• über alles
    2.8k

Odlicna usporedba, posto su nam ekipe po imenima na istom nivou.
  • jakov1
    1.7k
    ali je covek jeben psiholog i zna s nasim deckimaFacke

Sljedeci put kad te bude jako brinulo zasto ljudi sereju po Dalicu, sjeti se ovog glupog komentara i tisuce takvih koje slusamo zadnjih 7-8 godina kad god Hrvatska odigra lose (a to je bio slucaj brat bratu 80% utakmica).

Po cemu se tocno vidi da Dalic zna s deckima? Nemoj mi samo reci po medaljama jer daleko bolji treneri nisu nista osvojili, medalja je rezultat milijun faktora. 2018. mu definitivno treba pripisati jer smo imali glavu i rep, ali nakon toga, uspjesi su vise Gospini nego Dalicevi.

Jucer sam (slucajno bas tebi) poslao statistiku na nedavnim velikim turnirima koja je za nas porazavajuca

Hrv 7-9-5
    Por 7-5-6
    Eng 14-7-5
    Njem 6-3-6
    Špa 11-9-1
    Bel 12-2-5
    jakov1

Sad sam pogledao i kvalifikacije. Ne zelim uopce govoriti trebamo li mi igrati bolje od Njemacke ili Portugala, ovo je samo usporedba rezultata relativno na vlastiti rating.

Hrvatska u zadnja 4 ciklusa ostvaruje 2.3 boda po utakmici (naravno, znacajno nize od gornjih ekipa). Kad se gleda ELO protivnika, ostvarujemo -8.2 ocekivana boda (opet najgore) unatoc najnizem prosjecnom ELO ratingu protivnika od gore navedenih ekipa.

Mozda najsramotnije, ono di skupljamo najmanje bodova su srednje utakmice (rang Poljska, Slovacka, Madarska...), oko 1.6 ppg iz 10 utakmica, dok ostatak reprezentacija tu ubire cca 2.2-2.7.

Znaci ne samo da mi ne mozemo nabit nikoga, jos moramo grist nokte i prolazit na guzove (kao uostalom i na ovom prvenstvu).

Tako da eto, ako te zanima zasto ja serem, razlog je sto pored toliko vrhunskih igraca, mi i dalje igramo kao da su nam udarni igraci Stjepan Tomas i Marko Babic.
  • Dzoni
    6.4k
    Zar nije svaka utakmica koja ode na penale tehnički nerješena?
  • Zagi
    18k
    Ne kada kreiraš narativ.
  • Facke
    8.3k

Pajdo moj a kad mi kvalifikacije nisme presli ha "guzove" i bez drame? Pod Kranjcarem za SP 2006 i sad za ovaj SP 2026. Mucili sme se i pod Bilicem, Baricem, Stimcem, Kovacem , Cacicem. Jednostavne sme takvi. I mislim da se bu te teske premenile.

Den denes se secam kak se srale po Bilicu da mu Prosnecki slaze taktiku. A ste je gde nakon repke bil trener i kak tu te ekipe igrale se pokazale.

Kovac , top trener, ali nije pasale s ljudske strane.

Zate sam i napisal Dalic zna s nasim deckima. Nije te igracki te koj si mi zamisljame ali nema sanse da bi on bil tak duge izbornik da izmedu njega i ekipe ne stima.
  • DerHerrKool
    1.2k
    prije 8-12 godina, proci skupinu bi bilo ludiloHectorharatti

Na stranu ta nerealna očekivanja, ali valjda se prolazak skupine na turniru sa 32 reprezentacije i na turniru sa 48 reprezentacija ne vrednuje jednako. Trebali bi težiti tome da budemo bolji, a ne da se zadovoljavamo nekim minimumom koji se u biti još i spustio samom promjenom broja reprezentacija na turniru.
  • jakov1
    1.7k

Ako je tvoj argument da Dalic sa Zlatnom loptom, najskupljim stoperom ikad, vrhunskim golmanom itd. muci jednako kao treneri s generacijama predvodenom Kovacem, Srnom i Pletikosom, a da su igraci pritom zadovoljni jer im je mjesto u ekipi zacementirano, onda ja ne moram nista vise ni dodati.
  • Zg123
    3.7k
    ovako forum struka zamislja idealnog izbornika:
    1. prosjek bodova minimalno 2.80
    2. obavezno finale na svjetskom ili europskom prvenstvu i to bez penala ili produzetaka jer se onda to ne racuna
    3. zvati igrace po ukusu nacije i slagati postavu kako njima pase
    4. prolazak kvalifikacija bez poraza
    5. igrati kao Barcelona u svojem primeu, obavezno kantati sve ekipe osim onih elitnih a i njih treba barem nadigrati svaki put
  • Droljo
    29k

Ne. Samo treba zvati najbolje igrače u najboljoj formi i za pozicije koje trebaju.

Ne bi bilo loše da i sva slova zna ali nije presudno.
  • DerHerrKool
    1.2k

Pa to bi i bio idealan izbornik. Takav ne postoji, ali bi bio idealan.
    Pošto takvog nema, zadovoljili bi se i sa nekim koji ima nešto taktičkog znanja, poziva ono najbolje što Hrvatska ima i nije licemjer.
    Jel tražimo puno?
  • Zg123
    3.7k
    Ja se apsolutno slazem da je popis za ovo SP nakaradan ali me zivcira sto se rezultati Dalica omalovazavaju i stavljaju u rang Igora Stimca i njegovog mandata jbt. Netko je cak toliko daleko otisao da je napisao da je pokupio vrhnje od tv servisera koji je ostavio ekipu u rasulu i na rubu ispadanja kvalifikacija za SP.
  • Zg123
    3.7k
    Ne bi bilo loše da i sva slova zna ali nije presudno.Droljo

Jbg onda ni sadasnji trener Dinama ne moze proci tvoje kriterije...
  • DerHerrKool
    1.2k

To je pretjerivanje. Otprilike u rangu tvojeg idealnog izbornika.
  • Droljo
    29k

Nije presudno...
  • IceMan
    4.1k
    Sve razumijem da mi baš nešto ne igramo, al ko to igra nešto?

Možda eventualno Francuzi čiji četverac napred vrijedi miljardu pa bi bilo i čudno da ne zabijaju i igraju…

A ostali?

Tko je to maestralan?
bold
italic
underline
strike
code
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet
Add a Comment

Dobrodošli na Forum Zona Dinamo!

Zona Dinamo je Forum na kojem se okupljaju navijači i simpatizeri Dinama, te na jednom mjestu raspravljaju i informiraju se o klubu i svim ostalim stvarima koje imaju poveznicu s našim klubom. Ostali su dobrodošli kao gosti i u skladu s tim trebaju se i ponašati.