• Hnlovac
    8.1k
    Savska je ružna jer su pločnici popucali, rasvjeta je iz doba Univerzijade i puna je prizemnih štakornjaka i zgrada u koje nije utrošena kantica boje zadnjih 50g

Popločati, izgraditi kvalitetne peterokatnice ili više, maknuti parking s pločnika i nova rasvjeta i izgledat ce svjetski
  • Mr Anderson
    22.7k
    Netko tko prvi put dolazi u Zagreb i ulazi kroz Savsku vjerojatno ima osjećaj da se vratio 60 godina unazad i ulazi u nekakav sumorni gradić, a ne glavni grad države u 21. stoljeću.
  • db-izbjeglica
    22.6k
    Savska je ružna jer su tamo građevine iz vremena koje ti isti arhitekti obožavaju.
  • fingitozg
    3
    Dinamovac sam i često mi se frendovi referiraju na ovaj forum, pa rekoh da se regam. Al, prvenstveno evo šaljem kako ja vidim Maksimir.

Pa evo:
    S obzirom da svi imaju svoje mišljenje oko stadiona, što je legitimno, ovako ja potencijalno zamišljam novi Maksimir.

Na Trešnjevci imamo uskoro pravi mali "beli Zagreb grad" stadion i smatram da nam ne treba još jedan takav, samo da je veći. Ili bih jednostavnu arenu kao što je jedan studio izradio - bez previše kiča i s ukusom ili kockastije rješenje s malo izraženijom dinamovom bojom.

Unutrašnjost bih stavio fokus na pravocrtne tribine, više kockastiji oblik, po uzoru na Anfield, a vanjštinu bih sastavio u kocku sa ciglama u plavim nijansama (ili imitacijom cigli).

Ovo je moje (chatgpt) rješenje po promptu. Krov bih malo produljio da zahvaća i donje tribine.

maksimir-plavi.jpg
  • Paggini
    101k
    Treba nam još jedan objekt u gradu koji izgleda kao da u njemu rade tri marketinške agencije, regionalna podružnica Samsunga i Philip Morrisa, a uz to ima i Zaru, h&m, Bershku i Pull and Bear

Samo decentno
  • Pacho
    21.7k
    Ovo izgleda kao zgrada jugoslavenskog proizvodaca carapa
  • fingitozg
    3
    Hahaha, dobar point, nemrem reć, ali eto, glavna poanta jest da bih osobno volio pravocrtne tribine kao Anfield (ne onaj kružni kao na olimpijskim stadionima) i potencijalno cigleni uzorak na van. Makar sumnjam da je ovo pravo rješenje, možda nekom studiju da malo mašte na volje - za ponovljeni natječaj kojem se nadam. A što se mene tiče, ona arena od 3lhd može odmah ići, samo da ima neke naznake Dinama na van, malo više...
  • CISCO
    1.8k
    https://mingo.gov.hr/vijesti/ministar-susnjar-obrtnici-i-poduzetnici-stvaraju-vrijednost-vlada-ih-snazno-podupire-i-kroz-naukovanje/10452?utm_source=google&utm_medium=organic

Šušnjar o postupku za stadion u Maksimiru: Važno je da svi postupci budu transparentni

Odgovarajući na pitanje novinara o postupku javne nabave za izgradnju novog stadiona u Maksimiru, ministar Šušnjar rekao je kako u tom postupku ima „dosta interesantnih detalja“ te podsjetio na ulogu Ministarstva gospodarstva kao središnjeg tijela u tom segmentu.

