• emilperska
    18.4k
    Znaš li ti možda obzirom da često pišeš o financijama, iz kojeg razloga mi trošimo 35-40 posto budžeta na plaće, a u drugim ligama je taj podatak redovno preko 50 posto, odnosno koje su to stavke koje uzrokuju toliko veliki udio u rashodima kod nas da plaće tek čine maksimalno do 40 posto rashoda, a koje su u drugim klubovima očigledno imaju znatno manji udio u rashodima?BlueDD

Ako se usporedimo s PL klubovima, mi imamo podosta manje zaposlenih od klubova u PLu, a ovisno o načinu izvještavanja, to sve ulazi u trošak plaća.

Npr. Dinamo ima zajedno s D Tradeom cca 175 zaposlenih, gdje mislim nisu igraci i treneri prve ekipe. Istom metrikom Crystal Palace ima 282 zaposlena bez prve ekipe, a WHam 269.
    Sunderland ima manje prihoda i rashoda od nas i 259 zaspolenih.

Tesko je naći najtočniju usporedbu jer su nama igrači prve ekipe obrtnici ili samostalne djelatnosti, kao i dio trenera i oni nisu evidentirani u ovim podacima s FINAe, ali uglavnom u ovom vidim razlog. Npr. čak je i Capellas obrtnik koji fakturira klubu i onda mi je najlakše gledati podatke bez 1. ekipe jer od juniora na niže su ugl svi zaposlenici kluba + naravno administracija.

Dodatno, mi u prosjeku na provizije agentima kada se gleda kao %prihoda ili rashoda, dajemo više od prosjeka PLa i to nemalo. To je dio tog nekog balkanskog mentaliteta jer nismo jedini..

Za nešto više, trebam se pozabavit time..
  • Masto
    2.3k
    Koga briga u ovom trenutku za ekipu dolje, dinamo ovisi samo o sebi. Kad dinamo nije pravi naslov prvaka svako moze osvojit koliko hajduk toliko i osijek i Varaždin i belupo
  • Kujtim Shalla
    11.9k
    pa to ti ne mora niko javljati . Sam možeš zaključiti da govna sa kojima smo se prodali lagano se povezali , i ako mi nastavimo prosipat bodove i nemamo igru ,momčad se vuče po terenu ,onda je logično da bude teško i gusto do kraja . Čisto jer nismo mi dobri , a oni su manje loši . Bez obzira na gospodina Kovačevića ,ovo što oni daju na terenu je ispod svake kritike . Gorica , Istra ,Osijek , svi oni moraju bolje . Umjesto mahanja rukama Belje ,gestikuliranja i kreveljenja stojketa , onih telecih faca valinčića ,a u nekoliko slučajeva dok se ganja rezultat sinoć Kaća se ide raspravljati sa sudcem to ne želim vidjeti. Dres ima da bude natopljen kod svakog pojedinca . Zajc dobije loptu u stomak ,izgubi vazduh leži a niko da izbije loptu od suigrača. Ne znam , ne djelujemo kao momčad da vidiš onu atmosferu ,radost što se nosi dres Dinama. Tjeraju se naši dečki ,Soldo,Vrba ,Pavić , sad Topić . Dovode Nsoky, kravtsevi, almene ,Dani , Stojakovići , nemam ništa protiv stranaca , ali dovedi boljeg igrača od ovih naših koje si odstranio . Daj ubaci nekog ,istrpi tog dečka . On će uvijek ginuti više i dati onih 20 posto više energetski nego onaj koji dođe sa strane a ne zna veličinu našeg kluba . Eto imamo sad B momčad. Ajmo onda stat na loptu ,vidjet prvo od njih ko je za a ko još nije za Dinamo . Pa onda ako dovodimo strance neka to bude top za prvih 11 istog trenutka. Bolje 1,2 takva nego 10 ovih polomljenih za koje iskreno ništa ne znamo.
  • emilperska
    18.4k

Dobro si sazeo ovo. S dijelom stranaca se pogodio, dio izgleda kao da je zalutao na profi scenu, a paralelno tu čitamo eseje da Mikić nije za prvu ekipu, a Tabinas je.

Nadam se da će jednog dana javno izaći zašto je Tabinas doveden, tko je sve sudjelovao u tome i koja je bila ideja sa šikaniranjem Mikića u B ekipu s paralelnim guranjem igrača koji je granično za 1.NL.

