• Krizy
    73.7k

Stric mi je oko 40 godina bio svećenik u Melbourneu i definitivno nije tako.
    Znam dosta mlađih iz toga dijela Australije i 80% ih je za Dinamo.
    Ima i do toga da sam u takvom društvu, ali ima puno dinamovaca porijeklom iz Hercegovine.

Isto vrijedi za SAD i Kanadu.
  • Hrc-Vg
    1.3k
    Onda sam imao krivu percepciju, hvala na infu.
  • NKDZ86
    8.7k
    navodno Rudeš pregovara sa Dejom (Lovrenom).
    Kaže Šimunić, jedino mi i dinamo možemo takvu lovu ponudit...
  • Paulie
    1.6k

Rijetka slika Dinama iz Zagreba 1981. godine na prvom gostovanju u Australiji u prijateljskoj utakmici između reprezentacije Viktorije u prijateljskoj utakmici na stadionu Olympic Park u Melbourneu, Australija. Kapetani zagrebačkog Dinama Velimir Zajec i kapetan Viktorije Jim Tansey na slici izvode svoje igrače iz tunela na teren, dok su hrvatski navijači izvjesili transparent na kojem je pisalo "Od Drine do Drave, hrvatsko je ime - Sloboda Hrvatskoj"

zeko.jpg
  • Blueshadow86
    5.2k
    Za Lovrena bi bilo najbolje da lijepo završi karijeru i mir.
    Valjda mu nakon cijele bogate i dobre karijere ne treba da mu posljednji klub bude nekakav Rudeš i da se umirovi :smile:
  • Oluja
    7.1k
    Rudeš mu zapravo baš treba, da zatvori krug od Mamića do Pripuza, iako je za kraj karijere zadovoljavajuć i onaj revolveraš iz PAOK-a.
  • vjeko1701
    26.5k
    Neznam koliko je to izvedivo sa prvom momčadi usred zimskih priprema u smilsu fizičkog utjecaja na njih. Već je i samo putovanje problem jer ti treba minimalno 24 sata da dođeš tamo. I to ako si non stop u avionu što nije baš najbolje za igrače usred priprema. Idealno bi bilo napraviti pauzu na putu tamo i nazad kaj ti onda produžuje put na 4 dana. Jet lag, potpuno drugačije godišnje doba, a onda i trišak od milju i pol do dvije eura za to sve.DerHerrKool

Trošak vjerujem da bi pokrila organizacija, možda bi se i nešto zaradilo. Al sve ostalo navedeno je problem. Po tome bi se za dvije utamice u 3 dana potrošilo ukupno 9 dana.

Zadnja utakmica jesenskog djela sezone je 19.12. a nastavak počinje 23.1. Zadnja jesenska utakmica ligaške faze EL/LP je između 8. i 10.12., nastavak je između 19. i 21.1.

Drugim riječima, u najgorem slučaju, slobodan je period između 4. i 16.1. ako računamo dvotjedni odmor igračima. Tih 12 dana se ne mogu odraditi pripreme i ova ekskurzija tako da bi pripreme onda trebale biti u Australiji kaj za zimski dio sezone nije ni približno optimalno.
  • Niko1986
    7.7k
    Sve ovisi o ponudi i terminu. Ako bi Dinamo dobio neku jako dobru lovu da ode tamo odigrati jednu utakmicu s Hajdukom preko ljeta, ne vidim zašto ne. Preko zime mi nema smisla gubiti tjedan dana na to kad ćemo igrati dva kola ligaške faze.
  • Omake
    18.8k
    Jedino kada bi vlade obe države (ili neke udruge) financirale turneje oba kluba, pa da doli odrade dva ili 3 tjedna priprema tijekom ljeta. To mi zvuči najrealnije. Pogotovo kada bi to bila sezona gdje mi preskačemo pretkola.
  • vjeko1701
    26.5k
    Čak ni ne moraju vlade, siguran sam da ima udruga i firmi koje bi mogle to isfinancjrati uz neku ok naknadu za oba kluba. Mogao bi se tu i HNS dići sa guzice i ovo iskoristiti kao uvod u širenje lige na australski teritorij. Pa da se uhvati 2M godišnje za prava prijenosa neke njihove televizije, opet je to 2M godišnje. Jedino je vremenska zona tu problem. Sve utakmice bi bile rano ujutro. Ali, koliko znam, HNL trenutno nema prodana međunarodna prava.

Čak bi se mogao napraviti neki mini turnir 4 kluba, dva australska sa jakom poveznicom sa Hrvatima uz Dinamo i Hajduk. Može se tu svašta organizirati samo je pitanje dal zbilja ima toliki interes da se to napravi da bude isplativo svim uključenima i dal tu ima potencijal za duguročnim interesom klubova i lige.
  • Dzoni
    6.7k
    Ako plate dobre pare i to bude negdje van sezone, zašto ne. Od toga bi imali više koristi nego štete
  • bongo
    1.4k
    IKER POZO trebao bi napustiti Goricu nakon samo jedne sezone. Prema informacijama talijanskog nogometnog insajdera Lorenza Leporea, velikogorički klub dogovorio je njegov transfer u Rodinu iz Moskve. Ukupna vrijednost posla trebala bi iznositi 1.9 milijuna eura, uključujući bonuse, dok će 25-godišnji španjolski veznjak potpisati trogodišnji ugovor. Klubovi još nisu službeno potvrdili transfer.
  • Mr Anderson
    20.4k
    Gorica se dosta oslabila, vjerojatno računaju da su i takvi dovoljno dobri da budu ispred Rudeša.
  • deda
    47k
    Tako izgleda kalkuliraju svi iz drugog dijela ljestvice, samo da se ne budu malo zeznuli.
  • Droljo
    29.7k
    Ne bi se ja kladio da će se rudeš baš tak raspast. Svi ste nekako uvjereni u to. Doveli budu oni nekoga sigurno kasnije kad igračima propadnu bolje opcije...
bold
italic
underline
strike
code
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet