• Jos-Optimus
    11.7k
    ne slažem se sa tvojim mentalnim egzibicijama. Daliću duboki naklon, ali 4 godine je predugo ovdje. Ignorirao je ljude koje nije trebao, kasnio je sa uvođenjem igrača, razbahatio se preko svih normalnih granica. Ogromna je razlika što je Bilić imao muda staviti neafirmiranu djecu, a ovaj nije imao muda staviti ih i kada su već bili dokazani na jačem nivou. Polušpice nam igraju zadnje vezne, lijeva krila i zadnji vezni nam igraju bekove, prekide vježbamo koncentracijom. Dalić je nogometni Lino Červar, Luka je njegov Balić. On ima rezultat, tj. imao ga je, nema ga već par godina i igra je ispod svakog nivoa.
  • db-izbjeglica
    21k
    u svemu tome zanemaruješ notornu činjenicu, Dalić je jednostavno loš trener okružen još lošijima od sebe.ElDorado

Dalić već godinama nije trener već izbornik, to nije isti posao.

Jel gore spomenuti ancelotti loš trener jer je kao izbornik momčadi vrijedne milijardu eura ispao u 1/8 finala SP, što je najgori rezultat te reprezentacije u tko zna koliko? Po mom mišljenju nije, niti je znak da bi bio loš izbornik neke druge reprezentacije, al tu se jednostavno nije snašao...
  • Zg123
    3.8k
    ne slažem se sa tvojim mentalnim egzibicijama.Jos-Optimus

Dalić je nogometni Lino Červar, Luka je njegov BalićJos-Optimus

Meni su jedino ovo mentalne egzibicije, covjek vam svima stavlja cinjenice dok vi lupetate floskule i predstavljate svoje subjektivno misljenje kao nesto objektivno. Cinjenica je da su Cervar i Dalic nasi najuspjesniji izbornici u povijesti rukometa i nogometa, to sto vi mislite da bi mi bili bolji da je ovaj pozvao onog, da je ovaj zabio ono, da ovaj nije imao srecu a onaj jest mozete objesiti macku o rep jer to nisu cinjenice vec sto bi bilo kad bi bilo.
  • flexXy
    3.3k

Za prekide i to se slazem, nije se dobro radilo na tome. Ali reci da nemamo igru nakon one tekme s Portugalom je apsurdno. Van Misica, postoji li ijedan mladi zadnji vezni da moze prismrdit reprezentaciji, postoji li ijedan lijevi bek da mozemo reci da je na 50% sposobnosti tamo od Perisica. O krilima da ne pricam, jedini koji igra na nekom ozbiljnom nivou je Segecic, a i to je druga liga u kojoj je bljesnuo zadnjih 5 utakmica. Jedine zamjerka na cijeli popis mi je Smolcic koji je mogao bit tamo i doprinjeti i to samo zato jer je Stanisic podbacio ovo svjetsko. I eventualno je mogao zvat Stojkovica koji je isto bljesnuo par mjeseci da grije klupu umjesto Fruka.
  • ElDorado
    12.2k
    kada kazem los trener onda mislim na:
    - u svaku tekmu na velikim natjecanjima usli smo s uzasnom pripremom, velika vecina pocetaka su nam bili uzasni. Onda bi napravio neku logicnu promjenu i svi bi ga slavili kak je jako pametan (vidi Matanovic protiv Portugala)
    - potpuna neuigranost obrane i branjenje prekida
    - neprepoznavanje taktickih zamki protivnika (vidi Englesku di je Tuchel napadao na nasu lijevu stranu i nista nije poduzeto)
    - postavljanje igraca na krive pozicije a ocito je da uglavnom to ne mogu igrati
    - nestandardiziranje momcadi prije prvenstva s gomilom ad hoc odluka
    - suluda selekcija igraca bez bekova i krila i potpuna improvizacija

Osim selekcije koja je izbornicka sve ovo ostalo su trenerske duznosti, bilo njegove ili stozera i sve su odradjene zakurac i na zadnjem EP i na ovom SP. A u Katru su nas stvarno iznjele sve vile (vidi Belgija i Brazil).
  • Droljo
    29.2k
    Da se netko probije i etablira mora bit zasluzan sam igrac i klub koji ga odgaja,flexXy

Šta beljo i dinamo još dodatno moraju napraviti da bi dion išao na svjetsko prvenstvo?
  • vjeko1701
    26.1k
    Nije očito? Mora ga prodati.
  • db-izbjeglica
    21k
    Ogromna je razlika što je Bilić imao muda staviti neafirmiranu djecu, a ovaj nije imao muda staviti ih i kada su već bili dokazani na jačem nivou.Jos-Optimus

Pa kako nije? :lol:
    Jesam ja izmislio ove brojeve nastupa koje sam stavio?

