• Dadox
    1.5k
    Moja prognoza je manje bodova u Europi nego prošle sezone i titula u Hnl-u te ne produživanje ugovora Kovi i stožeru.
  • mrgud
    944
    Evo samo jedan primjer.Svi znamo kako je Baturina igrao u Dinamu a pogotovo obrambeni dio.Došao kod Fabregasa i ovaj ga 6 mjeseci doslovno držao na klupi,ali u tih 6 mjeseci Fabregas je od njega napravio zvijer u oba smjera.Da je ostao kod nas danas nebi bio niti pola od ovog igrača kakav je danas
  • mrgud
    944
    Capellas da dovede trenera kadeta iz La masie posramio bi sve naše trenere u ligi u to sam 100 posto uvjeren
  • joesimunic
    613
    za mene Kovačević će zadobit respekt kada dobrovoljno odstupi. Ovaj prvi dio što si napiso da te zanima ko je kakav s foruma koji ga prozivaju, evo ja ti mogu reći da nemam nogometno znanje kakvo Kovačević ima, no poznajem, što privatno, što poslovno, ljude koji su na pozicijama u našim drugoligašima i ostalim prvoligašima za neke mislim da o nogometu imaju bar slično znanje kao Kovačević (za neke bi rekao i veće), a uz to i znaju pričati strani jezik i ne izgledaju pred kamerom kao dijete iz vrtića prvi put na pozornici na Božićnoj privredbi,plaho i uplašeno. Ovo drugo što si pisao da je Mario sam došao do ove pozicije stoji, ali nadam se da je i on svjestan da je tu imao puno puno sreće i da mu se baš sve posložilo da bi se to desilo. Evo ja sam siguran da će kroz par godina Badelj biti 10x trener od Kovačevića, jer je nogometno za njega alfa i omega samo mu fali malo iskustva.
  • Eduardo
    30.7k
    Kovina najveća boljka i ono zbog čega sam pisao da on nije trener koji može s dinamom parirati na nekom europskom nivou je ozbiljan defenzivni problem u momčadi. I to ne zbog jedne utakmice i ne zbog jednog rezultata, nego zato što je taj problem jasno vidljiv još od prvog dana njegova mandata i još uvijek nije riješen. S obzirom na to da je ovdje duže od godinu dana isto tako je jasno da skupa sa svojim stožerom ne zna i ne može pronaći rješenje za taj problem.

To je obrazac koji se doslovno ponavlja svaki put kada protivnik pokaže određenu kvalitetu, kada podigne intenzitet i počne nas ozbiljno pritiskati, kada od samog početka preuzme kontrolu nad posjedom ili kada mi tijekom utakmice izgubimo potpunu kontrolu nad igrom, kao što se dogodilo protiv Gorice, a prije toga i dva puta protiv Vikinga i sl. Da sada ne vraćam film na prošlu sezonu i utakmice protiv Betisa, Celte, Lillea...

I protiv slabijih protivnika mi to maskiramo jer oni nemaju dovoljno kvalitete da kazne ono što im ponudimo... međutim, čim s druge strane dobijemo momčad koja zna napasti prostor, brzo prenijeti loptu, odigrati nekoliko kvalitetnih dodavanja ili individualno riješiti situaciju, naši defenzivni problemi postaju očiti. I to nije problem samo zadnje linije, nego je puno širi i odnosi se na način na koji cijela momčad defenzivno reagira.

Iste ili vrlo slične situacije gledamo iz tekme u tekmu... prelagano nam dolaze u opasnu zonu, stvaraju višak i bez pol muke napadaju slobodan prostor koji se otvara između naših veznih i obrambenih igrača. Uglavnom su se te slabosti jasno vidjele kada dođe protivnik koji je individualno i taktički na višoj razini, kao gore nabrojani, ali to sad postaje jasno vidljivo i protiv prosječni HNL momčadi.

I zato mi je teško prihvatiti argument da je sve stvar pojedinačnih grešaka. Ok, naravno da igrači griješe i da Kova kao i svaki drugi trener ne može kontrolirati baš svaku situaciju na terenu... ali trener je tu upravo zato da što je više moguće zaštiti momčad od njezinih slabosti i da takve situacije svede na minimum. Mora se znati tko izlazi, tko pokriva, gdje se momčad spušta, kako reagiramo nakon izgubljene lopte i što radimo kada protivnik probije prvu liniju obrane. Kod nas se nažalost ništa od toga ne zna.

I zato je puno veći problem ono što se događa prije same pogreške nego sama pogreška pojedinca. Sve ovo vrijeme mi nemamo defenzivnu sigurnost koju bi trebali imati.
  • Keyser Soze
    20.8k
    Simpatizeri Dinama su možda najgora fan grupa nekog sportskog kluba u Europi i samo je negativa oko kluba stalna.Ivanmtk

Ovo, imamo najveće kmečavce od navijača. Da osvojimo Europsku ligu našla bi se zamjerka klubu, al zato kad treba doći na stadion uvijek bude istih 7 tisuća ljudi.
  • K3p
    447
    Mislim da si u krivu i da ce doć do smjene ako ne uzmemo 4 boda u iduće dvije utakmice.
  • Sibirski plavac
    10.1k
    Kakve su ovo gluposti o Prosinečkom kao zamjeni? Doduše neki žnj portali pišu o tome, ali opet...
bold
italic
underline
strike
code
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet
Add a Comment

Dobrodošli na Forum Zona Dinamo!

Zona Dinamo je Forum na kojem se okupljaju navijači i simpatizeri Dinama, te na jednom mjestu raspravljaju i informiraju se o klubu i svim ostalim stvarima koje imaju poveznicu s našim klubom. Ostali su dobrodošli kao gosti i u skladu s tim trebaju se i ponašati.