• Wallace99
    252
    Stvar je jednostavna. Talijane isplatit jer su pobijedili na natječaju, ljudima omogućit glasanje za projekte koji su ušli u top 10 preko odgovarajuće stranice koja traži OIB za identifikaciju. Pobjednik glasanja gradi stadion.
  • Borovljanin
    878

Buraz, čitam tvoje postove i slažem se gotovo u potpunosti, ali možda se može doraditi ovaj. Tko to zna? Evo, ja nisam iz struke pa ne znam i baš zato ne mogu tvrditi da se ovaj rad ne može doraditi.

Ajmo dat šansu da vidimo hoće li se držati riječi ili ne. Samo neka spoje te tribine, da mi vidimo kako će to izgledati, a onda ću dati svoj sud. Treba imati vjere da će sve biti dobro.

I svaka čast tebi i svima koji tu iznose svoje mišljenje i argumentiraju svoje stavove, a nisu poltroni i klimači glavom. Samo nam to opet treba...
  • Sesvećanin
    750
    Tu je bilo 4,5 ideja koje je netko preko AI-a dobio na način da je odabrani projrkt probao spojit koliko toliko s osnovnim uvjetima — emilperska
    Iskreno, ne znam za ostale ali pomoglo je ravno 2%.

NEMA

DORADE

PROJEKTA.

Jer mu nema spasa. Jer je sve ono što ne želimo. Jer je navijačima nepovratno uništio povjerenje u njega.

DRUGI PROJEKT.
  • emilperska
    18.9k

Ma bila su 2 fkt dobra. Sad je pitanje dal bi to prošlo u stilu da je predaleko otišlo od izvorno odabranog projekta..
  • Antee
    63
    svaka rijec na mjestu. Tu recenicu odma bobanu rec
  • emilperska
    18.9k

To nije izvedivo, bar ne kompletno.
    Može se ići u kompromis na način da od cca 100 projekata, članovi suze izbor na 10 iz kojih će onda komisija koju određuju investitori (ovo je ipak javna nabava), odabrati pobjednika..

Ili vice versa, komisija odabere 5 projekata što zadovoljavaju sve uvjete, a članovi od tih 5 biraju 1.
  • NitkoBitan
    39.7k
    PROCITATI.

"Granica ipak postoji: odluka žirija obvezujuća je za javnog naručitelja, a nakon natječaja slijedi pregovarački postupak upravo s projektantom pobjedničkog rada, koji treba razraditi odabrano rješenje. Drugim riječima, stadion se može znatno doraditi, ali ako bi se četiri autonomne tribine, "lebdeće ploče", praznine među njima i cijela osnovna arhitektonska ideja pretvorili u klasičnu zatvorenu arenu, tada više ne bismo govorili o razradi pobjedničkog rješenja nego o sasvim drugom projektu.

Pravilnik Hrvatske komore arhitekata propisuje tri slučaja u kojima naručitelj mora poništiti natječaj: ako naknadno postanu poznate okolnosti zbog kojih natječaj ne bi bio ni pokrenut da su ranije bile poznate, ako žiri utvrdi da nijedan rad ne zadovoljava uvjete ili zbog zaštite javnog interesa. Formalna mogućnost, dakle, postoji.

Međutim, peticija, anketa ili činjenica da se velikom dijelu javnosti projekt estetski ne sviđa nisu sami po sebi propisani razlog za automatsko poništenje. Ako bi se naručitelj pozvao na zaštitu javnog interesa, takvu bi odluku morao formalno donijeti i obrazložiti.

Postoji i druga ruta: žalba sudionika natječaja Državnoj komisiji za kontrolu postupaka javne nabave. Rok je deset dana od objave rezultata projektnog natječaja. Pravo na žalbu nema bilo koji građanin, nego gospodarski subjekt koji je imao pravni interes za dobivanje natječaja i tvrdi da mu je mogućom povredom pravila nastala ili mogla nastati šteta.

