• Kumerle
    3.5k
    Treba imati u mislima da nije samo cijena stadiona ta cifra koja se stalno spominje.
    Tu su i atletski stadion, dvorana, garaža, pomoćni tereni, trg(šetnica)...
  • Purgeri
    1.4k
    Samo je još ostalo za konstatirati kako se na kraju ubogi Plejić potpuno pogubio, počeo je za taj stadion koji očajnički brani (zapravo očajnički brani sebe) pričati da je "koncipiran kao stroj za spektakl" i da ima "toliko autonomnih elemenata da može fine tuning radit svakog pojedinačnog elementa". Pa je spominjao svjetla i zvuk.

Kako je krenulo za njega će biti dobar svaki ishod koji ne završi njegovom prisilnom hospitalizacijom

dssdsadsa.jpg
  • Kumerle
    3.5k
    Nelogično je da nitko od tzv. stručnog žirija ili arhitektonskog ureda mladih ljudi školovanih u Švicarskoj nije argumentirao prednosti tog njihovog projekta. Niti jednu jedinu!

A i to isticanje arhitektonskog ureda mladih ljudi školovanih u Švicarskoj od strane predsjednika žirija smrdi na to da je znao koji je čiji rad što nikako ne bi smio biti slučaj.
  • vlatkomarkovic
    4.4k
    Jebo mene pas, ali imam bolesnu ideju, ajmo skupiti novce i počastiti naše drage članove žirija jednim izletom u Međugorje. Onda ih iskrcati na ulaz obitelji Mamić i ostaviti ih tamo na nekih mjesec-dva… Pa ih onda skupiti i pitati eto jeste vidjeli, ovo sto ste sad doživjeli se zove prcenje u zdrav mozak to vi nama radite, e sad možemo nazad s vama i da nastavite birati pizdarije, a pustite stadion na miru ili ćemo vas tu ostaviti pa kreirajte solarne elektrane ili koji god kurac on dolje radi, pa se s njime nadjebavajte tko je pametniji, tko se bolje razumije u arhitekturu, tko se bolje razumije u život itd i da ste seljacine jer slušate klasičnu glazbu….

Pa nek njemu objašnjavaju da je diletant, da se ne razumije itd… Pa kad malo vide pravi komad budale i šta smo mi trpili možda im neke stvari budu jasne, ak ne onda eto nek njemu dolje objašnjavaju da je brutalizam najbolja stvar na svijetu….
  • Wallace99
    303
    Krajnje je vrijeme da se ove pojave iz žirija makne iz medija. Jedino što su uspjeli u kratko vrijeme je generirati ogroman animozitet naspram struke. Lik mrtav hladan i danas ponovi da je pobjednički rad najbolji od pristiglih, i to nakon svega što smo saznali. Ne znaš jel poremećen ili pokvaren. A mi smo isto papci najveći, znaš kad bi bilo kome drugome u žiri za takav kapitalni projekt instalirali ovakve jebeke? I još nas jebu neumorno, ne daju se smest.
  • pešća
    2.1k
    Jel pročitaš svoje kobasice od teksta prije nego kaj stisneš enter?
  • Benedikt
    359
    Plejić "Otto Barić je frustrirani gubitnik ovog natječaja", da nije možda g. Plejić frustriran načinom na koji je njegova odluka dočekana u javnosti?
  • Thor
    4.4k
    btw malo sam guglao tog Pleica. Frajer je dobio poslove na nekom hotelima i tak to.
    No dobio je i gradnju nove sportske dvorane u Trogiru na natjecaju HDA.
    E sad...kuzim ja da arh.ocjenjuje arhiteku,kolega kolegu...no meni se cini da je frajer spiritus muvens cijelog tog jebanja nas jer se njemu to, taj izabrani projekt svidja. On je koliko razumijem i citam izmedju redaka uvjerio sve ove "strucne Dudeke" oko sebe u taj projekt.
    A to je ocito jer se njemu to osobno svidja i taj stil i to sve kak to zgleda.
    Kad pogledate njegov rad za tu dvoranu u Trogiru meni je to, kao laiku,dost slican stil.
    Frajer brije na taj projekt i uvjeravo je sve oko sebe da je taj najbolji.
    Ako anuliramo ove "strucne Dudeke" koje je obrlatio svojom elokventnom strucnoscu, sintagama,epitetima metaforama,itd.a sto mozete provjeriti i u njegovom intervju vezano i za Poljud, (jako zanimljivo :roll: ) ostaje za pitanje vezano uz ostale clanove zirija. Digic koji je susjed i kolega izabranim arh. Srpski slovenac koji ima radove francuz ak sam dobro zapamtio..(njega nisam guglao) To su sve neka osobna izdrkavanja vlastite frustracije u smislu ostavljanja nekog pecata, ostavstine,spomenika.
    Stalno taj magarac Pleic spominje operu u Sydneyu kao eto znacajna gradjevina a kontraverzna kod gradnje! Danas spomenik na kontinentu!

Debilu tovarski, zgrada opere je zgrada zatvorenog tipa u kojoj se odrzavaju predstave,dogadjaji...sve kuce opere na ovom svijetu su zatvorene,gle cuda krovom i imaju prozore! No ono kaj im je zajednicko je da imaju sage i gledaliste. Kosulja oko te osnovne funkcije je dovrsena tek '73 i bio futuristicki dizajn. I danas je. Ali ima funkciju opere.
    Pitao bi te,da li bi recimo ta opera bila bez prozora ili s poluotvorenim krovom iznad gledalista da li bi bila sagradjena!?
    Uostalom ta zgrada opere se gradila od idejnog projekta do otvorenja 20godina. I onda se 1990 obnavljala.
    Projekt je drasticno izmijenjen od idejnog pa cak i iznutra prenamjene prostora,zamjene namjene,akustike...itd. a glavni projektant je napustio projekt,bio je i politicki cirkus!
    Dakle ono kaj govorim cijelo vrijeme...oni su,on je, izabrali "avangardnu" vanjstinu (necemo genericku gradjevinu) a onu funkcionalnost ce joj podrediti sto je apsolutno promaseno pa ce i nastat onda nas slucaj "Opera u Sydneyu" da cemo patit 20godina i nadjebavat se za to da bude funkionalna,raditibizmjene,dopune!
    Tko je tom debilu dao za pravo da ne izabere genericku gradjevinu!?
    Zivo me zanima da je dobio vritnjak u Trogiru sa tim obrazlozenjem da mu je projekt kockica od gradjevine i da lici na sve takve do sad dvorane,kaj bi onda reko!!??
    Da li je natjecaj glasio, Grad Zagreb ne zeli generecku gradjevinu nego avangardni dizajn?
    Nije!
    Prema tome, ne trazi se od tebe da izaberes nesto sto te se ne pita i ne trazi!
    Od tebe se trazilo da od pristiglih radova izaberes sa arhitektonske strane izvediv,u troskovniku rad koji prvenstveno izvrsava funkcije koje se od njega traze na nacin kako se traze i uvjete natjecaja koje su ti zadane!
    A svoja izdrkavanja o avangardi i ostavljanja sebi spomenika koji ce se godinama graditi i prilagodjavati a ti bus sjedio sa strane zabi si tam odozada!

Ponistit taj natjecaj odmah, pod svaku cijenu, da ne bi imali Slucaj Opera Sydney by tovar, pozvati 10 arh.ureda,izabrati jedan "genericki" i pocet gradit.
    Tocka!
bold
italic
underline
strike
code
ulist
image
url
mention
reveal
youtube