• serbus
    6.2k
    Kako bi im ja stisnuo sad provjere bolovanja pa da vidimo tko u fušu vozi bus za privatnika prije koju godinu bilo na provjereno otkaz odmah.

Zamjena smjena da ne voziš noćnu zbog toga da ideš ne znam na svadbu nema jebiga tako ti je grah pao.

Ali ono svako pravilo strikno provoditi , prekršaje odbijati od plaće po meni stari nemreš imati veću plaću od učitelja, pogotovo medicinskih sestri... Jebiga imaš peh da si radnik u HR probaj voziti u Njemačkoj pa da vidimo koliko si tamo na "bolovanju" zbog leđa.

Neka probaju kod privatnika tražiti bolje kad im tu ne paše
  • Zagreb1992
    3.9k

Očito si to pročitao od onog mamićevog šupčine Alpeze
  • K3p
    510
    Medijalna 1942 eura. Ko da su privatna kardiovaskularna poliklinika. I oni bi 20%... svakom bi trebalo 20 šamara podjelit, a ne 20 %.
  • Dino
    5.8k
    Ludnica je koliko puno bicikala ima na cesti. Ne sviđa mi se ideja da bi velki broj ljudi mogao shvatiti da je bicikl uz vlak najbolje prijevozno sredstvo u Zagrebu pa mi krenu radit gužvu :lol:
  • crophantom
    8.6k
    kao što sam očekivao, Katarina od ZET-a drugo jutro na svim naslovnicama, crvena kosa sjaji ko zastava narodnog ustanka.
    Nosi se cvijeće i čokolade... ja fakat neznam jel neko dovoljno veliki pacijent da ide nosit cvijeće ženski koja radi svoj posao.

Ne ulazim uopće u razloge štrajka, jesu previše il premalo placeni, ali ovo je toliko prozirno da je to čudo.

Sad ćemo čitati o njoj od 0 do 24, ponavljam, mala je to maestralno odigrala. Nebi se čudio da dobije podcast ili neko mjesto na listi na idućim izborima.

Al najbolji dokaz koliko moć medija kopni je što su toliko pročitani da možeš naslove 3 dana unaprijed predvidjeti.
  • Plava balada
    376
    Drago mi je kaj sam jučer otkrio da skoro brže mogu doći od svog kvarta do Jaruna romobilom nego javnim prijevozom.

A ovo kaj se tiče Katarine...dobila je cura i jako puno mržnje i iznimno ružnih komentara. Bilo prozirno ili ne, imala je hrabrosti ući u to sve znajući da bude bilo obostranih jakih reakcija. Gro me zanima zašto objave od poglupeca, onog narkomana plaćenika i reportera svakome koga znam dolaze na naslovnicu bez da ih itko prati.
  • Mathiasovi Chageri
    9.7k
    Nasmijao sam se čitajući ove teorije kako je promet bolji kad nema ZET-a. Promet je bolji jer je veliki dio firmi omogućio rad od doma dok je štrajk u trajanju, ogroman dio ljudi je iskoristio ovo vrijeme ovaj tjedan pa na posao putuje Bajsom ili biciklom, a ostatak ide autima.

Meni na trasi do posla kojom putuje jedna linija busa vrlo rijetko (znači ne radi veliku gužvu inače) jučer i danas puno manje auta nego inače i poprilično krcato uz cestu bicikala. Očigledno je da su ljudi iskoristili priliku i ostali raditi od doma, a ovi bez auta koji su išli javnim prijevozom se prebacili na Bajs, ako ne mogu ostati doma. Žena mi je jučer pričala da su u njenoj firmi ljudi za koje zna da dolaze autom na posao inače ostali jučer raditi od doma "zbog štrajka", tako da se obilato koristi.

Da, ZET je sigurno problem. A ne to što nam je infrastruktura skoro svakog zagrebačkog prometnog čvorišta ostala u pedesetima kad je i rađena, gdje su nam u godini 2026. automobili, taksiji, busevi i tramvaji na istim prometnim trakama pa se čudom čudimo kako gužve.
  • Twisted1
    1.2k
    Jebiga imaš peh da si radnik u HR probaj voziti u Njemačkoj pa da vidimo koliko si tamo na "bolovanju" zbog leđa. — serbus

Baš imam poznanika koji ima ovu situaciju. Tamo ti je situacija ista kao i ovdje, barem za mjesec dana bolovanja.

U suštini, mjesec dana ne provjeravaju nikako. Znači, taj moj poznanik je htio "malo" odmoriti i glumio je ozljedu leđa i lagano mjesec dana bez ikakve provjere. Kaže da je to kod njih po zakonu, mjesec dana ne provjeravaju bolovanja, kasnije ovisi kako i gdje. Nije praksa.
  • T90d
    3.3k
    Jebiga imaš peh da si radnik u HR probaj voziti u Njemačkoj pa da vidimo koliko si tamo na "bolovanju" zbog leđa. — serbus

Najgori mogući primjer si izvukao.
    U Njemačkoj ideš na bolovanje od 6 tjedan na teret poslodavca, nakon 6 tjedna te preuzima zdravstveno sa (mislim) 70% netto plaće. A ako ne želiš da te zdravstveno preuzme, pojaviš se jedan dan na poslu i drugi dan uzmeš bolovanje na drugu dijagnozu i onda od početka. Najgore što ti mogu napraviti, pozvati te na razgovor, gdje razgovarate kako posao utječe na zdravlje, koja druga pozicija bi bila prokladnija. Taj razgovor je na dobrovoljnoj bazi, ako želiš. Pričam o situaciji gdje imaš ugovor na neodređeno i izvan si svih probnih vremena.

Pričam iz iskustva, jer sam lani imao operaciju, gdje nisam prvih 4 tjedna nisam smio ništa teže od 5kg dignuti, 5. tjedan sam ulazio u ritam i onda sam kontra preporuke doktora išao raditi, jer mi je dopizdilo kući. Uz to sam imao još jedan tjedan bolovanja radi gripe ili šta je već bilo u zimskim mjesecima. Automatski sam dobio taj poziv, gdje sam šefovima objasnio o čemu se radilo, i nikakvih problema nije bilo.

Nisam u Hrvatskoj sreo doktore kao u Njemačkoj, koji tako lako pišu bolovanje. Doslovno imaš kućnih doktora koji te pitaju je li tjedan dana dosta ili želiš više, bez da je bar uzeo stetoskop da ti čuje pluća.

Priče o Njemačkoj kao nekoj uređenoj državi su za malu djecu. Nisu ništa bolji nego Hrvatska, nego su samo dovoljno veliki pa se te stvari ne primijete toliko.
    Jedino što imaju malo bolje od nas, to je pravosuđe.
  • serbus
    6.2k
    Tuđi čovik nikad neče razumit da nas bolovonje veže sugdje . Hvala na ispravku dečki.
  • NitkoBitan
    39.9k
    Nije ovo ni tak lose, gro ljudi ide na posao biciklom, pjeske ili na rolama, nek se malo protegnu noge dok je lijepo vrijeme :smile:
bold
italic
underline
strike
code
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet