• Benston
    11
    nema tu ničeg nepopularnog i degradirajućeg, to je činjenica. Čak si ga možda i častio sa ovom ocjenom.
  • Benston
    11
    osvojio sve sa budžetom od 60m€ u HNL nije automatska kvalifikacija: odličan je trener.
  • Shimano9
    74
    Dokazao se i vani s malim budžetom, jel to dovoljno? Opet, Real nas gleda odozdol i zavidi na kriterijima
  • Krizy
    76.5k
    To što je Jakirović trenutno uspješan trener ne znači da je bio dobar ko nas. Hvala Bogu da je otišao i sretno mu bilo.

Porušio je brojne negativne rekorde koji će dugo ostati u crnim knjigama kluba, a igra je bila također očajna.

Bio je dominantan u HNL-u i očajan u europskim utakmicama. Zvuči poznato?
  • Medvedgrad
    955
    bar je Betisa uspio pobjedit.
  • Progressive overload
    532
    Sad slušam izjavu trenera, veli on da sad slijedi utakmica sa Lokomotivom s kojom su uvijek zanimljive utakmice u Zagrebu, a di bi drugdje bile??

To znači samo jedno, on je mentalno i dalje u Slaven Belupu. Pa nije ni čudo da je sretan s bodom u Puli i da je svaki bod u Europi veselje. Treba ga čim prije vratiti u prirodno okruženje.
  • rokikaciga
    18.4k
    Dobro, za Jakira treba uzet u obzir da je igrao s igracima koji godinu dana nakon griju klupe u Traktorima, Ferencvarosima i Sarajevima... I tada se zakasnilo sa remontom 2 godine. I opet je uzeo dvostruku krunu i napravio bolji rezultat nego sto ce Kova ikad napravit u Europi...a na golu Zagi ili Neva samo kao primjer. Nekako imam osjecaj da se namjerno taj dio konteksta zapostavlja. Vidjeli smo kaj je bilo sa druga 3 trenera i kakve su rezultate imali sa tim igracima. Jakir je te sezone imao najbolji omjer u HNL i dobio nogu radi jednog rezultata u HNL i Bayerna (protiv kojeg smo se bolje drzali nego protiv Hapoela ili Thuna).

A Kova ima mlade, potentne igrace te golmana reprezentacije i ono najbitnije upravu koja stoji iza njega.
  • NKDZ86
    9.7k
    Sad slušam izjavu trenera, veli on da sad slijedi utakmica sa Lokomotivom s kojom su uvijek zanimljive utakmice u Zagrebu, a di bi drugdje bile??Progressive overload

u lokomotivi. nikako da tam igramo.
  • Omake
    21.3k
    Jakir u Dinamu ima dosta paralela s nekim drugim trenerima u drugim klubovima. Van Gaal u Barceloni je najbolji primjer iako je on tamo izdržao puno više. Rezultat je imao, stalno. Mislim da je u drugoj sezoni u jednom trenutku bio u Finalu kupa, polufinalu Lige Prvaka i imao 7 bodova prednosti u prvenstvu i ipak su ljudi svaki dan žugali na njega, što navijači, što na TV i radiju jer "Tako Barcelona ne smije igrati".
  • Kvasina
    320
    Ekipa sad imam malo vise prostora pa cu napisati svoje misljenje. Pokušat ću biti objektivan koliko je moguce kada je u pitanju Dinamo.
    Na početku, rekao sam to i govorim u svim podcastima da sam ja za strategiju kontinuiteta, ali nisam noj koji gura glavu u pijesak i nece da vidi ono što je očigledno.
    Naša igra je blago receno skandalozna puno lošija od treutačnog rezultata. Rezultat u ovom trenutku prekriva koliko to loše izgleda.
    Tko je kriv? Mislim da je krivnja podjeljna po mom misljenju u procentima 33% uprava na čelu s predsjednikom Bobanom, 33% Igrači, 33% trener (redoslijed nije bitan) i pokušat cu to obrazloziti s nekoliko rečenica koji su plusevi i minusi svih 99%.
    Predsjednik Boban - Meni nije problem što ne gleda utakmice, nije mi problem ni stratesko opredjeljenje sustava (iako pragmatičnost je odlika velikih ljudi), nije mi problem niti vizija, problem mi je tvrdoglavost, ne prihvatanje drugog i drugacijeg i problem mi je tajming kupovine i prodaje igrača.
    Igrači - Gospodo previše ste plaćeni za ono što isporučujete na terenu, za pobijediti Osijeka Vama ne treba trener, to morate na kvalitet sami uraditi, za dominirati HNL-om morate sami to napraviti jer kvalitet imate. Ne postoji taktika koja iskljucuje, borbenost, zelju, htijenje. Draži mi je "divlji" Stojkovic nego ovaj kontrolirani.
    Mario Kovačević - Momčad ti ne djeluje kao momčad, pojedinci su Van forme, zamjene su šablonske, ne postoji gard na koji moraš kao trener Dinama pokazati. Svi igraju nogomet i svi su opasni su floskule, izadji pokazi drskost, pokazi gard, ako treba potjeraj nekoga ne s treninga nego iz momčadi kao poruku ostalim, napravi zamjenu u 15 minuti, uradi nesto...
    Ja i dalje vjerujem i u ovu momčad i u ovog trenera i u ovu Upravu i predsjednika, kontinuitet rada je nesto sto je temelj u svakom poslu za uspjesan rezultat... Stalne smjene, promjene samo zbog promjene meni nisu prihvatljive, meni kao navijaču.