„Vidjet ćemo hoće li se u tom postupku nešto dogoditi, mislim da sam dovoljno nagovijestio. Važno je da svi postupci budu transparentni i pogodni za javnost“, rekao je Šušnjar.
  • Hnlovac
    8.1k
    Za one koji imaju previše vremena u zivotu predlažem roblox studio, iako je predviđen za gradnju mapa u igricama, mogu se svakakvi 3d modeli napraviti i lako se pohvata

Tko zna, mozda nek zona ima izložbu radova forumaša
  • Paggini
    101k
    A što se mene tiče, ona arena od 3lhd može odmah ići, samo da ima neke naznake Dinama na van, malo više... — fingitozg

A ne znam šta može biti, pitao sam već ovdje za neke prijedloge, ali svi završavaju s nekim plavim šljaštećim neonkama, što mi bude krljavo, a na pamet mi ništa ne pada da baš bude PERSONALIZIRANO.

Recimo taj 3LHD sa ovim osvjetljenjem kad igra Dinamo mi je taman, ali graditi neku ogromnu plavu arenu usred Maksimira bi bio kao šaka u oko, barem u većini slučajeva koje sam vidio.
  • Novi clan
    0
    Na dan utakmice, pogotovo navecer, arena mora svjetliti u bojama dinama. Prije tekme i onaj koji se dvoumio kada to vidi doci ce na stadion. Utakmica dinama taj dan mora biti centar zagreba
  • fingitozg
    3
    Ma ja bih ili jednostavnu arenu, ali s pravocrtnijim oblikom tribina i sjeverom koji je mrvicu uzdignut, ali samo jedna etaža ili nešto ovako malo drugačije, ali smisleno. Jbt, bitno je da se boysi osjećaju kao na svojem terenu, trebamo djelomično zadržat brutalistički štih. Nemrem si zamislit boyse u Maksimiru da ulaze u neki fancy stadion, mislim da je to generalna greška stadiona po europi. Ali, da, ovo što je odabrano nije rješenje - to je praktički rekonstruiran Maksimir i odozgo Bauhaus kutija.
  • Denle
    1.2k
    A ne znam šta može biti, pitao sam već ovdje za neke prijedloge, ali svi završavaju s nekim plavim šljaštećim neonkama, što mi bude krljavo, a na pamet mi ništa ne pada da baš bude PERSONALIZIRANO. Recimo taj 3LHD sa ovim osvjetljenjem kad igra Dinamo mi je taman, ali graditi neku ogromnu plavu arenu usred Maksimira bi bio kao šaka u oko, barem u većini slučajeva koje sam vidio. — Paggini

Sto se mene tice, ono sto je 3LHD osmislio je savrseno. Na dan dogadjaja i utakmice svijetli plavo, u ostatku tjedna je dio prosirenog Maksimirskog parka.

Takodjer, rekao bih da je 3LHD jedini uspio vanjskim dizajnom napraviti nesto "gospodsko". Primjera radi, onaj Sirrahov stadion puno bolje rjesava pitanje tribina i platoa oko stadiona, al su se za vanjski izgled stadiona previse fokusirali na "ozelenjavanje" i one nepotrebne visece vrtove, kao i ZHA.
  • fingitozg
    3

Neonke i slično su kič i nema mjesta u Zagrebu. Nemam ništa protiv da bude plava kocka (kao gore) ili plava arena, ali definitivno ne kičaste gluposti.

3lhd je definitivno na najboljem tragu od svih pokazanih, za sada...
  • mali M
    10.9k
    Neonke i slično su kič i nema mjesta u Zagrebu. — fingitozg
    a baš ga lupaš. Pa upravo taj isti 3lhd za kojeg veliš da je na najboljem tragu za vrijeme tekmi koristi "neonke i slično" da dobije plavi efekt stadion izvana..

Ja doslovno nebi nikakve plave kocke ili plave arene, jer kao stanar tog kvarta mislim da je 3lhd baš dobro stopio stadion i sadržaje s prirodom jer će 95% vremena biti po danu gledan i bez utakmica i ovakav je baš odličan..
    Mislim, ako će jedini uvjet biti da je plav, neka bude, ali meni je baš ovo što su napravili sa dvoranama i atletskim i zelenjavom odlično.. doslovno produženi nastavak Maksimirske šume..
bold
italic
underline
strike
code
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet