• Noel
    25.1k
    Definitivno bi mi bio prvi izbor. Pod cijenu najveceg ugovora do sad kojeg je neki trener imao u Dinamu.
  • Hnlovac
    7.9k
    Buraz treba dovest Željka Sopića on je pravi on bi podviknuo i glava je

Drugi pick Samir Toplak
  • Paggini
    98.9k
    Zasto bi Petkovic bio van razgovora?Neron53

Mislim da je u fazi karijere/života kad nema volje svakodnevno trenirati, brinuti i zajebavati se klupskim stvarima, odnosno ne kluba neke srednje europske razine kao što je nominalno Dinamo. Da ga pozove neki Dortmund, to je druga priča, ali mislim da više cilja na reprezentativni nogomet, dobru paricu od saveza i čileskicu do kraja karijere. Jebiga, ako u Alžiru je imao ugovor na 1.5 - 2m za 10% posla kojeg bi imao u Dinamu gdje bi max mogao dobiti 1 milijun, ako i toliko, jebiga, jasno je zašto mu nije napeto.

Igra s četiri iza, ima stvarno opipljive rezultate, mislim da bi svaki navijač Dinama u startu rekao "ok, ovo je taj level trenera", sve je to plus plus, ali i da hoće i da je spreman, pitanje je koliko mi njemu možemo parica ponuditi, a da ih ne može dobiti od neke žnj reprezentacije, jel. Ali opet, ako Boban uzme njega na pik, vjerujem da bi ga uspio uvjeriti sa svojim slatkim imoćansko gruđanskim riječima. Ako je i Kek rekao davno da neće više u HNL, pa evo ga, možemo sanjati i Petkovića.
  • Zg123
    4.7k
    Je evo sve trci Petkovic pred penziju ici u odron od hnla, nema pametnijeg posla kao da ne moze dobiti ponudu nekog Dubaic fc i tamo uzet jos malo lovice i mirno otici u penziju
  • vjeko1701
    29.8k
    On je već davno rekao da mu dolazak u HNL ne dolazi u obzir.
  • hardek
    13.2k
    Okreće se ražanj dok je zec još u šumi. Ne znam na ćemu se temelji optimizam da ćemo mi uopće mijenjati trenera iako je realno tajming idealan.
  • ElDorado
    15.1k
    Boban je onog u Milanu smjenio nakon dva mjeseca, ovog bu nakon dve godine. Just sayin’
  • d-Zg
    72
    Kaj se tiče trenera da ne bi dolazio na Hr pašnjake, mogu razumjeti da mu se nudi neki drugi Hr klub, ali da bi se pokazao kao dobar, čak štoviše i bolje od dobar trener, zar mu ne bi bilo izazovno da s dinamom najprije uđe u LP, a onda i da dođe što je dalje moguće ili u EL pa da dođe do finala?
    E tu bi se vidio njegov rad i doprinos podizanju igrača, kao i same igre te konkurentnosti na terenu i protiv velikih klubova iz liga petice.

I naravno, bez pardona isključiti/odbaciti one igrače koji ne mogu pratiti i realizirati njegove ideje na terenu, kako igrački, tako i disciplinski.

No, to je neko moje viđenje takve situacije s takvim trenerima.
  • Krizy
    76.8k
    Spomenuli ste Petkovića, Jovićevića i Bjelicu.

Šteta što Zoran Barišić nikoga nije trenirao skoro tri godine. Jako zanimljiv posao radio u Rapidu.
    Rapid je u posljednjih 15 sezona najbolji plasman imao pod Barišićem, tri puta su bili drugi.

Igrao je i dobar nogomet u europskim natjecanjima. Dva puta ih je uveo u grupnu fazu, a jednom i dominantno prošao skupinu.

U posljednjem pokušaju tijesno ispao od Fiorentine, dobili su ih u Beču s 1:0, pa izgubili 2:0 u Italiji.

https://www.90minuten.at/de/red/magazin/have-a-break--have-a-taktik/news-archiv/2016/modernster-fussball-der-liga-mit-schwaechen-im-defensiven-umschaltspiel/

Austrijski mediji su pisali da igra najmoderniji nogomet u ligi, a Thorsten Fink je svojedobno u intervjuu za Kurier izjavio da se više boji Rapida iz Beča nego Red Bull Salzburga.

"Zoran Barišić je moderan trener. Pokušava implementirati moderni stil nogometa. Njegova momčad često igra formaciju 4-2-3-1 i teži dominaciji. Tijekom godina, Rapidova igra temeljena na posjedu lopte pod Barišićem stalno se poboljšavala. Schaub, Hofmann i društvo već su u stanju ostaviti svoj trag u većini momčadi u ligi. Ne oslanjaju se na kompliciranu taktiku. Bekovi guraju visoko, defanzivni vezni (obično Petsos) se spušta kako bi pojačao prednju liniju. Ova linija zatim pokušava strpljivo graditi igru ​​i napredovati naprijed.

Barišić preferira kontroliranu izgradnju od zadnje linije. Njegove momčadi rijetko preskaču igru dugim loptama; umjesto toga, traži se tehnička preciznost i stvaranje brojčane nadmoći u prvoj i drugoj trećini terena.

Barišić inzistira na brzom i agresivnom napadanju suparničke zadnje linije. Cilj je usmjeriti protivničku igru prema aut-liniji. Kada lopta stigne do suparničkog beka, Barišićeve momčadi aktiviraju agresivnu zamku okidača kako bi osvojile loptu blizu suparničkog gola.

Najveća mana Barišićeva sustava često je bila ranjivost na brze kontranapade. Zbog visoko postavljenih bekova i zadnje linije, protivnici s brzim krilima lako mogu eksploatirati prostor iza leđa obrane ako prva faza presinga propadne."

Čudno da već duže nikoga nije trenirao, imao sasvim dobre rezultate.

Screenshot-20260921-192356-Chrome.png
  • agramZ
    3k
    zoki najjaci :heart: njega svaki put spominjem za novog trenera.. stara becka gastarbajterska skola, teski gospodin, nikada nije imao menadzera i pravi je nogometni romanticar. kao sportski direktor je zbog toga bio tezak jer nije mogao smisliti te agencije i menadzere igraca. ovdje u rapidu jos uvijek pricaju o tome da je imao najbolje oko za mlade tj. to prepoznavanje koji igrac akademije, druge momcadi i opcenito uzrastaja bi mogao biti nesto, obozava rad sa mladjima i u tome je bio bog i batina. nazalost nije nikoga trenirao jer se sve do pocetka 2026te brinuo o svojim roditeljima koji su u medjuvremenu preminuli pa je tek od ove godine opet sluzbeno slobodan i otvoren za trenerski posao.
bold
italic
underline
strike
code
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet