• Thor
    3.9k
    to sto govoris i usporedjujes nije isto. 4.Ravnice 6 i Četvrte Ravnice 6 je jedno te isto napisano brojcano ili slovima, ista adresa. Da pise 4.Ravnice 6 i 6.Ravnice 4 nije isto jer postu nikad ne bi dobio.
    Kao sto nije isto da li se ti zoves Mali M ili Mali II. Kada bi se sada netko htio registrirati na forumu sa nickom Mali M ne bi mu proslo jer je taj nick zauzet, a Mali II je sasvim druga osoba, osim ako netko dupla isti identitet. Radi se o ispravnoj identifikaciji i koristenju iste. Zvuci kao cjepidlacenje ali nije. Radi se o ispravnom sluzbenom koristenju sluzbenog imena.
    Kada bi takve stvari bile nebitne onda bi npr. na forumu mogli svi biti Mali M ili Thor kao Agent Smith u Matrixu pa recimo administratori ne bi znali koga treba banati :lol: (a sto svakako ima svoje prednosti)
    :wink: pitanje je da li bi to dopustili.
    Ako si ti Mali M onda si taj kada pises, a da li ce te netko znati pod nekim drugim nickom,moguce ali kad ce te tagirati,tagirati ce Mali M.

No u pravu si, ponovio sam 10 puta i da, dosta je o tome.
    Nadam se da ce netki u klubu razmisliti o tome i mozda prihvatiti argumente.
  • mali M
    10.5k
    semantika stari... Dao sam ti usporedbi jer se zna o čemu se radi. U nogometu druga momčad se oduvijek nazivala 2 ili B... Doslovno je to istoznačnica u nogometnom žargonu..

Nadam se da ce netki u klubu razmisliti o tome i mozda prihvatiti argumente.Thor

Stari moj al ti nisi dao nikakav argument osim silnog osobnog nezadovoljstva sa time...
  • Thor
    3.9k
    To nije semantika a usporedba kao sto sam rekao je pogresna.
    Da, slazem zna se o cemu se radi...o momcadi koja nastupa u drugoj razini natjecanja, igra nogomet, nose plave dresove i koja ima jedan dio svojeg naziva- dinamo.
    Ima jedno javno prometno sredstvo pogonom na struju i ide tracnicama, plave je boje..svi znamo o cemu se radi i kako mu je ime, tamvaj,ne?
    Razlika je da li na njemu pise tamvaj br.linije 4 ili tamvaj br.linije 14, ili 44. buduci da ako ides na zadnjoj dole nebus zavrsio na istom okretistu zadnje stanice, a ako cekas broj 44 taj ti nebu doso.
    Obzirom da dinamo b sluzbeno ne postoji kao momcad jer nastupa dinamo II u sluzbenim natjecanjima onda ga se tako i sluzbeno i predstavlja.

I sad fakat dosta. Kome krivo,kome pravo,tko hoce,nece shvatiti, over and out.
  • njurci10
    676
    Nitko ne shvaća jer je svima svejedno jel Dinamo II,2,B ili b
    Bitno je da Malci igraju skupljaju iskustvo i da bude koji igrač za prvu momčad.
  • mali M
    10.5k
    Ja mislim da mi zbilja nemamo nikakvih problema u klubu jer se bavimo raspravama dal' je ispravan naziv Dinamo II ili Dinamo B i koliko često predsjednik sjedin u loži za vrijeme utakmica...
  • vjeko1701
    29.4k
    I sukus svih odgovora je da HNS zahtjeva da se zove Dinamo II u njihovojh evidenciji, u klubu su pak iz marketinških razloga odlučili da će u svojim interneim i na svojim socijalnim mrežama zvati Dinamo B, mogli su Dinamo Mladi, Dinamo Yth., Dinamo Lite, Dinamo Galaxy S+ itd, itd.

