• Masto
    2.5k
    došli su sebi znači, aj barem nešto
  • pešća
    2.1k
    Nek klub pošalje anketu članovima mailom da vide kaj misle o novom stadionu. Demokratišen bitešen.
  • Keyser Soze
    21.2k
    Jebeš ankete i internet. Dođite na javnu tribinu, postavljajte pitanja, ne može demokratičnije. To je valjda bolji način za iskazivanje nezadovoljstva od online odabira "B) Stadion mi se ne sviđa"
  • Thor
    4.3k
    Treba doci...da,samo da jos jave kada.. a to se ne dogadja.
  • Archangel
    430
    je ali Boban zapravo o ničemu ne odlučuje, treba pritisnuti grad i vladu da se novi natječaj napravi. At best ako se Boban predomisli može pomoći u tim naporima
  • dumitrumitu
    2.2k
    Bojim se doći na javnu tribinu jer ako onaj tovarski arhitekt počne pričati o vjetru iz maksimirske šume nisam siguran kako ću reagirati.
  • Archangel
    430
    ponesi jaja i zrele paradajze.
  • NORTE
    27.5k
    Bez rukavica, kad sve zbrojiš i oduzmeš Boban je baš razočarao i to u odlukama koje on sam donosi.

Ova situacija s novim stadionom kojeg toliko iščekujemo je zapravo jedan od 'najtežih' autogolova koje je dinamova uprava ikad zabila.
    Još neviđeno ubijanje atmosfere među dinamovim pukom.

"Hvala" na izdaji generacija dinamovih navijača.

Zvone je pao prvi semestar dinamovštine.
    Kvalifikacijske ispite nije položio.

1. Novi stadion za budućnost bez granica - nedovoljan

2. Iznistiranje na ovom treneru kao ključu sportskog uspjeha i uzleta - nedovoljan

*Dolasci na predavanja (utakmice) nedovoljan
  • Archangel
    430
    još ima vremena sve popraviti.
    Možda se nakon te tribine predomisli i možda upravo traži novog trenera, ako ne za odmah onda za zimu
  • fakin
    6.6k
    Poslovni dio kluba selit će u Cibonin toranj, a utakmice će se igrati na novom stadionu u Kranjčevićevoj. Prema posljednjim informacijama, prva momčad i akademija trebale bi u početnoj fazi nastaviti koristiti maksimirske pomoćne terene, koji će tijekom rušenja starog stadiona biti odvojeni zaštitnim panelima zbog prašine i radova. Dugoročno je problem znatno veći.

Dinamo za A i B momčad te akademiju, koja okuplja oko 500 djece, mora pronaći ozbiljan trening-kamp. Mandlova više nije realna opcija zbog zemljišno-pravnih problema, u Blatu je predviđen projekt toplica, Zagrebello još nije riješen, pa se traži prostor izvan gusto urbaniziranog dijela grada, ali istodobno i nekoliko postojećih lokacija na koje bi se barem privremeno mogao preseliti veći dio akademije bez čekanja višegodišnje gradnje novog kompleksa.
  • Eduardo
    30.9k
    "Hvala" na izdaji generacija dinamovih navijača.

Zvone je pao prvi semestar dinamovštine.
    Kvalifikacijske ispite nije položio.

1. Novi stadion za budućnost bez granica - nedovoljan

2. Iznistiranje na ovom treneru kao ključu sportskog uspjeha i uzleta - nedovoljan

*Dolasci na predavanja (utakmice) nedovoljan
    — NORTE

O JEBO ME PAS I MENE I DAN KAD SAM NAUČIO ČITATI!

Uživajte u patetici i skupljanju lajkova na jebenom forumu natječući se tko će napisati bizarniji post... generacije navijača su, dakle, desetljećima čekale stadion, preživjele stari stadion kakav jest, preživjele razne lopovske i samovoljne uprave, razne predsjednike, razne trenere, razne krize i sramote... da bi nas konačno dotukao render stadiona koji još ima priliku popraviti određene stvari.

BTW, fascinantna metodologija ocjenjivanja, fascinantna.

U svom ovim metežu oko trenera, prijelaznog roka i novog stadiona očito nije problem što Boban nužno radi nešto pogrešno... problem je što ne radi ono što bi dežurna internet struka napravila.

I zapravo je cijela ova naša "demokracija" savršeno sažeta u jednoj stvari... od predsjednika, čitaj Bobana se očekuje da donosi odluke, ali samo pod uvjetom da se te odluke poklapaju s osobnim mišljenjem onoga koji ih komentira.
    Kad se poklope... vizionar. Kad se ne poklope... izdajnik generacija. Bravo dinamovci!

