• Mali Zeus
    21.8k
    siguran san da je tu veća mržnja nego Zagreb-Split. U Zg i St postoje ljudi koji se poštuju međusobno, ovdje to izlazi i iz nogometnih okvira. Mrze se čim čuju da je jedan Šibenčanin a drugi Splićanin. Gradsko rivalstvodon

To mi se sviđa kod Šibenika, taj jaki lokalpatriotizam, za razliku od Zadrana koji su samo torcida light.

Prije 5, 6 dana bio na tvrđavi Barone, odmah do ulaza 2 natpisa ubij tovara.

:rofl:

I to kaj se ovod piše, Šibenik grad enklada u moru tovarluka i sjeverno i južno. :D
  • Keyser Soze
    20.4k
    U Šibeniku do izlazi iz normalnih okvira, svako malo bude nekakvih sukoba i tko zna kakvih još stvari.
  • Fatos Beqiraj
    2.7k
    nadam se jer ne znam, nisam se kretao po slavoniji kao i istri. Organizirana druzenja ne znace da je vecinski nase. Po meni je u najboljem slucaju 50 50 stanje u drzavi
  • Paggini
    92.7k
    Kak je uopce došlo do takvog animoziteta između ŠI - ST? Čuo sam polupijan nekad da to potječe iz nekog natjecanja u veslanju il nešto tako prije valjda 100 godina
  • Mali Zeus
    21.8k
    ↪Mali Zeus nadam se jer ne znam, nisam se kretao po slavoniji kao i istri. Organizirana druzenja ne znace da je vecinski nase. Po meni je u najboljem slucaju 50 50 stanje u drzaviFatos Beqiraj

pa nisam se ni ja toliko kretao, ali sam čuo, pričao s ljudima itd. Druženja ne znači da je naše, ali opet znači da ima dovoljno navijača tamo da se to organizira.
  • Xpert1992
    783
    U Zadru su mi istovarili smece na auto prije koju godinu i klasika sarali po autu zg=bg.

E a kakvo je stanje sa Dubrovnikom? Navodno prije je bilo dosta nasih tamo.
  • don
    20.6k
    to šta spominješ, 1930ih se birala klupska veslačka posada koja je tribala predstavljat Jugoslaviju na Olimpijskim igrama. Krka iz Šibenika ili Gusar iz Splita. Krka je imala bolje rezultate i dosta ljudi je mislilo da ih ka oni moraju predstavljat a izabran je Gusar. Tad je vladalo "ludilo" da je ta odluka donesena politički, da je Split ima veći utjecaj u savezu itd.

A Šibenik općenito nikad nije volia bit u sjeni Splita koji je uvik bia broj jedan i uvik su se natjecali ko će bit dalmatinska predvodnica u svemu i tako se rodi lokalpatriotizam. Posli toga nogomet samo još vise zapaljuje vatru
  • Milki1
    33
    imamo dosta clanova iz Dubrovnika ali vec sam rekao uglavnom doseljenici iz Hercegovine za Dinamo a starosjedioci Hajdukovci pogotovo Mokosica oni imaju tamo jaku podgrupu.
  • Filip85
    1.5k
    bojim se da je obrnuto, da je 60 posto za tovarijuFatos Beqiraj

I meni se tako čini. Jer 60% Hrvatske nije isto što i 60% Hrvata (i onih koji se tako osjećaju). Sumnjam da ljudi iz Ličke Kaldrme, Strmice i Srba navijaju za Dinamo. Ok, vjerojatno ne navijaju niti za Hajduk, ali su im tovari neusporedivo bliži i draži, kad već ne smiju otvoreno navijati za svoje (u 90% slučajeva radi se o bivšim navijačima CZ).
  • Mali Zeus
    21.8k
    to znaš pouzdano?
    tko god da su super je stvar da imamo navijače i na krajnjem jugu.

ima slika još i iz 1982., ljudi na korzu s dinamovim grbovima, proslava naslova.
  • Navijač Dinama
    12.8k
    ZupanjaWarrior

Ne bih se za ovo složio,ali ni najmanje. Referirat cu se na ovo kasnije. Za početak mnogo ljudi zaboravllja da Dinamo je zbog lošeg rada uprave i režima koji je vladao,vedrio i oblačio tadašnjim hodnicima u Maksimirskoj dosta minirao, zatajio i radio kontra povezivanja samog kluba sa samim navijačima što se najviše osjetilo kako u samom gradu Zagrebu, tako i u drugim mjestima(regijama) gdje je kroz desetljeća klupskog postojanja klub crpio i vukao svoje pratitelje i navijače(Slavonija, Hercegovina, Zagorje).

Niti članovi su idraz nekoga, nečega postojanja negdje nekoga niti grafiti recink znače da je Baranja "plavo bijela" niti da je Slavonija "plava/bila" niti da je ovo niti da je ono, tako i za pojedine gradove.

Kroz desetljeća povijesti gdje god su Hrvati živjeli i žive postoje navijači,simpatizeri jednog, ali i drugog kruga, te eventualno neko se kroz godine prešalta ili nekim drugin faktorima više lokalnog značaja krene navijat za neki Osijek, Cibaliju, Rijeku, Zrinjski, Široki i šta ti ja znam koji klub.

Tovarija je to svo mračno vrijeme i period mraka u odnosu relaciji navijači Dinama-klub Dinamo iskoristila da bi kao postala relevantna, crtala stotine grafita, plasirala maglu, pišali i zapišavali svugdje, koje nitko nema ni čuvat niti ti grafiti ikoga relevantnog predstavljaju.

Općenito te priče i raspravlje čije je što i tko je većina,manjina gdje je u najmanju ruku besmislena priča, kad se to kroz periode, godine i razno-razne faktore stalno mjenja.

Ta priča može odgovarat i dobra je razno raznim tetcima,strikanima, čajama, i ostalim prdendžijama po nekim balkanskim navijačima, gol.hr, ultras tifo, i slične siledžijske otrcane stranice gdje kad skupis svu ekipu, nema 20 utakmica ukupno u svojim nogama i ako ima to je zapad tribina jednom godišnje, priče u rangu kad djedovi kojih 90% imaju unučad krenu seksualizirat i konaotizirat lokalne konobarice iz birtija.
  • Bernard
    1.3k
    potvrđujem milkijevu konstataciju.
  • Filip85
    1.5k
    Kad smo već kod Slavonije, pošto sam do rata živio u Novskoj, uvijek je bilo 80-20 za Dinamo. 20% su bili doseljenici ili ljudi koji su oženili/udali se za nekog iz Dalmacije. Srbi su do rata navijali za svoje, a dio koji se vratio nakon rata sigurno je skloniji Hajduku nego nama.
  • Fatos Beqiraj
    2.7k
    Vremena su se promjenila u nasoj crnoj eri za kriminalcem na celu. Tako da mozda u neka ranija doba koja ja i ne poznajem je bilo 60 40 za Dinamo, ali sad ne znam..
bold
italic
underline
strike
code
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet