• Benedikt
    338
    Nešto za ljubitelje Harry Potter franšize
  • Efes Pilsen
    16.9k
    Ljetos sam procitao knjiga R. Galbraitha odnosno JK Rowlings o privatnom detektivu C. Strikeu. Knjige su mi dost dobre i nisam imao pojma da postoji serija dok nisam slucajno na HRTu ubrao u poluvremenu HNLa.

https://www.imdb.com/title/tt4276618/

Ima dosta visokih 7.9 na IMDBu, prilicno vjerno prati knjige i nema brzanja. Preporuka.
  • dmil
    1.6k
    pročitao knjigu od Igora Beleša - Listanje kupusa, od odrastanju djece 91' u Borovu naselju pred pad Grada, dugo me neka knjiga nije toliko zaokupirala, toliko da sam svih 345 stranica pročitao u 2 dana

definitivno jedna od knjiga koju u narednom desetljeću vidim kao jednu od lektira
  • Eduardo
    30.6k
    upravo naručio knjigu, hvala ti... vidim da se pisalo kako će se po knjizi snimati serija od šest epizoda, ali i film. Ima šta od toga?
  • dmil
    1.6k
    20.8. ove godine, Branko Schmidt je potvrdio da ce snimanje filma prema knjizi poceti iduce godine na jesen
  • puxigadjurdja
    3.2k

ja sam odmah jutros našao PDF i pomalo uz posao sam na pola knjige. Došao sam samo reći hvala ti za ovo.
  • dzis
    1.6k
    gdje se moze narucit?
  • Kruno
    1.7k
    Jel možes poslat pdf?
  • gledatelj
    1.5k
    Ako autor sam nije dopustio stavljanje besplatno na internet onda je red da ga podržite kupnjom same knjige
  • Eduardo
    30.6k
    Knjiga je 14 eura na akciji, ne budite cicije. Jučer naručio s Hene danas stiglo.
  • jedan u nizu
    19.4k

Sigurno ste negdje nabasali na isjecak iz dokumentarca, gdje se vidi covjek kako ciglu po cigli demolira ogroman dimnjak, i to radi samostalno, penje se po ljestvama gore, na sklepanoj skeli i cekicem udara i metar po metar, mjesecima rusi dimnjak.

Covjek se zvao Fred Dibnah i ovo je legendarni dokumentarac o covjeku kojem je profesija bila penjati se na visine i raditi gore, popravljati, mijenjati, slagati skele ili rusiti, ili kako bi se to zvalo na engleskom ''steeplejack'' - posto mi nemamo jednu rijec za to.

Odlican dokumentarac, osvjezenje, poogotovo sada u moru svih mogucih dokumentaraca koji su identicni jedan drugome (imamo i instagram/tik tok zajebanciju kako se ljudi pripremaju za ''svoj dokumentarac'' ). Svi izgledaju isto, imaju istu sprancu, iste stvari, istu pozadinu, isti scenarij - sve.
    I ako su dokumentarci o aktivnim sportasima, djeluju tako umjetno i tako isforsirano gdje te osobe sebe dizu na neki pijedestal i zele prikazati dostojnim dokumantarca.

Vec mi to toliko ide na zivce, makar mi je nekada fora pogledati nesto o nekome, ali ovaj stari dokumentarac iz 1979. je pravo malo osvjezenje.
    Totalno neocekivana prica, profesija, jbt tko bi pomislio da ces gledati dokumentarac o liku koji ciglu po ciglu rusi veliki industrijski dimanjak.

Dokumentarac je vise intervju, nema nekih starih snimki njega, nema naratora bas da prica njegovu zivotnu pricu, necete vidjeti njega kako sjedi u prostorijici na ''redateljskom'' stolcu ispred kamere i nervozno si kaci mikrofon na majicu, pita ''is this allright?'' i smjeska se i ocekuje pitanja.
    Covjek jednostavno prica svoju pricu, i na dovoljno ''zabavan'' nacin da zapravo i pogledas taj dokumentarac i da mu nakon svega skines kapu.
    Covjek je bas ono neki jednostavan, iskren radni covjek, kako bi britanci rekli, ordinary bloke.

Zanimljiv mi je i prikaz kako rusi dimnjak gdje ima mjesta da ga jednostavno srusi, umjesto skida ciglu po ciglu.
    Lagano otkine, odstema dio temelja, donjeg dijela dimnjaka i postepeno ga podupre sa drvenim gredama, a zatim, kad ga skine dovoljno, napuni jos drvetom, starim gumama, sve zapali i onda se svi ti drveni podupiraci zapale, toplina odradi svoje i sve se srusi kao kula od karata, a lik stoji 5m od njega i cekira ga :sweat:

Tko zeli malo drugaciji dokumentarac, vise odskul, sa neobicnom temom i bez spektakularnih ocekivanja, bacite oko :)

''Well, most steeplejacks i know, you know, people come and say ''you always drunk when you went up'' you know sort of. I wouldnt say i've never done it drunk, but if you are banging away with hammer all day, a few pints you know, wont do you any harm, it sort of kills the pain you know.''

''Me and insurance men dont mix you know the things is i don't intend dying. I've never fell of big chimney you know, you only fall of them once haha''
bold
italic
underline
strike
code
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet
Add a Comment

Dobrodošli na Forum Zona Dinamo!

Zona Dinamo je Forum na kojem se okupljaju navijači i simpatizeri Dinama, te na jednom mjestu raspravljaju i informiraju se o klubu i svim ostalim stvarima koje imaju poveznicu s našim klubom. Ostali su dobrodošli kao gosti i u skladu s tim trebaju se i ponašati.