• Filip Međimurje
    1.6k
    Rasturite me, razapnite me, ali ja želim da svi naši klubovi pobjede danas i da svi ove jeseni uđu u Europu. Nek mi njih razbucamo u HNL-u, ali u interesu nas bi moralo biti i da nam je liga jača pa da ne moramo po svakakvim umjetnim travama testirati koljena naših dečkiju u ljetnim mjesecima.
    A i uostalom, ako su svi u Europi, onda su i slabiji u HNL-u, što opet nama ide u korist.
  • Paggini
    92.3k
    Zašto bi u interesu nama bilo to da hajduk, recimo, zaradi 4-5 milijuna od Europe i jos par milijuna od matchdaya?
  • vjeko1701
    26.9k
    Lijepo je to u teoriji i da se razumijemo, 4 kluba u ligaškoj fazi od kojih su 3 u KL bi nas vjerojatno dovelo u realni domet ostvarenja 15. mjesta. Al to se neće dogoditi.

Da bi bili ozbiljni u europi, prvo moram uozbiljiti domaću ligu. Od saveza, sudaca, infrastrukture, kupa...biraj.

Ovako kako stvari stoje, tako neko čudo se može dogoditi samo slučajno uz puno sreće i ne bi donijelo ništa jer za dugoročni napredak treba to moći ponavljati. Vidi primjer Srbije.
  • Danko
    3.4k
    I ja želim prolaz uz uvjerljive pobjede i varaždinu i rijeci i pafosu.
  • Nine9
    230
    I ja želim svim (polu)normalnim hrvatskim klubovima uspjeh u europi. hajduku želim da ispadne sa 7 razlike
  • rokikaciga
    16.1k
    Zelim da svi produ pa da nama olaksaju prolaske ubuduce, a i brze ce se tovari raspast ako igraju na tri fronta :grin:
  • Xpert1992
    776

E ovo me zanima ak mi moze ko objasnit. Pretpostavimo da svi udju u europu ove godine, i mi budemo prvaci, jel mi preskacemo zbog toga pretkola ili se gleda samo individualni koeficijent za to?

Jer ak se gleda individualni koeficijent, onda je nama svejedno, pretpostavimo da smo mi prvaci svake godine, nama nist ne znaci ak drugi iz nase lige ide u kvalifikacije za ligu prvaka ili u EL direktno ili u KL.

Kaj se tice hajduka, ovo kaj Paggini pise to i ja mislim. Navijam da ispadnu, da se opet malo smijemo i tak to.
  • fakin
    5.6k
    Individualni koeficijent gleda se hocemo li biti nositelji ili nenositelji, a to vec sad imamo najveci u ligi prvaka tak da nemamo brige za to, a u ligaskoj fazi nama nicemu ne sluzi taj koeficijent, tak da realno potpuno nam je nebitno vise dizati, samo odrzavamo ovo i uvijek smo nositelji u pretkolima
  • Bosskovitz
    21.2k

To iz kojeg pretkola krećemo ovisi o ligaškom koeficijentu, a onda se unutar svakog pretkola klubovi rangiraju prema klupskom koeficijentu.

Mi smo već sada sigurno nositelji u svakom pretkolu svakog natjecanja koje igramo, ali o koeficijentu lige ovisi o tome hoćemo li u natjecanje kretati iz prvog pretkola ili nećemo uopće igrati pretkola nego ćemo izravno upasti u ligašku fazu (to su dva ekstremna primjera).
  • Sajla
    22.2k
    Da bismo kao prvaci imali direktni plasman u ligašku fazu LP, HNL bi trebao ući u top 10 europskih liga, a to se neće dogoditi. Lige od 11. do 14. mjesta imaju direktni plasman u play-off i za to treba puno i dugo raditi, a ne polažem puno nade u naše klubove da su za to sposobni, odnosno da su uopće zainteresirani. Prije će nas preskočiti Izrael, Slovačka i drugi.
  • Dzoni
    6.9k
    Od negdje treba početi. Poljaci su bili 30.prije 5 godina, Slovenci su bili isto nigdje, a sad su na 0.7 bodova od nas
  • Oluja
    7.2k
    Nema tog koeficijenta koji mi može priuštiti sreću poput tovarskih blamaža protiv Gzire, Tobolac, Dile itd.
  • Droljo
    30.1k
    Neki se uplašili da hajduk ne zaradi 5 mil eura. Pa opet ćemo imati duplo veći proračun, tri puta bolje igrače itd. Nama treba ligaški koeficijent i mi tu sami ne možemo ništa. Ionako će biti prilike za sprdanje tovara zbog ispadanja jer neće proći nikoga... Bez straha, osvojit ćemo i ove godine...
  • Sajla
    22.2k
    Od negdje treba početi. Poljaci su bili 30.prije 5 godina, Slovenci su bili isto nigdje, a sad su na 0.7 bodova od nasDzoni

da, jer tamo netko nešto smisleno radi i pokušava ići naprijed. u Hrvatskoj vlasnik Rijeke i jedan od vodećih ljudi saveza gleda kako čim prije prodati klub i izaći iz svega toga, kod tovara USKOK i DORH glume istragu jer moraju zadovoljiti formu i mole Boga da ne nađu nešto na što neće moći zažmiriti, a usput se oko kluba motaju nekakvi kripto-muljatori. Osijeku je moderan stadion trošak koji će ih pokopati, umjesto da bude temelj za napredak, Istra je poligon za Španjolce itd. itd.
    apsolutno se slažem s tobom - treba početi, trebalo je još davno. samo ja ne vidim tko će to napraviti. volio bih da se varam, ali nikome od ovih danas ne vjerujem da to želi kad je glavna misao vodilja "ma dovoljno je biti ispred Rudeša/Vukovara/Šibenika".
  • vjeko1701
    26.9k
    E ovo me zanima ak mi moze ko objasnit. Pretpostavimo da svi udju u europu ove godine, i mi budemo prvaci, jel mi preskacemo zbog toga pretkola ili se gleda samo individualni koeficijent za to?Xpert1992

Za početak nam je dobro da se maknemo čim dalje od 23. mjesta kako kao prvaci ne bi morali kretati od 1. pretkola lige prvaka.

Sve između 16. i 22. mjesta nam je više manje svejedno i prva promjena dolazi sa 15. mjestom koje daje jedno europsko mjesto više i to na način da doprvak počinje od 2. prekola lige prvaka u putu za neprvake a pobjednik kupa kreće od 3. prekola EL.

Nama, ako smo prvaci, to ne radi neku razliku ali je zato po pitanju europske sezone puno manja šteta ako se zalomi da nismo prvaci. Puno bolje nego trenutan ulazak u 1. pretkolo EL kao pobjednici kupa ili 2. pretkolo KL kao bilo kaj drugo.

Sljedeća razlika je 14. mjesto koje prvaku daje dikretan ulazak playoff LP. To bi za nas bilo užasno bitno. Sve iznad toga se nikad neće dogoditi, barem ne u nekom kontinuitetu pa nema smisla uopće spominjati.
bold
italic
underline
strike
code
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet