• Zg123
    4.8k
    Hajduk je bio bezvezan ali bome satrali su nas s visokim presingom pa mi nismo centar mogli preci do 65. minute. Dok kod naseg strucnjaka presing izgleda kao da se okupilo 10 igraca u polju na nekom terminu i samo trce ko muhe bez glave
  • hardek
    13.7k
    Onda se dogodi nekakav kiks i potonemo. Tu treba trener i stozer pricati sa deckima, davati im samopouzdanje i vjeru, utuviti u glavu da jedan kiks nije strasan. Kiks na kiks je problem. I onda manjak agresije, kasnjenje na drugu loptu itd. To sve mora trener prolaziti svakodnevno sa igracima. — rokikaciga

Ekipa ima neku mentalnu blokadu kada dobije gol. Ovo gašenje nakon autogola za 1:1 je bilo stravično. Mi od 25. minute do 60. nismo mogli 2 dodavanja spojit. Ja razumijem da te nešto može uzdrmat, ali tako nešto nebi smjelo trajati više od par minuta.

Buildup uzasan, Hajduk nas stisne igraca na igraca i umjesto da ide duga na Belju pa na treceg i izbacis 5-6 igraca Hajduka. — rokikaciga

Zbog te mentalne blokade i ovaj dio pati. U prvih 25 minuta mi smo par puta lijepo izašli preko Kotarskog sa njegovim dodavanjima po podu na 6-icu ili 8-icu. Ali ekipa kad upadne u tu rupu, jedino što zna je lupat loptu što dalje, ne pokušava/ne zna uspostaviti kontrolu utakmice i dati protivniku do znanja da ne pritiskat u nedogled.
  • Pacho
    21.9k

Pa kad osoba koja bi ih trebala smiriti, reorganizirati i motivirati hiperventilira na rubu zivcanog sloma kraj aut linije. Sasvim jednostavno.
  • rokikaciga
    18.9k
    Ali taj pad se dogada svaki put. Oba puta protiv Vikinga smo usli top u utakmicu, odlicna priprema i ulazak u utakmicu. Uraganski. Onda gol i jednostavno znas da je gotovo. To jos nisam vidao da se dogada ekipama kao sto je Dinamo.
    Kova ocito neke stvari radi na top razini ali ne poveze to i nema tu psiholosku stranu.
  • hardek
    13.7k
    Moguće da je zbog toga, ali kako onda objasnit da ta blokada nije postojala u prošloj polusezoni? Ti si nama na proljeće mogao zabit 3 gola al mi bi ih spakirali 6 u drugom pravcu.

Jedino objašnjenje mi je da Kova nema problem sa utjecajem na igrače kada je grupa manja. Jer isti su problemi kao i prošle godine prije nego je Zvone provjetrio svlačionicu na zimu.

Da, ekipa jednostavno ne zna patit na terenu.
  • Sava Krpa
    1.1k
    nisam troler ali me kao navijaca/laika zanima sta to po tvom misljenju i po tvojim rijecima Kova radi na top razini?
  • rokikaciga
    18.9k
    Pa skoro svaku utakmicu udemo bolje od protivnika. Npr oba Vikinga iako su debakl smo usli nevjerojatno dobro u utakmicu. I onda pogreske, primljeni gol i raspad sistema. Znaci da mu je priprema utakmice na top razini. Znaci da neki k i zna o nogometu. Znaci da mu je i govor prije utakmica na dobroj razini. Ali psiholoski mu igraci jako pate cim jedna stvar ne krene kao sto se analizirano. Autogol, nervoza zbog suca, penali itd. Sve to kao da resetira igrace. Pogubi se i taktika, dogovori, plan igre...
    To je taj "teoretski" dio i njemu ocito to ide. Glupave odluke oko prvotimaca, fiksirano vrijeme i tip zamjena, sve "zive" odluke su suspektne. Psiholoski dio mu ocito isto kaska.

Mario je mozda bolje kvalificiran za pomocnog trenera..
  • Sava Krpa
    1.1k
    kakva je to stavka da uđeš bolje od protivnika u tekmu?
    Sta slucajno primimo gol u trecoj minuti? Sve pada u vodu.
    Kova je solidan trener koji nije nivo Dinama. Tu sva prica pocinje i zavrsava.
bold
italic
underline
strike
code
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet
Add a Comment

Dobrodošli na Forum Zona Dinamo!

Zona Dinamo je Forum na kojem se okupljaju navijači i simpatizeri Dinama, te na jednom mjestu raspravljaju i informiraju se o klubu i svim ostalim stvarima koje imaju poveznicu s našim klubom. Ostali su dobrodošli kao gosti i u skladu s tim trebaju se i ponašati.