P.S malo sam se vratio na postove pojedinaca koji neprestanu pljuju po svemu, na postove prosle godine poslije Vukovara i Istre i sada je samo copy paste istih...
  • don
    21.8k
    Stalne smjene, promjene samo zbog promjeneKvasina

ali nisu promjene samo zbog promjene. Tu su na osnovu godinu dana mandata Kovačevića.

poslije Vukovara i Istre i sada je samo copy paste istih...Kvasina

pa ta činjenica ne ide u prilog Kovačeviću. Tad su nam neki ovdje govorili kako je ekipa nova, kako triba vrimena i evo sve se opet ponavlja. Samo ove godine je to još gore nego prošle i nema nikakvog pomaka. On nema apsolutno ništa potrebno za klupu Dinama. Naprotiv, samo ono najgore. Njegove izjave bole koliko i utakmice, ne znam kako je to moguće.
  • DiddyGuela
    6.9k
    Cesto se na ovom forumu u proslosti potezala tema kriterija odnosno spustanja kriterija.

Slusajuci jucerasnju izjavu Kovacevica koji kaze kako je prezadoviljan osvojenim bodom unatoc jednom udarcu u okvir i podredenom polozaju je upravo primjer koliko su se kriteriji unutar kluba srozali.

Danasnji Dinamo je od vrha do dna nakupina luzera kojima je trazenje alibija postao odgovor na sve probleme.

Nazalost bojim se da ce tu trebati nesto vise od novog trenera i par dobrih igraca. Treba pod hitno mjenjati pristup i "kulturu" kluba u kojem se trenutno ispodprosjecnost izjednacuje sa procesom.
  • ElDorado
    14.9k
    ne znam zašto spominješ stalne smjene kad trener ima podršku već više od godinu dana, a pomaka igre nema. Drugo potpuno zanemaruješ taktičku obučenost i znanje našeg trenera koji u tih godinu i nešto uopće nije uspostavio nikakve mehanizme i sustav naše igre. Lako čitljiva, taktički mizerna i jednostavna, defenzivno rupičasta i problematična. I to u svim elementima. Dok je postojao rezultat, homogenost momčadi, igrača postojala je i igra. Sada ne postoje niti sustav niti mehanizmi u igri kao zaštita od psihološkog pada i (ne)forme pojedinih igrača. Jučer blijeda izmoždena lica, stalno mahanje i raspravljanje tijekom igre, ne zna se šta ko radi.
    Pročitaj Iliju. Sve ti je rekao.
  • Orc123
    17.3k
    Ovaj Dinamo je poslozen od vrha do dna, to svatkoo ko nije slijep vidi ali ima jednu rak ranu a to je trener i njegov stozer...to ce se nadam se uskoro i pokazati smjenom Kove i dolaskom normalnog trenera. Jedostavno trener nije na razini kluba. Kova je trener za Varazdin, Osijek, Goricu ali nije, ni nikad nece biti za Europski Dinamo! Naglasak mora biti na EUROPSKI Dinamo!

Mozemo mi traziti kontinuitet, vrijeme, zatvarat oci koliko zelimo ali covjek koji ne moze komunicirati sa 40% svojeg kadra iz ocitih razloga i doprijeti do njega ne moze voditi tu istu skupinu igraca. To ko kad gledas ove Nepalce na gradilistu kad im vele da donesu busilicu a ovaj mu donese lopatu....kako voditi ljude s kojima se ne razumijes a ti si glavni i odgovorni za njih. . .
  • miro
    9.9k
    Dinamo bi trebao biti duboko nezadovoljan s ovakom izvedbom protiv bilo kojeg kluba na kugli zemaljskoj, a kad još pogledaš da je to bio Hapoel, koji brat bratu veze nema, tek onda ti dođe zlo
bold
italic
underline
strike
code
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet
Add a Comment

Dobrodošli na Forum Zona Dinamo!

Zona Dinamo je Forum na kojem se okupljaju navijači i simpatizeri Dinama, te na jednom mjestu raspravljaju i informiraju se o klubu i svim ostalim stvarima koje imaju poveznicu s našim klubom. Ostali su dobrodošli kao gosti i u skladu s tim trebaju se i ponašati.