjesti u auto, ili će i on tu obvezu ostaviti Kenu?

    "Ken će me voziti, haha. Sviđa mi se onaj dio oko Maksimira, planiram uzeti bicikl pa se voziti na trening i kroz park. Nisam se još uselio, ali odabrao sam stan. Ići ću na trening biciklom ili će me Ken voziti. Mogu i pješice, jer planiram uzeti stan blizu stadiona, ali volio bih se po Zagrebu voziti biciklom", zaključio je u Ogiwara u svom prvom medijskom nastupu po dolasku u Dinamu, pred dvojicoma novinara, koji svakodnevno prate Dinamove pripreme u Rovinju.
  • Orc123
    5.1k
    To su Japanci, skromni, ponizni, cvrsto stoje na zemlji i uvijek idu beskompromisno i do kraja...
  • Sajla
    3.5k
    "Ken će me voziti, haha. Sviđa mi se onaj dio oko Maksimira, planiram uzeti bicikl pa se voziti na trening i kroz park. Nisam se još uselio, ali odabrao sam stan. Ići ću na trening biciklom ili će me Ken voziti. Mogu i pješice, jer planiram uzeti stan blizu stadiona, ali volio bih se po Zagrebu voziti biciklom"Krizy

    molio bih sve vozače koji se kreću Zagrebom da dodatno paze na bicikliste, naročito u blizini Maksimira! iako je grad pun kamikaza na dva kotača, sad konačno imamo jednog koji je uz to i Japanac, ali mislim da bude on malo manji divljak na cesti :) nadam se da bude ipak odabral da ga Ken vozi.
  • Captain America
    13.9k
    Taki 2 već zna nešto engleskog :cheer:
  • San Lorenzo
    11.6k

    Samo da ga netko ne zamjeni za dostavljača Wolta :rofl:
  • wolfgang14
    1.1k
    Majstore ljubi te majka, em si brz ko gepard, em si onak fino podvalil petom, mene si osvojil. Daj Bože zdravlja da bude i bit ćeš fantastičan
  • BBB Sibenik
    4k
    Lagan ka pero, ka da gledam nekog atletičara. Najvažnije od svega ima nogometnu inteligenciju, a ona peta samo pokazuje da je španer u duši. Dečko se igra doslovno!
bold
italic
underline
strike
code
quote
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet
Add a Comment

Dobrodošli na Forum Zona Dinamo!

Zona Dinamo je Forum na kojem se okupljaju navijači i simpatizeri Dinama, te na jednom mjestu raspravljaju i informiraju se o klubu i svim ostalim stvarima koje imaju poveznicu s našim klubom. Ostali su dobrodošli kao gosti i u skladu s tim trebaju se i ponašati.