• Thor
    3.3k
    HV i D.r. sam proveo u Sibeniku, krenuo i vratio se u Sibenik. Sibenik je za mene grad iza ZG prvi u srcu. Kao jedini purger pricao sam tada 95,96 sa ekipom, dinamo je bio bez premca prvi klub. Osjecao sam se u Sibeniku ko doma iako sam bio jedini dinamovac u postrojbi. :blush:
  • mali M
    10.3k
    Kriva informacijagrba

kako kriva? to kaže 90% ljudi iz Slavonije. Uvijek se jave pojedinci (valjda iz Đakova) koji su Dinamovci i tvrde da to nije istina.
    I ovo nije pikanje, zbilja te pitam kako kriva. možeš nam reć neki podatak, činjenicu kako bi shvatio zašto misliš da je krivo
  • grba
    823
    Kao sto je Paggini rekao, 50/50 eventualno 60/40, kada se prica o tome govori se kao da je 90% Đakova za Hajduk sto nije istina, ima jako puno simpatizera Dinama a i u zadnjih par godina sve vise ljudi koji aktivno idu na utakmice, ljudi sa strane dobiju mozda krivi dojam zbog par grafita hajduka po gradu
  • Mathiasovi Chageri
    8.8k
    podijeliti ću ti svoje mišljenje jer mi je stara iz Šibenika pa sam dosta dugo i često tamo. U samom gradu su ljudi prije svega lokalpatrioti i navijaju prvenstveno za Šibenik. Ima i onih u Gradu koji su za Dinamo iz različitih razloga, kao sto je bio moj pokojni dida. Kao sto si i sam rekao problem su predgrađa i okolica grada, gdje je 95% za Hajduk, tipa Ražine, Njivice, Bilice i ostala sela oko grada.Ljubo

Da, dobro si to opisao. Ja sam cijelo djetinjstvo proveo u okolici Šibenika, starci mi imaju kuću dolje i provodim svako ljeto dolje zadnjih 30 godina. Sam grad kao takav je striktno za Šibenik, ima tu i tamo tovara i naših, ali prvo im je Šibenik. Ova ostala sela u blizu grada ili naslonjenih na grad, od Rasline i Zatona do Bilica s jedne strane, pa od Brodarice do Grebaštice s druge strane, da ne idem sad predaleko, to je sve tovarsko.

Mi volimo Šibenik jer su skloniji nama, ali je to više animozitet prema tovarima koji ih tjera nama nego što je nekakva simpatija prema nama.
  • Paggini
    92.6k
    Uvijek se jave pojedinci (valjda iz Đakova) koji su Dinamovci i tvrde da to nije istina.mali M

Pa valjda ćeš slušati ljude koji su iz tog grada prije nego likove iz ostatka Slavonije. Iz Đakova sam i znam kako grad diše. Torcida je jaka i organizirana u Đakovu jbg, sigurno najjači ogranak u Slavoniji, zato svaki mrtvi kurac zašaraju pa izgleda kao da dinamovaca nema, ali grad je itekako pun dinamovaca, samo što jebiga, nisu toliko organizirani, skupljeni i radikalni na kraju krajeva kao Torcida. Idu na utakmice redovno, i ta se brojka povećava kako i Grba kaže, pa se nemoj čuditi ako kroz 5, 6 godina krene jače šaranje i ostale aktivnosti po Đakovu.
  • Ljubo
    1.3k
    ali je to više animozitet prema tovarima koji ih tjera nama nego što je nekakva simpatija prema nama.Mathiasovi Chageri

Amozitet prema tovarima je blaga riječ, tamo je to mržnja. Ne mogu se međusobno podnijeti.
  • maki
    86
    Nova Gradiška, velika većina Dinamovci.
  • Keyser Soze
    20.4k
    Doslovno, imam dosta prijatelja Šibenčana, ovi što navijaju za Šibenik mrze Hajduk više nego mi. Rekli su mi da simpatiziraju Dinamo i da u gradu možeš komotno šetati u dinamovom dresu.
  • Ljubo
    1.3k
    u gradu možeš slobodno sa majicom ili dresom Dinama, tako ću i ja danas kada idem gledati tekmu. S druge strane u četvrtak neće nitko u gradu hodati sa dresom ili majicom Hajduka jer će brzo ostati bez njega i dobiti batine. Znam osobe koje su međusobno radi takvih stvari prestali komunicirati jedni sa drugima a bili su dobri prijatelji.
  • Ritam Ulice
    3k
    Zato je Bjelovar plave boje. I takav ce ostat :)
  • Ludovic IX
    12.2k
    iz prve ruke ti to mogu potvrditi. Cijelu noć bio u dinamovom dresu i samo su pića stizala
  • dotepenacdubrava
    19
    u ranim 30-im sam. U osnovnoj školi u Županji nas je u razredu bilo 27 dinamovaca i 3 hajdukovca. U Županji ima dosta hajdukovaca u Županji 2 (periferija grada) jer ih se tamo dosta doselilo iz dalmacije, zagore itd. Dinamo je tu broj 1 sigurno, samo su oni organiziraniji u smislu druženja, DPH, čak i prostora od nedavno.
  • FelceAzzurro
    1.7k

Samo se vi zezajte s grafitima da vas ne bi mali OPG Gusic dokrajčio ko svoje piliće :rofl:
  • don
    20.6k
    Amozitet prema tovarima je blaga riječ, tamo je to mržnja. Ne mogu se međusobno podnijeti.Ljubo

a sve to vodi kod nekih ljudi prema navijanju za Dinamo. Od prijatelja brat (koji mrzi hajduk) ima sina koji je baš vatreno zagriza za Dinamo i gleda svaku utakmicu tako da ga nekad i vodi na utakmice. Ima svačega.

Doslovno, imam dosta prijatelja Šibenčana, ovi što navijaju za Šibenik mrze Hajduk više nego mi. Rekli su mi da simpatiziraju Dinamo i da u gradu možeš komotno šetati u dinamovom dresu.Keyser Soze

sad znate zašto imam toliku mržnju prema njima i na forumu :sweat:

siguran san da je tu veća mržnja nego Zagreb-Split. U Zg i St postoje ljudi koji se međusobno poštuju, ovdje to izlazi i iz nogometnih granica. Mrze se čim čuju da je jedan Šibenčanin a drugi Splićanin. Gradsko rivalstvo
  • Mali Zeus
    21.8k
    ↪Mali Zeus moje misljenje, dalmacija, eto istra kako kazu to ne znam, u zagrebu ih ima dosta. Slavonija je nadam se nasa. Kad gledas hercegovina isto nije plava, osim capljine ne znam koji jos grad je vecinski dinamoFatos Beqiraj

Nadaš se? Brod, Vukovar, Našice, Nova Gradiška, Požega, Bjelovar, Đakovo li la, Županja isto.
    Ne znam kakvo je sad stanje u Osijeku.

Ako ćemo cijela Hrvatska, Dalmacija s obzirom na njihov status tamo imamo i dosta navijača što se vidi po članstvu po županijama, Međimurje i Zagorje naši, se razme, Lika plava itd. itd.

Što se tiče Hercegovine, drugi su rekli, Široki, Čitluk, Rama, Ljubuški itd. Bili su i organiziranja druženja u nekim mjestima itd.

Da se nadovežem na Istru, kak sam i rekao jest da su tamo jaki al ne toliko nadmoćni koliko se prikazuje i tamo se dosta digla naša podrška zadnjih godina.
bold
italic
underline
strike
code
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet