• DerHerrKool
    1.4k
    Kreće izvlačenje i svi kažu samo ne Thun kojeg na kraju izvučemo. Zaključak nakon toga je da smo izvukli najjačeg mogućeg protivnika i da je lako moguće da će nam oni bit najteži protivnik kvalifikacija. U međuvremenu njima odu neki igrači i trener i preko noći se kod tetaka svih portala iz najtežeg pretvore u najlakšeg protivnika, a kaj je najgore i veliki dio Zone je to prihvatio kao činjenicu. Dodaj tome ubijanje Slovenaca na pripremama i poslovično nerealna očekivanja su tu.
    Jebote, u četvrtoj minuti tekme je komentator rekao da Dinamo ne izgleda baš najbolje. U četvrtoj minuti prve utakmice sezone u kvalifikacijama za ligu prvaka kod prvaka Švicarske na umjetnoj travi Dinamo ne izgleda baš najbolje.
    Još su komentari po Zoni super i samo se zbog prošlogodišnje duple krune neki tu suzdržavaju od otvorenog traženja ostavki i smjena. Pa jel ova momčad i svi skupa sa njom nisu zaslužili barem utakmicu dvije kredita prije nego ih sve treba prodat i dovest druge?
  • vjeko1701
    26.8k
    Kaj se tiče toga tko njima jučer nije igrao, jednak broj bitnih igrača iz prošle sezone nije igrao ni nama. Ne treba bježati od toga da smo jučer pokazali određene slabosti i da postavka igre možda nije bila najpametnija, posebno radi terena. Al izvukli smo taj remi na kraju, imali smo šanse i za više i sad trebamo ozbiljno završiti posao doma.

Nakon toga se vraća Stojković, iskreno se nadam da se vraća i Livaković i imamo na papiru slabijeg protivnika. Samo treba ovo dobiti doma.
  • DerHerrKool
    1.4k

Drito to. Kaj je bilo loše treba izanalizirat i radit da se popravi, al da nisam gledao tekmu jučer i samo sam čitao komentare mislio bi da smo u 2025.
  • veselko tenžera
    8.4k
    Jasna mi je nervoza, i ja sam htio nakon gola put Švicarske da Filipoviću uživo saspem sve po spisku, a na poluvremenu mi je bilo krivo što nisam krenuo da usput odradim Zajca i Vidovića za ona 2 šuta. Opet, nije mi jasno do koje mjere se potone u crnilo i neobjektivnost. Ovaj dvomeč nam nosi puno, nakon ždrijeba 3. pretkola još i više jer prolaskom ovdje praktički osiguravamo play off i to je ok, ali previše se ljudi prepuste trenutku i donose zaključke za cijelu sezonu na temelju par minuta utakmice. Stanite na loptu, gledajte širu sliku.

Pročitao sam sve stranice ove teme, volio bih da je bar netko otišao korak dalje u analizi Thuna od "oni su k od ekipe". Jučer su im utakmicu započeli golman i cijela šampionska obrana, a od 6 igrača naprijed samo 1 je stigao ove sezone. Ukupno im je 9 igrača iz prve postave u šampionskoj sezoni imalo preko 28 nastupa, 7 preko 30. Nisam ulazio u minutažu, vjerojatno su ofenzivci skupili manje minuta, otišli su im 3-4 ponajbolja, ali oni su i dalje uigrana ekipa koja ima solidnu kvalitetu i koja na svom neobičnom terenu može jačoj ekipi praviti probleme određeni dio utakmice. Stalno su išli dugim loptama na jačeg napadača koji se izvlačio na našeg fizički slabijeg stopera, a njihovi su kružili okolo čekajući da ovaj dobije duel. Nije to savršenstvo taktičke ideje, ali je pragmatično rješenje koje nismo dobro branili. Što se terena tiče, uvijek je priča kako neće biti problem, ali baš uvijek je bilo sranje u počecima utakmica na takvim terenima (YB, Rosenborg, Odd, Bodo oni Finci kad je Sammir igrao...) To je jednostavno drugačiji odskok i druga brzina lopte. Vidi se jučer u par situacija kad lagana lopta ide njihovom igraču, umjesto koraka nazad i primanja pri odskoku lopte oni hladno rade korak naprijed i napucaju loptu u 3PM. Nije čudo da se od naših samo Vida snalazio na početku, on je kod nas daleko najmekši u prvom kontaktu. Kako je utakmica odmicala mi smo se prilagođavali i dizali, a oni s izmjenama fizički padali. Sa samo 3 izmjene smo pokazali da smo spremniji i to me veseli. Da Moris nije imao suludi potez driblanja 10 metara od korner linije ostavili bi ih bez šanse u drugom.