Drugo sto bi htio saznati su razlozi dovođenja višestruko polomljenih Stojakoviča i Brumada usprkos protivljenju medicinske ekipe s oporavcima od cca 9mj dok paralelno nisi dao nikakav ugovor Rimcu kojem je Stojakovič rezerva i stariji je.
  • Blueshadow86
    5.6k
    Tjeraju se naši dečki ,Soldo,Vrba ,Pavić , sad Topić . Dovode Nsoky, kravtsevi, almene ,Dani , Stojakovići , nemam ništa protiv stranaca , ali dovedi boljeg igrača od ovih naših koje si odstranio . Daj ubaci nekog ,istrpi tog dečkaKujtim Shalla

A gle, ne možeš reći za sve ove domaće nabrojane da nisu dobili prilike. Svi su oni, po mom mišljenju, s dobrim razlogom otišli ili na posudbu ili su prodani.
    Za Soldu je na stol došla dobra ponuda i svi smo se složili da je za obje strane dobro da ode. I neka je. Pavić se malo digao, ali nije on još ta razina, ne vjerujem ni da će biti. Vrbančić je proigrao u Osijeku, među glavnim je igračima tamo, a znamo jako dobro kakav je bio kod nas. Tko je to mogao znati?
    Ove sve strance koje si sada nabrojao… Neki ili nisu još dobili priliku ili su je dobili vrlo malo, tako da je malo neutemeljeno reći da nisu bolji od ovih prijašnjih. Ja mislim da jesu upgrade.
  • Kujtim Shalla
    11.9k
    ja sam Soldu i ostale samo naveo kao primjer . Da se dovode igrači koji su pojačanja istog trena ,a ne za 4,5 ,6 mjeseci. Danas je to Vrba, sutra će biti Šunta . Moj upis je da se da prilika u kontinuitetu a ne nakon par ulazaka da kažeš nije on taj. Osim toga ,koga je kova izbacio od mladih igrača u ovih 15 mjeseci na klupi Dinama ? Volio bi da imamo čovjeka koji radi za sustav ,klub pa na kraju za sebe . Džaba 25 igrača ako koristiš sve iste . Ali možemo ovako do sutra ,
  • Slepicka
    505
    kakav je to bio kod nas?
  • DiddyGuela
    6.9k

Mene vise zanima transfer Stojakovica koji se polagano mete ispod kreveta. S obzirom da je decko prosjecan HNL napadac, bez nekog konkretnog uspjeha ili ucinka u karijeri, dugorocno ozlijeđen i nama nedostupan - koja je logika tog transfera od 750k€ ?? Nije to bas free transfer pa ko ga j... kao Tabinas recimo koji je prakticki dosao free.

Da je ovaj posao odradila neka bivsa uprava stvari bi bile jasne kako, tko i zasto... međutim ne mogu zazmiriti na cinjenicu da ovaj deal izgleda kao u zlatno doba bivse uprave.
  • Bosskovitz
    21.5k
    Kaže predsjednik da ne gleda utakmiceT90d

Odgovaram tebi, ali zapravo svima koji to pišu - Boban nikad nije rekao da ne gleda utakmice nego da svaku gleda i analizira po 5-6 puta, ali ne gleda uživo.

Jasno mi je da mnogi nisu zadovoljni time kako trenutno izgledamo na terenu i svatko ima pravo traziti svog krivca, ali bilo bi ovdje na Zoni dobro biti barem toliko, minimalno konstruktivan da ne ponavljamo laži tetaka s Facebooka jer od toga zaista nikakve koristi nemaju ni Dinamo ni bilo tko kome je do Dinama zaista stalo. I o tome svatko moze imati misljenje, moze nam se to sviđati ili ne sviđati, ali ajmo ne lagati da predsjednik kluba ne gleda utakmice.
  • Blueshadow86
    5.6k
    Da se dovode igrači koji su pojačanja istog trena ,a ne za 4,5 ,6 mjeseciKujtim Shalla

Slažem se s tobom. Ni meni to nije bilo jasno. Ok, dovodiš jednog ozlijeđenog pa ajd, nadoći će prije ili kasnije, ali previše se zaredalo s igračima koji su na rehabilitaciji ili nisu na ovaj ili na onaj način spremni odmah biti u kadru. To mi je i dalje nejasna politika.
  • Blueshadow86
    5.6k
    Misliš na Vrbančića? Pa nedorečen, da ne kažem loš.
  • emilperska
    18.4k
    Mene vise zanima transfer Stojakovica koji se polagano mete ispod kreveta. S obzirom da je decko prosjecan HNL napadac, bez nekog konkretnog uspjeha ili ucinka u karijeri, dugorocno ozlijeđen i nama nedostupan - koja je logika tog transfera od 750k€ ?? Nije to bas free transfer pa ko ga j... kao Tabinas recimo koji je prakticki dosao free.