Razlika je jedino što je bilić modrića, dudua i ćorluku gurnuo u prvi plan na početku svog mandata... a dalić je baturinu, sučića, gvardiola, šutala, stanišića gurnuo unutra tokom mandata pa to nije ispala nekakva era.
  • KtcGoat
    6.5k
    Van Misica, postoji li ijedan mladi zadnji vezni da moze prismrdit reprezentacijiflexXy

Ne
    postoji li ijedan lijevi bek da mozemo reci da je na 50% sposobnosti tamo od Perisica.flexXy

Pravi lijevi bek ne, ali je trebao zvat Smolcica i onda bi tamo mogao prebaciti Stanisica. To mi je bas neshvatljivo bilo
  • vjeko1701
    26.1k
    I meni je od svega najveći misterij nepozicanje Smolčića. Igra u ligi petice, klubu koji je izborio ligu prvaka. Znači ništa od onih klasičnih izgovora preslabe lige ili neiskustva velikih utakmica. Ne mogu razumjeti da se u kadru od 26 igrača nije našlo mjesto za jedinog čistog beka kojeg imamo na toj razini.
  • ElDorado
    12.2k
    Izgleda svi zaboravljaju koliko je protiv Engleza curilo na toj lijevoj strani i da su nas dobili golovima upravo preko te lijeve strane
    Pametni izbornici (cak i Dalic) stavljali su na beka prije prosjecnog beka nego odlicno krilo
  • Efes Pilsen
    16.3k
    Ma ljudi Dalica (ukljucujuci i mene) ne mogu vidjet vecinom zbog drugih stvari. Smjena je odradena manje - vise uspjesno, naravno da je bilo amplituda tako to ide.
    Sad nagadat sta ce sa senatorima ako ostane i koja ce im uloga bit je gatanje.
    Ionak necemo jos dugo cekat na odluku, a i Ceska je za cca 2 mjeseca.
    Ja se nadam zaokretu u filozofiji i brzem nogometu, a o ustroju obrane da ne pricam. Ako Dalic to moze ok, ako postanemo olupina kao Portugal jer se igra mora i dalje podredit Modricu, Kramaricu onda nek ide.
  • Jos-Optimus
    11.7k
    čovječe Božji, ima Moru u ekipi koji služi za nošenje čunjeva. Idemo čuvati rezultat i on na zadnjeg veznog uvodi Pašalića. Osim More imaš Jakića i Mišića. Imamo Smolčića, a imamo i Erlića za kojeg dragi Bog zna zašto je rezerva Pongračiću. Beljo? Stojković? Luka Sučić?
    Mi se divimo Luki što je brutalan bio protiv Portugala? Nije bio, bio je ok, bolji bi bio itko od navedenih koji mogu puno više pretrčati, a onda Luka da uđe u zadnjih 20min. Oršića je gurao u stranu nepravedno, a kako je omalovažavao Petka koji mu je ozlijeđen dupe spašavao je knjiga za sebe.

nisi izmislio brojeve, ali opet radiš mentalnu gimnastiku. Svi ti igrači su ušli u ekipu kad su biki zicer, a neki i prekasno, nije Dalić zaslužan što nam se pojavilo toliko talenta - kriv je što im nije dao naslovne role i prije ih gurnuo u vatru.
    Stari moj, Dudu ti je Beljo, Stojković je Modrić...takvu je hrabrost imao Bilić, Dalić ima populizam.

pa jbt tko negira rezultat? A kakav ti je rezultat i igra zadnje 4 godine? Zadovoljan si sa tim? Pa jesi da, jer ipak smo bili drugi 2018. Sto sam krivo naveo? Koji to potez i uvođenje nekog igrača možes smatrati hrabrim i vidovitim? Koji je to taktički manevar napravio? Pa samo zbog prekida u zadnje 2 godine trebaju letiti svi skupa
  • IstinaZaDinamo
    2.7k

Ti pises kako se promijenio kadar reprezentacije od 2018. do danas. Pa naravno da se promijenio kad se cak 14 igraca sa SP 2018 umirovilo od reprezentacije ili zavrsilo karijeru, plus trojica koju se vise ne zove (Rebic, Pjaca, Jedvaj).

Pa njemu bi i danas Vrsaljko bio prvi izbor, ali covjek jbg zavrsio karijeru.

Covjek jednostavno ne zna prepoznati kada nekome dati priliku. Izjava da je Beljo imao priliku prije 3 faking godine??? je za zatvor, i jos kaze razlog je konkurencija.

Mislim, o cemu se raspravlja, liku je istekao ugovor, on vise nije izbornik, cao zdravo. Nisi htio potpisat prije svjetskog, e pa neces ni sad, a pogotovo ne poboljsani ugovor koji nije zasluzio.

Btw, malo nakon sto je Mandzo otisao iz reprezentacije sa mjesta pomocnika mi je receno da je razlog bio taj sto su se oni dogovarali oko popisa za utakmice protiv poljske i portugala, a da je zalizani objavio po svome. E sad, koliko je istina ne bih znao ali ne bi me cudilo.
  • ElDorado
    12.2k
    mandžin odlazak nikad nije razjašnjen iako tko zna jel on uopce kapacitet za taj posao.
bold
italic
underline
strike
code
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet
Add a Comment

Dobrodošli na Forum Zona Dinamo!

Zona Dinamo je Forum na kojem se okupljaju navijači i simpatizeri Dinama, te na jednom mjestu raspravljaju i informiraju se o klubu i svim ostalim stvarima koje imaju poveznicu s našim klubom. Ostali su dobrodošli kao gosti i u skladu s tim trebaju se i ponašati.