Kod nas ništa što nismo već vidjeli. Više puta sam pisao da ekipa kojoj je Mišić nositelj agresije u veznoj liniji teško može igrati u Europi protiv jačih. Ništa protiv Miška, on je za svoju ulogu obrambeno dobar, samo nije dobro kad nema netko još bolji od njega u tom segmentu. Puno je prostora za napredak individualno i timski, samo se nadam da će se odustati od tvrdoglavog inzistiranja na dvije osmice protiv ekipa koje su odlične u tranziciji i koje to mogu kažnjavati.

Generalno, uprava je odlučila da idemo na prolaz protiv Thuna s ovim kadrom kako bi kasnije došli do boljih igrača nego što bi došli da smo išli odmah dovesti najbolje što nam je bilo dostupno 10.7. To je mala kocka, ali slažem se s njom jer sad riskiramo kako bi dugoročno dobili puno.

Vjerujem da ćemo ih na našem terenu primiriti i dobiti, bolji smo i fizički spremniji, samo nam treba mrvica sreće i koncentracije u završnici. Ako Bog da, plan je napuniti auto pravim Dinamovcima i uživo pružiti podršku.

Da ne zaboravim, novi dres je brutalno dobar!
  • miro
    9.4k
    fizička sprema u odnosu na Thun je ono što i meni budi optimizam, jer su Švicarci zadnjih 10-15 minuta disali na škrge
  • Jaro
    12.3k
    Ko' i par naših.Hebimir Strašni

Koji? Ja nisam primjetio bas
  • Paggini
    92.1k
    Dominguez je hroptao od 15. minute haha, odnosno tak je izgledao
  • Xpert1992
    770

Ma dobro, to je od cigareta.
  • Tranzicijski Napad
    1.5k
    Ja pogledo cijelu opet. Mislim kako nasi nisu bas bili spremni na presign svicaraca toliko intenzivan zato i jesu oni krepali tih zadnjih 15tak minuta.

Isto tako jedan bek je trebao biti kao treci stoper jer su se nasi stoperi dosta mucili kad su ostajali na malo vecem prostoru protiv njihova dva napadaca. Isto tako tu je falio jos jedan tip igraca koji moze zadzat loptu jer nam posjed nije bio na razini. Misic na oko 65 dodavanja iako mu prosijek oko 90, te i sama tocnost dodavanja mu je bila losija.

Thun je dobio presijecanja lopti 15-7, dakle čitao je ulaze u poluprostore umjesto da trči za njima. Domaćin je osam od devet udaraca u prvom dijelu uputio iz šesnaesterca i izborio šest kornera prema Dinamova dva. Direktno, po širini, u kazneni prostor. Na umjetnoj travi, po kojoj lopta ide brže,Dinamo nije mogao uhvatit ritam s kontrolom posjeda.
  • Thor
    3.3k
    treneru Kovacevicu, jel citas? :cool:
  • dinamo u srcu
    2.9k

Ma dobivamo ih na Maksimiru sigurno!

Kad krenemo grmit od prve minute, naši će letit terenom, ovi neće znat šta ih je snašlo. Prognoziram 3:0 u prvih 30minuta i onda mirno privođenje utakmice.

znaju naši igrači da nisu odigrali na razini ni približno onako kako su igrali cijelu prošlu drugu polusezonu, krenut će oni od prve minute na pobjedu i uz naše navijače, atmosferu kakva će bit, bit će to još jedna u nizu fenomenalnih maksimirskih ljetnih euro tekmi.

Vidimo se na Maksimiru.
  • Profesor Baltazar
    116
    Ne očekujem neko razbijanje Thuna, ali neku rutinsku pobjedu unutar 90 minuta da. Nisu ovi iz Thuna neki bezveznjaci ili amateri.
    Obzirom na početak sezone nekih 2:0 ili 3:1 će bit u redu.
    Bitno je da u prvom poluvremenu povedemo da nam je lakše igrat. Treba pazit na njihovu tranziciju, mi ćemo doma igrat malo otvorenije, ali treba pazit i svoj gol.
    Kolega forumaš Veselko je to odlično sve detektirao i napisao sve kako treba.
    Samo da to prođemo pa se onda lakše diše.
  • Hebimir Strašni
    265
    E baš on. :grin: Zarakijo noć prije čovijek
bold
italic
underline
strike
code
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet
Add a Comment

Dobrodošli na Forum Zona Dinamo!

Zona Dinamo je Forum na kojem se okupljaju navijači i simpatizeri Dinama, te na jednom mjestu raspravljaju i informiraju se o klubu i svim ostalim stvarima koje imaju poveznicu s našim klubom. Ostali su dobrodošli kao gosti i u skladu s tim trebaju se i ponašati.