Imaju na to pravo i netko je tako odlučio. Dal je ta odluka ispravna ili ne ovisi o tome dal će se postići željeni efekt i nije ovo jedinstveni primjer u svijetu.
  • Thor
    3.9k
    Ne razumijem da se ne razumijemo. Jos cu ovo napisati i stajem s ovom temom.
    Dakle, sluzbeni naziv momcadi u natjecanju prema propisima HNS-a glasi:

20260909-100803.avif
    kako poslati sliku na internet

Naziv momcadi s popisom igraca,rezultatima,itd.na sluzbenoj stranici HNS-a glasi:

[img]http://20260909-101412.avif

Momcad koja je sluzbeno predstavljena na stranici GNK dinamo i koja igra sluzbeno natjecanje gore navedeno objavljena je i glasi:

[img]http://20260909-100509.avif

Sluzbeni rezultati natjecanja koje se objavljuju o sluzbenim natjecanjima na sluzbenoj stranici GNK dinamo druge momcadi glasi:

[img]http://20260909-101920-0.avif

Dakle ja pricam i nastojim ukazati na sluzbene objave naziva momcadi i natjecanja i sluzbeni naziv koji se koristi u tim natjecanjima koje se sluzbeno objavljuju na nasim web stranicama i objavama i koje se razlikuju od onih koje sluzbeno moramo po pravilniku o natjecanju koristiti.
    To nije isto i to nije koristenje drugog imena u marketinske svrhe to je dezinformacija.
    U marketinske svrhe se koriste drugi alati i drukciji nacini a ne pogresno navodjenje imena momcadi pod kojm imenom se sluzbeno natjece.

Mozemo mi to zvati kako zelimo i hocemo ali u sluzbenoj korespodenciji smatram da treba biti koristen sluzbeni naziv.
    I da,boli.me kiki kako se zapravo zove i kako cemo mi ju interno zvati, ali ako je takav sluzbeni naziv onda se kao takav sluzbeno i koristi.
  • Netkos
    236
    Zapeo si za glupost i ne odustaješ. Dinamo može na svojim stranicama zvati momčad kako god želi, to su Dinamove stranice, ne službene od HNSa i ako želi koristiti naziv Dinamo b to može.
  • Droljo
    31.8k
    Binamo i svi zadovoljni :snicker:
  • Crusades
    26k
    Hvala Ninji na opcije ignore :heart:

10 puta je napiso da je gotov s temom.
  • Dzoni
    8.2k
    Jedna od najbesmislenijih rasprava ikada.
  • Bosskovitz
    21.4k
    Mozemo mi to zvati kako zelimo i hocemo ali u sluzbenoj korespodenciji smatram da treba biti koristen sluzbeni naziv.Thor

U redu, smatraj i dalje, to ne znači da si u pravu.

Momčad se zove "Dinamo b". Tako ju klub koji ju je osnovao zove i to joj je ime. HNS-ov pravilnik definira da se druge momčadi klubova u njihovim natjecanjima moraju zvati imenom prve momčadi uz dodatak "II" pa se u njihovoj komunikaciji zove "Dinamo II". To nije pogrešno, kao što nije pogrešno ni kad UEFA Allianz Arenu zove Fußball Arena München jer je posljedica njihovih internih pravila, ali pravo ime klupske momčadi ne može odrediti nitko drugi osim samog kluba koji ju je osnovao.

I tu ništa nije čudno niti je specifično za nas. HNS-ova odredba je inspirirana, da ne kažem iskopirana iz DFB-a koji na isti način propisuje imenovanje drugih momčadi njemačkih klubova u svojim natjecanjima, a kod njih imaš masu situacija potpuno identičnih našoj: u DFB-ovoj komunikaciji Borussia Dortmund U23 se vodi kao Borussia Dortmund II, Bayern Amateure se vodi kao Bayern München II, a VfB U21 se vodi kao Stuttgart II.
  • Mr Anderson
    22k
    Jedna od najbesmislenijih rasprava ikada.Dzoni

Baš tako, a zna se da je konkurencija ogromna.
  • Brusa
    4.3k
    ili ipak IInamo :chin:
bold
italic
underline
strike
code
ulist
image
url
mention