• Facke
    8.4k
    Onaj zandji gol za 2:2 nije zalede i kraj. Jos je i Veiga kad je z glavu diral loptu skrenul lagane smer. Price kraj, krada i gotove. Ko navek. I to me tulke jebe da ne nestvarne. Tak nas budu opet pokrali i tak budu i Dinamo pokrali. Umeste da je VAR bile kaj poboljsal se je postale tri put gore. Uzas i katastrofa od sudenja. I to ja SPu. Ponistili svabima bezveze gol , ponistili Spanjolske gol zbog cega?! Nemojte me zajebavati. A taj argument "diral je loptu s lasi" nemojte me molim te zajebavati. Nogomet je otisel v debeli kurac.
  • ElDorado
    12k
    baš tak. Sucu pokazalo da je bilo dodira i njega boli kurac.
  • Paggini
    89.4k
    Poanta je meni da kad smo uveli VAR i ostale drangulije, bilo je u cilju sprječavanja nepravde, ala Maradonina ruka, Lampardov fantomski gol i slično, ali toliko smo daleko otišli da je otišlo u besmisao.

Hoće meni netko reći da je ruka Maradone bila pravedna? Nije. Ali hoće meni netko reći da je vlas kose koja je jedva dirnula loptu i nije nikako promijenila smjer lopte bila pravedna? Pa meni je to jednako nepravedno kao i Maradonina ruka, s tim da bih Maradoninu ruku uzeo kao pravedniju jer se snašao, prodao, potrudio se smuljati pa iz sportske perspektive gledam to kao pravednije od eliminacije tima koji je zabio gol jer je vlas kose dirnula loptu i aktivirala senzor bez promjene smjera ili ikakvog utjecaja na igru. Sve je to po pravilima i po tehnologiji, ali je toliko kretenski.

Suludo je gdje idemo s tim, baš put u besmisao. Uskoro će se razvijati tehnologija koja će gledati svaki fizički kontakt na terenu i automatski suditi faul po intenzitetu. Jel to smisao sporta? Nepogrešivost? Sport postaje neljudski i bezdušan s ovim glupostima.
  • Fabercaster
    1.1k
    Tehnologija je ubila romantiku u nogometu.

Romantika u nogometu (i izgubljeno prvenstvo):
    3PJK60H.jpeg

A valja se prisjetiti i: Francuske 2004, Španjolske 2012, Brazil 2014. Neću ni spominjati neke Dinamove europske utakmice iz tih romantičnih vremena.

Jasno je da su i Dinamo i repka zadnjih 10ak godina blagoslovljeni Bogom danim talentom, ali ne može nitko reći da se rast uspjeha baš slučajno poklopio sa većim oslanjanjem na tehnologiju nauštrb ljudskog oka i procjene. Kod Ronaldovog gola dalo, kod Gvardiolovog uzelo...jebiga.

Dalić je još jednom pokazao koliki je biser svojom izjavom. Eto lakše je "maloj" Hrvatskoj poništiti gol nego "velikom" CR7 priznati isti. Hrvatska je mala i žrtva urota samo u tvojoj glavi Zlatko, zato i imaš izgubljena dva finala i jedno polufinale.
  • Jos-Optimus
    11.5k
    Mislim da ljudi ciljaju na ovo, sami sebi skacu u usta - iz fifinog pravilnika:

"Kosa se smatra dijelom tijela samo ako utječe na kretanje ili putanju lopte. To je vjerojatno samo u slučajevima značajnog kontakta s većom količinom kose, poput punđe na vrhu glave."
  • Mathiasovi Chageri
    8.5k
    Poanta je meni da kad smo uveli VAR i ostale drangulije, bilo je u cilju sprječavanja nepravde, ala Maradonina ruka, Lampardov fantomski gol i slično, ali toliko smo daleko otišli da je otišlo u besmisao.Paggini

Upravo to, nitko ne želi gledati kmečanja zbog poraza nakon očiglednog zaleđa, faula ili evidentnog prelaska lopte preko crte kako se prije VAR-a konstantno radilo, ali ako koristimo VAR, onda idemo biti dosljedni u odlukama.

Ja bih uveo u nogomet pravilo iz NFL-a, kod odluka koje su “too close to call” nema pozivanja suca da on gleda nekakav kadar koji mu tri lika iz kontejnera iza stadiona pokazuju, nego se fino spaja direktno u sjedište sudačke komisije u Nyon (u NFL-u je to čuveni New York koji se javlja) i oni donose odluku koju jasno obrazlože i stoje iza toga u dvije minute, jave sucu na slušalicu i idemo dalje.

Ovako sad mi imamo nekakvu šturu objavu FIFE o nekakvom senzoru koji je uhvatio pramen kose, a niti riječi o stoperu Portugala koji očima prati loptu, namješta se i igra s njom. Zašto to nije deliberate play, nitko ne zna niti će znati, ali će zato sad FIFA od ovoga napraviti nekakav presedan za buduće pramenove kose, a prave probleme nitko neće adresirati. Kao npr. zašto je sudac pozvan na VAR ako je VAR soba imala dva jasna dokaza za poništiti gol preko checkovera, senzor i zaleđe.
  • rioda
    17.3k
    Svima je fokus na tom zadnjem golu, a ja svako malo gledam onaj Sučićev gol i nikako ne mogu shvatiti da je to bilo zaleđe. Jednostavno tu ne vidim zaleđe, pogotovo ne onakvo kakvo je prikazano u 3D-u
  • Efes Pilsen
    16.2k
    Ja jedino ne mogu shvatit da na toliki broj primljenih golova nakon ubacaja nasi stoperi vise ni ne skacu.
  • ZG plavi 01
    431
    Screenshot-2026-07-03-17-55-12-328-com-instagram-android.jpg

Definitivno rezija u prijenosu nije pokazala ovaj udarac...
  • wolfgang14
    4.3k
    po meni za ligu nacija u rujnu MORAJU biti pozvani sljedeći dinamovi igrači:
    - Niko Galešić
    - Josip Mišić
    - Luka Stojković
    - DD Beljo

I naravno Livi ako ga dobijemo
  • NitkoBitan
    37.6k
    Takvih "udaraca" ima na desetine na prosjecnoj utakmici, najbolje da u nekoliko metara kvadratnih nitko nikoga ne dira, povlaci ili zakacuje. To interpretiranje zamrznute slike je alat podlozan manipulaciji. Mos si mislit da ce recimo takav "udarac" sudit Paragvaju protiv Francuske, glavi sudac ce skupa s VAR sobom zakljucit da se radi o muskoj igri i teraj dalje.
  • ZG plavi 01
    431
    pa bas Paragvaj je profitirao za gol protiv Svaba zbog kontakta koji ima jednak intenzitet kao i ovo Vlasicevo drzanje. Da se nama takav gol ponisti kao Nijemcima pricalo bi se o nevidjenoj kradji.
  • ShanKu
    2.2k
    U ovakvoj situaciji sve bi bilo regularno.

file-00000000e10c71f491acbbedd3deb2b7.png
  • KtcGoat
    6.4k
    Prokleti danasnji trendovi i duge frizure
  • dragošlapa
    290
    I ekipa koja ne ćelavi...
bold
italic
underline
strike
code
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet
Add a Comment

Dobrodošli na Forum Zona Dinamo!

Zona Dinamo je Forum na kojem se okupljaju navijači i simpatizeri Dinama, te na jednom mjestu raspravljaju i informiraju se o klubu i svim ostalim stvarima koje imaju poveznicu s našim klubom. Ostali su dobrodošli kao gosti i u skladu s tim trebaju se i ponašati.