• deda
    47.7k
    Ritam utakmica je izuzetno gust na početku sezone, naši dečki igraju svaka tri dana tako da nas danas očekuje nova utakmica, u goste nam dolazi sastav Nk Varaždina. Protivnik po mjeri rekli bismo, klub koji je zadnjih godina strašno narastao i postao standardni sudionik europskih natjecanja. Bez ustručavanja ovu utakmicu možemo nazvati derbijem kola. Naši gosti nesretno su ispali iz Europe od Jabloneca, ali su u domaćem prvenstvu dobili sve tri utakmice. I to kakve. Na svom stadionu rušili su favorizirane Hajduk i Rijeku, dok su na gostovanju pobjedili uvjerljivo momčad Slaven Belupa.

U redovima Varaždinaca su ove sezone posebno zablistali mladi Canjuga, iskusni napadač Mamut, izvanredno krllo Tavares te još nekoliko pojedinaca. Posljednju utakmicu protiv Rijeke Varaždin je nastupio u sljedećem sastavu: Silić, Latković (od 75′ Vuk), Mladenovski, Punčec (od 17′ Tepšić), Mamut (od 75′ Škaričić), Sikošek, Mamić, Maglica, Marina (od 84′ Uchegbu), Canjuga, Tavares (od 84′ Duvnjak).

Dinamo u utakmicu ulazi pomalo umoran i ugruvan od europskog utorka. Stojković neće biti sigurno na dispoziciji, a vjerojatno ni Zajc i Topić. Trener Kovačević i ovako bi vjerojatno rotirao sastav, a situaciju s ozljedama dodatno ga na to prisiljava. Očekujemo po prvi put u zapisniku, a možda i na terenu neka nova imena. Tu prije svega mislimo na veznjaka Kravcova i mladog Francuza Nsokija.

Dinamo i Varaždin susreli su se do sada 24 puta, a tradicija je debelo na strani plavih. Čak 18 pobjeda, 5 remija i samo jedan poraz. Gol razlika je 50-17. Ako se gledaju susreti u Zagrebu statistika je još upečatljivija. U 12 susreta samo jednom su Varaždinci izvukli neodlučeno uz gol razliku 26-8.

Dinamu treba pobjeda zbog mira pred važno gostovanje u Norveškoj, a Varaždin bi uspjehom pak istaknuo ozbiljnu kandidaturu za napad na sam vrh tablice.

IDEMO DINAMO!
    1. Kakav rezultat očekujete u dvoboju Dinama i Varaždina? (69 votes)
        Pobjeda Dinama
        90%
        Neodlučeno
        9%
        Pobjeda Varaždina
          1%
    2. Dolazite li danas na utakmicu? (69 votes)
        Da
        59%
        Ne
        41%
  • El Madrigal
    893
    Smatram da ce osim ozlijeđenih igrača priliku za odmor dobiti još barem 1-2 igraca. Volio bih da Miške odigra maksimalno 60 minuta, jer startati ce sigurno. S obzirom da je vezni red najviše okrnjen, očekujem od Mudrog da se, kao Kačavenda, napokon dokaže da može biti uža rotacija. Valinčić mora igrati protiv Tavaresa, neka malo vježba protiv odličnog krila. Nemamo baš neke mogućnosti za neke rotacije u vezi i na krilima, tu smo trenutno tanki. Dakle, starta najbolje što može, treba Šafariću skretati krila.
  • Olmic
    5.8k
    Po meni jako bitna tekma jer pobjedom pokazujes misice, dizes samopouzdanje, sve kaj nam treba za srijedu

Postava koju bi izveo

Nevistic
    Valincic Galesic Radeljic Goda
    Misic
    Kacavenda Sunta
    Lisica Beljo Hoxha
  • veselko tenžera
    8.7k
    Utakmica koja u potpunosti mora biti podređena srijedi. Stvarno nema smisla da Mišić danas odigra ni minutu, makar izgubili.
  • Masto
    2.1k
    za rusa je kova reko da možda dobije koju minutu, osim njega jedino ko može igrat tu poziciju je galesic a šuntu ne vjerujem da će stavljat
  • NORTE
    26.7k

Nema potrebe na zoni reklamirati kladionicu koja je veliki sponzor našeg rivala.
  • deda
    47.7k
    To je službeni naziv lige.
  • NORTE
    26.7k
    Je, ali je i kladionica i veliki sponzor našeg rivala.
    Ovo je forum dinamovaca.
    Čak ni mnogi mediji ne pišu ime kladionice u naslovima kad izvještavaju o tekmama, skrate na shnl, ako već ne hnl.
  • 433
    12
    Po meni jako bitna tekma jer pobjedom pokazujes misice, dizes samopouzdanje, sve kaj nam treba za srijeduOlmic

100% se slažem, od svih podcastera i novinara jedino mi je @Niko1986 dao odlican odgovor, najjača postava uz par rotacija, i kiks ne dolazi u obzir, bit će i težeg raspreda od ovog + imao si odgođenu utakmicu sa Rijekom.

Nevistic
    Valincic Galesic Radeljic Goda
    Misic
    Kacavenda Sunta
    Lisica Beljo Hoxha
    Olmic

Jedino bi promijenio u Galesic Domingez Radeljic Goda.
    Nisam previše siguran u Tabinasa protiv Tavaresa
  • vjeko1701
    28.2k
    Mislim da bi Tabinas bio ok na Tavaresu po pitanju brzine da ga prati, problem bi mogla biti skok igra i zracni dueli. Tavares ima dobar odskok i visi je.
  • El Madrigal
    893

Teško da ce tako biti. Ja ne bih htio izgubiti, nije žrtvovanje Varaždina garancija uspjeha u srijedu!
  • skener
    9.2k
    Teren bi mogao biti spektakularan
  • rakurs
    3.2k
    Ja bih Galešića na desnog beka, Domingueza ostavio na stoperu uz Radeljića. Tavares stvarno igra jako dobro na početku sezone, a ni Valinčić ni Tabinas mi ne ulijevaju povjerenje.
  • El Madrigal
    893

Zato bih da Vale još diže formu. Ako ide Galešić onda on treba biti i u srijedu.
  • criticus
    9.2k
    "Kada bih mogao birati u kojem trenutku gostujemo na Maksimiru, to bi bio upravo ovaj jer smo puni samopouzdanja nakon dobrih igara i pobjeda", izjavio je Šafarić

Pa mu dozvoli da nas pobijedi. Kakve mrtve rotacije. Nebi htio da lani nismo nikako rotirali i to je bila špranca, zapisnao u kamenu, a da onda ove godine uzmemo novi kamen i u prvenstvu igraju samo rotacije. Pa dajte ljudi utakmica je u srijedu nije u ponedjeljak. Kakve rotacije. Vise ce trebati rotirat za Pulu i tamo što igramo u subotu nakon puta u Norvešku. Emotivno pražnjenje sigurno kako god zavrsilo a i fizicko, moguci i produzeci. U Puli treba svjezine, danas se hvata forma.
  • Jos-Optimus
    12.8k
    sačuvati Stojkovića i Zajca zbog ozljeda jer moramo, sve ostalo full gas i poslati poruku konkurenciji
bold
italic
underline
strike
code
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet
Add a Comment

Dobrodošli na Forum Zona Dinamo!

Zona Dinamo je Forum na kojem se okupljaju navijači i simpatizeri Dinama, te na jednom mjestu raspravljaju i informiraju se o klubu i svim ostalim stvarima koje imaju poveznicu s našim klubom. Ostali su dobrodošli kao gosti i u skladu s tim trebaju se i ponašati.