• vjeko1701
    30k
    Najveća greška u ovom izboru je bila ta da se nije išlo metodom više krugova. Početni prijelozi su se trebali reducirati na top 5 koji onda ulazi u drugi krug i ima mjesec dana da korigira i dodatno razradi svoj prijedlog prema primjedbama žirija i javnosti. Ako netko iz top 5 ne želi, može se povući i na njegovo mjesto dolazi idući. Izbjeglo bi se ovo sve a konačno odabrano rješenje bi onda bilo daleko jasnije po svim parametrima u trenutku odabira.
  • StjepanZG
    48
    Ja se ozbiljno pitam jel svi oni koji su donijeli tu odluku misle da su clanovi kluba budale, prvenstveno mislim na arhitekte a i na Bobana bez kojeg mislim da se nije mogla amenovati takva odluka koja je donesena.

Znaci tocno se znalo kakav stadion zelimo i onda se donijela sasvim suprotna odluka jer eto arhitekti koji valjda nisu krocili na Maksimir znaju kakav je identitet kluba, grada, prica o homage-u Turini, otvorenosti prema maksimirskoj sumi, cvrkut ptica. Nemojte nas jebat i pravit idiotima.

Ako nista drugo, moglo se clanovima pokazati 5 najboljih radova i da oni odluce od tih odabranih koji je najbolji jer ce ipak oni ici na taj stadion kao i svi drugi navijaci.

Volim Bobana i bio sam najsretniji sto je dosao u klub ali kod ovakvih krucijalnih odluka se trebalo pitati i clanove (vlasnike kluba) sto misle. Imam osjecaj da su clanovi kluba tu samo figure i prica nam se kako smo krucijalni u svakom pogledu a onda kad se donosi odluka koje ce utjecati na nas i sve buduce generacije onda ne postojimo i uvjerava nas se da oni znaju bolje nego mi.

Ne moras biti arhitekt da vidis da ovaj koncept stadiona ne valja u svakom pogledu ali eto oni imaju diplome i ocito su ostali u nekom drugom vremenu kad su se radili takvi stadioni.

Da, organizirati ce se tribina i nadam se da ce Boban progledati i shvatiti da ovu odluku treba ponistiti zajedno s vladom koja moze donijeti takvu odluku. Hdz ne podnosim ali bi od mene tu dobili veliki plus sko to naprave.

Sve u svemu, sramota i nadam se da se na tribini nece dozvoliti demagogija od strane arhitekta i Bobana gdje ce nas se uvjeravati da oni znaju bolje od nas kakav stadion nama treba.
  • Maki85
    298

Išli su po krugovima, samo bez korekcija između kako ti predlažeš. Problem je što su prijedlozi kakve je narod očekivao ispali u njihovom trećem krugu, tu su otpisali sve koji su previše hermetički zatvoreni i generički.
  • 1986južnjak
    31
    Ne razumim zašto se BBB nije dosad oglasia. Kako stoje po tom pitanju? Oni jedini mogu nesto prominit, imaju moc organizacije i ljudstva
  • Archangel
    431
    Mislim da je ovo više ona "Lakše tražiti oprost nego dozvolu". Par ljudi su si zacrtali da žele ovako i znali su koja će biti reakcija javnosti pa istu nisu niti pitali.
  • Paggini
    99.7k

Imaš 1986 u nicku, pa valjda bi ti trebao znati
  • modri-kibic
    2.2k

Upravo to, trebalo je predstaviti idejno rješenje koje bi bilo 90% onoga kaj bi na kraju izgradili.
  • Paggini
    99.7k
    Klub je, po našem mišljenju, vrlo jasno i precizno sažeo i artikulirao osnovna načela te želje velike većine navijača prije izbora idejnog rješenja novog stadiona.

U izradi tog prijedloga, koji je većim svojim dijelom postao i temelj uvjeta natječaja, imali smo priliku iznijeti svoje prijedloge na poziv predstavnika Kluba te znamo koliko se ozbiljno pristupilo pripremi za ovaj proces.

Izabrano idejno rješenje nije u skladu s nekim osnovnim načelima tog prijedloga (zatvoren stadion te spojene tribine) i kao takvo ga ne možemo podržati.

Očekujemo od Kluba i njegovih predstavnika da se u ovom procesu primarno vode željama i interesima Kluba i njegovih navijača uzimajući u obzir njihova mišljenja. Pitanje stadiona je pitanje svih generacija navijača Dinama, ono nadilazi uobičajene odluke koje Klub donosi, kao i one koji trenutno njime upravljaju. Od svih sudionika u ovom procesu očekujemo da to poštuju.

BAD BLUE BOYS
  • Mi smo uz tebe
    261
    Oglasili se Boysi
  • Makedonion
    450
    bravo za komentar.

Da li se zna koliko dugo ce se cekati na kompletnu projektnu dokumentaciju?
  • fakin
    6.6k
    Eto sad je i grupa javno rekla sto zeli preko 90% navijaca Dinama. Zatvoreni krov i spojene tribine.

Sad je na Bobanu i politicarima da nam to omoguće.
  • Unodinoii
    255
    Grupa je kao i svaki put kad je trebalo digla glas protiv nepravde! Idemo sad u novu borbu po Maksimir kakav zaslužujemo
  • Gringo
    1.5k
    E ovo sada ima malo veću težinu.
bold
italic
underline
strike
code
ulist
image
url
mention