Kakav je naš indeks dinamovštine?
  • Borovljanin
    844

Buraz, totalno si fulao poantu. Daj shvatite o čemu se vode rasprave.

Ljudi misle da se odabirom ovakvog otvorenog stadiona radi epohalna greška. Naviknut ćemo se na otvoreni koncept stadiona? Pa onda ostavi ovakav kakav sad imamo, možda se i na njega naviknemo!

Ovo nisu rasprave o estetici i arhitekturi. Ovo je nešto puno, puno dublje i bitnije. Svi imamo traume od ovog Maksimira, sanjali smo promjenu, kad ono - nećemo je dobit? Sve po starom?

Kak ne kužite da su ljudi u nevjerici. Ovo pitanje je sličnije promjeni boje, grba ili imena kluba nego izgleda, ne znam, trećeg dresa.

Ovo može biti put u katastrofu jer nam nitko neće garantirati da ćemo opet igrati neku tekmu u prosincu u 21h. Vani će biti 3 Celzijeva stupnja, padat kiša i puhat vjetar. Imat ćeš dva para čarapa na nogama, a opet nećeš osjećat prste. Igrat ćemo protiv nekog Monaca, Lyona ili Porta i opet će se pisati kako je na tekmu došlo 7.000 "najhrabrijih". Nitko nam sada ne može garantirati da će se ovim idejnim rješenjem takav scenariji dugoročno izbjeći.

Nema tu mržnje Bobana, osim onih koji su i ranije zbog raznoraznih razloga otpočetka mrzili ovu garnituru pa im je situacija sa stadionom došla kao naručena da sipaju još mržnje.

Ovo je baš jako veliko pitanje. Zato su ljudi nafureni. Dobit ćemo samo ovaj jedan stadion za narednih 50 ili 100 godina. Bolje neka bude dobar...
  • Crni86
    25k
    Ajde shvatite da vise nitko ne raspravlja o tome je li stadion lijep ili ne vec o tome kako se to nezadovoljstvo iskazuje.

I nije to prvi put da dinamov puk se ponasa kao razmazeno deriste koje nema nikakve manire ponasanja.
  • Eduardo
    30.9k
    upravo suprotno, poanta mi je sasvim jasna i baš zato mislim da se neke stvari namjerno guraju u isti koš.

I meni se odabrani stadion ne sviđa... ne sviđa mi se štošta na njemu i potpuno razumijem strah da ćemo zajebat s ovim odabirom jer ovaj projekt u vrlo bitnim elementima ima ozbiljan problem, ali tu dolazimo do onog bitnog. Kritika projekta ne može značiti automatski i presudu ljudima koji su ga odabrali da bi ih se etiketiralo na ovaj način. To je jednostavno daleko od ozbiljne i civilizirane razine rasprave i argumenta.

I tu se vraćam na ono što sam napisao prije.

Ako ćemo predsjednika kluba procjenjivati tako da je svaka njegova odluka koja nam se osobno ne sviđa dokaz da je podbacio, onda smo praktički napravili sustav u kojem on može biti dobar samo kad radi ono što smo mi unaprijed zamislili.

To nije demokracija ni odgovornost. To je navijačko gaženje svake pojedine odluke. To je silovanje i iživljavanje nad tim ljudima bez posljedica i odgovornosti.

Boban može pogriješiti... naravno da može. Može pogriješiti i oko stadiona, trenera, transfera, organizacije kluba ili bilo čega drugog. I ako se pokaže da je stadion stvarno loše koncipiran za ono što dinamu i njegovim navijačima treba, prvi ću reći da je odluka bila loša.

Ali "ne sviđa mi se odabrano rješenje zbog toga i toga" nije isto što i "izdao je generacije dinamovaca".

Ponovit ću, meni se stadion također ne sviđa. I upravo zato bih volio da se što više problema sada otvori, argumentira i eventualno popravi dok još postoji mogućnost da se nešto promijeni.

Kritizirajmo projekt do mile volje... nemam apsolutno nikakav problem s tim. Samo nemojmo svaku kritiku pretvarati u presudu o nečijoj "dinamovštini".
bold
italic
underline
strike
code
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet
Add a Comment

Dobrodošli na Forum Zona Dinamo!

Zona Dinamo je Forum na kojem se okupljaju navijači i simpatizeri Dinama, te na jednom mjestu raspravljaju i informiraju se o klubu i svim ostalim stvarima koje imaju poveznicu s našim klubom. Ostali su dobrodošli kao gosti i u skladu s tim trebaju se i ponašati.