DKOM pritom nema samo dvije opcije, potvrditi sve ili srušiti sve. Može poništiti odluku, cijeli postupak ili pojedinu radnju zahvaćenu nezakonitošću i naložiti naručitelju daljnje postupanje. Teoretski je, dakle, moguć i povratak na određenu fazu ocjenjivanja, a ne nužno raspisivanje potpuno novog natječaja.

Po medijima se pojavila i teza da bi Grad i Vlada mogli jednostavno prijeći na drugoplasirani projekt. Takvu slobodnu mogućnost natječajni propisi ne predviđaju. Do promjene pobjednika moglo bi doći samo kroz odgovarajući pravni postupak, a ne zato što se investitor nekoliko dana nakon odluke predomislio."
  • Thor
    4.3k
    mi smo rekli svoje,to je bitno!
    Jedinstveni smo.
    A kako ce oni sad to rijesiti,formalno,pravno, boli me k.! Nek se snadju,izmisle postupak,promijene zakon, plate...bas me briga!
    Gospodo i dame, rijesite to kako got znate i umijete!
  • Antee
    63
    Nadam se da ce dinamo objavit da su ponistili natjecaj ali nekako nisam preuvjeren u to
  • hardek
    13.4k
    Ja sam osobno u cijeloj ovoj situaciji najviše ostao razočaran sa Vicom. Iskreno mi je bio jedan od najboljih novinara koji pišu o Dinamu, i razočarala me činjenica da je dočekao trenutak i iskoristio ga za onakav članak.

Da se razumijemo, nije problem što je on odlučio kritizirati Bobana u tom članku, ali u onom trenutku apsolutne histerije i pritiska izbaciti članak sa nazivom "GNK Boban" je baš jako nizak udarac.
  • jedan u nizu
    20.1k

A istina,

A opet sa druge strane, mediji su nevjerovatno mocni.
    Da se nije tako pisalo, i stvorila takva negativa, mozda nebi bilo ove reakcije.
    Manje bi se uzrujali tetci na fejsu, vise ljudi bi prihvatili to rijesenje i mozda se nebi tako odmah okretala leda Bobanu

Da su svi gasili pozare, mozda veceras nebi bilo nikakvog priopcenja.
  • Felip
    846
    Ne vidim kako ovo sve može završiti kompromisom tako da sve strane budu zadovoljne. Nema šanse jer postoji vrlo jasan sukob ideja - pobjednički otvoreni stadion koji komunicira s okolinom vs zatvorena arena sa spojenim tribinama i zatvorenim krovom kakav žele navijači. Jedno isključuje drugo.
    Koliko god se sada pokušava ublažiti taj sukob ovim priopćenjima on postoji i bojim se da će netko morati pognuti glavu na kraju.
  • Wallace99
    252
    Ja sam još uvijek u šoku kolika je moć dana ovim arhitektonskim hohštaplerima u žiriju i da se nisu sjetili niti jednog građevinara uključit da ih spusti na zemlju. Jako loše i ofrlje za projekt ovakvog značaja da se više nije razmišljalo o zaštiti javnog interesa nego se toliku moć dalo tim bezveznjacima. Jebo ih brutalizam. Više mi ni sklonište za pese ne bi radili.
  • crophantom
    8.5k
    Stvar je jednostavna. Talijane isplatit jer su pobijedili na natječaju, ljudima omogućit glasanje za projekte koji su ušli u top 10 preko odgovarajuće stranice koja traži OIB za identifikaciju. Pobjednik glasanja gradi stadion. — Wallace99

Je, pa nam tovari izglasaju opet neko teško smeće :rofl:

Proces nije tako jednostavan ja bi reko.
    Bio bi jednostavniji da se digići sami povuku, ali u suprotnom ne treba očekivati neko brzo rješenje.

A i ne treba se sad na brzaka raditi nesto sto ti ostalih 87 studija onda sruši tužbama.

Čekali smo milijun godina, čekati cemo još, samo nek se riješi po PSu
bold
italic
underline
strike
code
ulist
image
url
mention
reveal
youtube