• vlatkomarkovic
    4.2k

Nemam komentara na ovo, onda odi kupi Dinamo…. Jako si demokratičan….,
  • Crusades
    26.1k
    ? :rofl:

Da odem kupit Dinamo jer tuđa mišljenja o stadionu ne utječu na moje?

Teški OT, ali kakve ti bitke vodiš?
  • vlatkomarkovic
    4.2k

Jel tebe sram tvoje inteligencije, ili se samo roditelji srame?
  • Mathiasovi Chageri
    9.4k
    od onog kuglofa do onog sa crvenim trokutićima ili čime većCrusades

Oprosti, ne trolam, nego ozbiljno pitam, jesi otvorio dokumente uz pet nagrađenih projekata? Jesi vidio kako taj "kuglof" zapravo izgleda? Jesi vidio uvećane slike iznutra, ispred, parka, izvana? Ova slika koju su prikazali na slajdu je zapravo najgora od svih.

Meni osobno uvjerljivo najbolje rješenje od ovih 5, koji je puno funkcionalniji, unikatniji, monumentalniji, a i cijela okolina mu se stoput bolje uklapa u kvart nego ovaj nabacani cirkus koji je pobjedio.

Zašto ti je kuglof npr. loš, a ovo ti je ok? Po kojim kriterijima?
  • ElDorado
    15.1k
    A da se vratite na temu o treneru? Tam se svi slažu osim jendnog
  • Ljubo
    1.9k
    rekao ti je svoje mišljenje i ti od toga pokušavaš što točno? Ako neće ne mora se slagati sa tobom kao i ti sa njime. Gotova priča.
  • ElDorado
    15.1k
    kuglof je zicer duplo skuplji. Znaci sigurno se gledala cijena i vrijeme izgradnje. Da se razumijemo uopce nisam niti malo zadovoljan ali jebate niti toliko revoltiran.
  • austrijanac
    14k
    ne pitas mene, ali ces mi oprostit.

Da je Kuglof izabran, s dvjesto milja kaj imamo za novi stadion, bi mozda napravili vanjsku konstrukciju.

Kuglof ima fantasticne detalje i svasta nesto, ali mi to s 200m nemremo izgradit. Nakraju bi ostali bez para i igrali bi na hitrecu.
  • ElDorado
    15.1k
    i trajalo bi 10 godina
  • Crusades
    26.1k
    Sve okej, ne vidim razlog da mi ne bi mogao normalno replicirat i da dobijes normalan odgovor...

Vidio sam jednu sliku Kuglofa (samo onu "naslovnu") i meni se ne sviđa. Ne izgleda mi kao nogometni stadion, nego kao ona arena za utrke u San Andreasu.

Generalno sam više fan pravilnih (danas spominjani Parken u Kopenhagenu, Rapidov stadion, između ostalog i Anfield i Stamford Bridge...), a ne zaobljenih stadiona i koliko ovo god zvučalo kao hereza - ravnih tribina.
  • vlatkomarkovic
    4.2k

Ko prvo i osnovno, vredaona se vidi gdje je počela, kao drugo šta da kažem osobi koja kaže da ga mišljenje većine navijača i članova…..
  • Crusades
    26.1k
    šta da kažem osobi koja kaže da ga mišljenje većine navijača i članova…..vlatkomarkovic

A koji sam ja faktor u Dinamu (ili bilo gdje drugdje) da bi me trebalo zanimat mišljenje drugih navijača i članova :lol:

Daj stari, nađi si pametnijeg posla
  • don
    22.1k
    i trajalo bi 10 godinaElDorado

nadam se da će izgradnja ovog novog Maksimira trajat barem 20. Ako može i zauvik.
  • mali M
    10.7k
    Da je Kuglof izabran, s dvjesto milja kaj imamo za novi stadion, bi mozda napravili vanjsku konstrukciju.

Kuglof ima fantasticne detalje i svasta nesto, ali mi to s 200m nemremo izgradit. Nakraju bi ostali bez para i igrali bi na hitrecu.
    austrijanac

a znaš kaj i nebi se složio s tobom. Pa i budžet je bio važan dio natječaja! Ako ti je naručitelj rekao da napraviš projekt za 200 milja nemreš ti poslati ko idiot nešto za 600 milja.. Osobno mi svatko tko kaže da bi neki prijedlog bio preskup nema dobar argument jer se znalo za kolko se para gradi.
  • Pacho
    21k
    Malo su mi bizarne Bobanove danasnje izjave, jer on ovo opisuje na nacin kao da se treba odati pocast Maksimiru, koji je realno apsolutno nefunkcionalan stadion, neudoban za gledatelja, sa nedostatkom sadrzaja, itd. Pocast se moze odati i na nacin na koji je, ako se ne varam, Juventus novim stadionom dao tribute Delle Alpiju, kroz neke elemente dizajna, toranj, kabele ili stovec, a ne tako da rekreiras betonsku olupinu i onda to predstavljas kao nesto posebno iliti "urbano".

Ta "urbanost" mi je isto cudna jer ispada da su valjda najurbaniji latinskoamericki gradovi gdje imaju betonske okrugle stadione, dok neurbane metropole poput Londona, Torina, Pariza ili Madrida grade neurbane moderne stadione i fokusiraju se na iskustvo i udobnost gledatelja.

Prepoznatljivost mi je takoder cudna stavka, jer ce te po tome valjda zapamtiti ako bas napravis nesto nevjerojatno (za sto je budzet premalen) ili ruglo, a ovo puno vise naginje ka ruglu. Takoder, vjerojatno smo svi naletili na jebacke stadione osrednjih ruskih ili turskih klubova i sto oni tocno imaju od toga? Ja bi se vrlo rado vozio u unikatnom Bentleyu, ali ako nemam para za to onda cu radije uzeti npr. Hondu ili Toyotu sa opremom koja mi treba da mi voznja bude sto sigurnija/udobnija iako nitko nece na semaforu vikati "Hola, Pacho". Al ispada da je bolje da u garazi sklepam repliku nekog roadstera iz 1960-ih da me sudionici prometa zapamte dok kisnem i glavom skupljam kamenje i insekte.

Po Bobanu je valjda duznost navijaca Dinama da odolijeva elementima i da vjecno ima stadion koji nije moderan ni udoban jer je Dinamovstina kad po tebi udara vjetar, kisa ili snijeg. Jer Dinamov navijac valjda ne zasluzuje imati moderan stadion, nego mu je duznost odolijevati vremenskim uvijetima da bi se odala pocast nekim bivsim vremenima.
bold
italic
underline
strike
code
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet
Add a Comment

Dobrodošli na Forum Zona Dinamo!

Zona Dinamo je Forum na kojem se okupljaju navijači i simpatizeri Dinama, te na jednom mjestu raspravljaju i informiraju se o klubu i svim ostalim stvarima koje imaju poveznicu s našim klubom. Ostali su dobrodošli kao gosti i u skladu s tim trebaju se i ponašati.