• Papastrumf
    10.4k

    Ne treba ti članska fizički, ali si morao biti član prošle godine.
  • FrenchMontana
    345
    Nebitan lik taj Osvrtnik. Kao i Kadzior uostalom.marcio amoroso

    Kadzior je trolčina, al Osvrtnik je kolko mi se čini lik koji voli Dinamo, a to je jedino bitno. Boli me ona stvar ak imamo razlicito misljenje o trenutnim izborima. Koliko sam upratio ne voli ni Glavu ni Tajnicu ni crva Lesičkog. Znači u nekim ključnim stvarima je ispravan.

    Nek piše kaj oće po pitanju ostalog, zašto bi se svi u svemu slagali? Mrzim to jednoumlje ko da 12 godina imamo.
  • marcio amoroso
    33.5k

    Gle dečko. Tko o Boysima piše da su interesna skupina, a o Zoni da je pijaca je nebitan. To nema ništa sa jednoumljem. To je jednostavno tako.
    I sad dosta o njemu!
  • Mali Zeus
    10.4k
    Evo odgovora na pitanja o izborima koja smo masovno slali mailom:

    https://gnkdinamo.hr/izbori/info
  • Nevo7
    632
    Pravo glasa na izborima imati će oni koji su bili članovi u 2023. (nije bitno kojeg datuma u 2023. godini im je istekla članska iskaznica) te koji do 15.2.2024. obnove svoje članstvo u GNK Dinamu. — GNK Dinamo

    Učlanio sam se prošlo proljeće i članska mi je istjecala u ožujku ove godine. Ove godine sam produžio članstvo, imam li pravo na glasa na kraju?
  • Endeavour
    496
    Nadam se da su s ovime smanjile skepse oko e-izbora. Koje je jedino logično ako želimo omogućiti većini legalnih članova da sudjeluju na izborima.

    Sigurnosni protokoli:

    a. potrebe za prijavom za elektroničko glasovanje van biračkog mjesta unaprijed i unutar zadanog roka, čime bi birač automatski gubio pravo na glasovanje na biračkom mjestu?

    Glasanje na biračkom mjestu te “online”, odnosno glasanje elektroničkim putem odvija se u istom sustavu te će nakon prvog glasanja (neovisno na biračkom mjestu ili elektronički) korisnik biti onemogućen za novo glasanje.

    b. Uvođenja Google analitike u domenu kojoj imamo pristup kako bi se izbori mogli pratiti u realnom vremenu?

    Web analitika koja se prvenstveno koristi za praćenje performansi web stranica, marketinških kampanja i sl. ocjenjena je kao rješenje koje nije u zadovoljavajućoj mjeri relevantno za poslovni proces te kao takvo ne pruža tražene funkcionalnosti. Izbore će u realnom vremenu moći pratiti samo Izborno povjerenstvo.

    c. Implementacije vremenski ograničenih verifikacijskih kodova koje članovi dobivaju i sistemskog kreiranja kontrolnih brojeva unutar sustava kako bi se izbjeglo da iste osobe glasaju više puta?

    Aplikacija kroz koju će se provoditi izbori sadržavati će 2FA autentifikaciju putem verificirane e-mail adrese prije samog pristupa procesu glasanja i dodatne ručne provjere putem priložene preslike osobne iskaznice u sustav. Uz naknadne provjere koje će se odvijati nakon 2FA autentifikacije biti će onemogućeno da iste osobe glasaju više puta.

    d. Obveze unosa broja osobne iskaznice prilikom samog elektroničkog glasovanja (jer taj podatak ni povjerenici ni osobe iz Kluba nemaju u svojoj evidenciji)?

    Pristup drugim osobnim podacima vezanim uz nositelja osobne iskaznice kojom će se autentificirati kao i provjera ispravnosti samog broja osobne iskaznice nije moguć izvan službenih sustava Republike Hrvatske.

    e. Eliminiranja skripti i botova na način da se prate/ograničavaju serijski glasovi s iste IP adrese te postave skrivene captche na stranicu nakon verifikacije birača?