Da je ovaj posao odradila neka bivsa uprava stvari bi bile jasne kako, tko i zasto... međutim ne mogu zazmiriti na cinjenicu da ovaj deal izgleda kao u zlatno doba bivse uprave.
    DiddyGuela

Dodatno je besmislenije to puštanje Rimca (koji nema nikakvih lomova ni bolesti) bez ikakvog buy backa i onda davanje novaca za njegovu rezervu u U21 koja je starija godinu dana
  • Kujtim Shalla
    11.9k
    slažem se , a iskreno ne pratim slovensku ligu ,tako da samo vidim rezultat i šta drugi forumaši pišu za Rimca. Ono što mene bode u oči je baš tak podatak za u 21 Slovenije i da mu je Stojaković rezerva. Ja sam ga gledao nekoliko puta u loksi i ako ću birati 5 iz lokse on mi nebi bio jedan od njih. Osim što je vižljast , meni je on samo drugi Kulušić. Osim toga ozljeđen pa smo ga kao dobili po diacountu i za 750.000 nadam se da zbog toga što ja nemam pojma nisam scout u nekom klubu i da su ovi koje mi imamo puno bolji pa vide i znaju bolje . Inače priče o tome kako pazimo na svako euro ne piju vodu jer je po meni 750 milja bačeno u vodu . Radije bi onda dogovorio polomljenih Matkovića i dogovorio ga mukte na ljeto pa ako bude nešto od njega super ,ako ne nikom ništa . Ako ćemo već ili na žeton
  • T90d
    3.3k

Nije govno, nego se pas posrao. Prevedeno.

Zašto mi ostali onda nebi gledali utakmice na taj način, nego se živciramo uživo. Nije niti bit toga što ne gleda uživo. Nego koliko još utakmica treba za analizu da vidi da trener ne štima. Da je već previše igrača sa kvalitetom otišlo iz kluba jer nisu mogli sa trenerom. To je još najgore od svega. Taj spin sa hvatanjem na jednu izjavu, prozivanje tetaka i tetki neće riješiti očigledan problem. A problem nije izjava da ne gleda uživo, nego da unatoč tim svim snimkama i dalje igramo kriminalno, pa smo,u nikad jadnijoj ligi gdje igraju juniori i kadeti, tek 3 nakon par kola.
  • Kujtim Shalla
    11.9k
    upravo to,mi smo se ljetos trebali pojačati za napad na ligu prvaka. Trakavica oko Livakovića,zakašnjeli prelazak kotarskog je već tu u startu momčad slabija za 30 posto . A onda izgubiš Bakrara i mi ulazimo u kvale još slabiji a ne pojačani i tu ne krivim Kovačevića toliko. Mada je mogao malo pritisnuti Bobana umjesto govoriti da ima najbolje i da su mu njegovo golmani najbolji . Svi dovedeni nisu za 11 osim Kotarskog. To je najbolji potez ali na žalost malo kasno da bi se ušlo u ligu prvaka za kojom se eto po Kovi puno žali ,i da su ovi rezultati i igra posljedica toga. Po meni ,bolje da nismo ušli ,ali opet volio bi svu tu lovu vidjeti i Dinamovoj kasi . I onako se nećemo dobro provesti ni u europskoj ligi ni ovako ako se bude igralo kao zadnje tri
bold
italic
underline
strike
code
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet
Add a Comment

Dobrodošli na Forum Zona Dinamo!

Zona Dinamo je Forum na kojem se okupljaju navijači i simpatizeri Dinama, te na jednom mjestu raspravljaju i informiraju se o klubu i svim ostalim stvarima koje imaju poveznicu s našim klubom. Ostali su dobrodošli kao gosti i u skladu s tim trebaju se i ponašati.