    Glasanje putem web stranice biti će omogućeno isključivo članovima koji u trenutku glasanja zadovoljavaju uvjete, imaju povezanu člansku iskaznicu, prošli su 2FA autentifikaciju te su prijavljeni u sustav aplikacije. Dodatna validacija svakog pojedinačnog glasa osigurava se korisničkom validacijom osobne iskaznice koju će biti potrebno uploadati u sustav (fotografija) te će se osobni podaci iz sustava te podaci sa osobne iskaznice člana ručno usporediti. Na ovaj način onemogućeno je glasanje skripti i botova budući da se glas sa nepotpunim ili različitim podacima u usporedbi sustava i osobne iskaznice neće “verificirati”. Kao dodatna metoda sigurnosti pripremljeni će biti detaljni logovi koji omogućuju da se naknadnom analitikom detektiraju i eliminiraju pokušaji glasanja skripti i botova.
  • kibic
    1.1k
    Ovo je tvoj prijedlog ili si dobil od kluba obavijest? Takav način elektroničkog glasanja zvuči prilično sigurno.
  • Sajla
    3.9k
    "Dodatna validacija svakog pojedinačnog glasa osigurava se korisničkom validacijom osobne iskaznice koju će biti potrebno uploadati u sustav (fotografija) te će se osobni podaci iz sustava te podaci sa osobne iskaznice člana ručno usporediti"

    Jesam dobro razumio - kod prijave za online glasanje će se morati uploadati sliku osobne, netko će to na kraju pregledati pa odobriti ili poništiti glas? Jer piše "validacija glasa", ne glasača, što bi značilo da se radi naknadno, a ne prije samog glasanja pa da znaš možeš li uopće glasati, postoji li neki problem i možeš ga probati riješiti. I ako glas nije validiran - hoće li glasač biti obaviješten?
  • kibic
    1.1k
    Pristup drugim osobnim podacima vezanim uz nositelja osobne iskaznice kojom će se autentificirati kao i provjera ispravnosti samog broja osobne iskaznice nije moguć izvan službenih sustava Republike Hrvatske.Endeavour

    Dodatna validacija svakog pojedinačnog glasa osigurava se korisničkom validacijom osobne iskaznice koju će biti potrebno uploadati u sustav (fotografija) te će se osobni podaci iz sustava te podaci sa osobne iskaznice člana ručno usporediti.Endeavour

    Ovo mi nekak nema smisla i nije mi jasno kaj je opisano. Neće moći provjerit ispravnost OIB-a, ali će moći ručno pregledat osobne koje će im članovi fotkat, i podatke s osobne usporedit sa podacima o članu koji imaju u sustavu?

    Preduhitril me.
  • Jaro
    5.9k
    ne znam koji sustav koriste (valjda ne rucni pregled osobne), ali i ova metodologija je uvedena u fintehu. Obicno uz upload alike oaobne traze i selfie (yep) i onda se to usporedi automatski. Vjerojatno ce ovdje ici na citanje OIBa unesenog kod prijave i onog s osobne. Ni jedan sustav nije 100% (ipak je ljudska masta neogranicena), ali dobrano ce se morati potruditi netko tko bi htio veliki broj glasova "fejkati".
  • Sajla
    3.9k
    ne znam koji sustav koriste (valjda ne rucni pregled osobne)Jaro

    ali upravo to su napisali - "te će se osobni podaci iz sustava te podaci sa osobne iskaznice člana ručno usporediti"
bold
italic
underline
strike
code
quote
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet
Add a Comment

Dobrodošli na Forum Zona Dinamo!

Zona Dinamo je Forum na kojem se okupljaju navijači i simpatizeri Dinama, te na jednom mjestu raspravljaju i informiraju se o klubu i svim ostalim stvarima koje imaju poveznicu s našim klubom. Ostali su dobrodošli kao gosti i u skladu s tim trebaju se i ponašati.