• Paggini
    87.9k
    Iskreno, ovo vrijedi i 150 euraHnlovac

Ali šta vrijedi? Jedan ingame trailer i 6 screenshotova? Na temelju čega vrijedi? Na temelju toga što Rockstar je radio na tome 6 godina jer su okoštali imbecili koji ne znaju napraviti igru koja ne košta 58 zilijardi dolara?

Neću ulaziti u cijene ostalih AAA naslova, jer cijela industrija je odvratna i ono što je postala. 30 godina pobožno gejmam, čak sam i pisao i radio za neke veće gaming publikacije u slobodno vrijeme, znam kako to sve funkcionira i ovo što Rockstar radi je najodvratnija stvar koju je jedan studio napravio otkad ja gejmam, a bilo je primjera manipulativnih govana.

Prvo su genijalci korporativni (ne Rockstar, nego EA, Ubisoft i ostali idioti) digli igre sa 50 na 60 eura u industriji jer svi moraju imati 600000 ljudi koji rade na igri, a Rockstar je sad odlučio to dignuti na 80, ali zapravo 100 eura znajući da će svi ti gladni gameri pokupovati jer toliki hajp je stvoren da su mogli i 200 staviti. Još ćemo im se zahvaljivati što su samo 100 eura stavili, blaženi bili.

Oni stave u igru feature koji su napravili za gamere, customizacija izgleda ovog onog jel. Ali zapravo im je to dodatni izvor monetizacije jer igra je jbg singleplayer, kako ćemo iscuclat od gamera dodatne parice hjoooo??? Sad zamisli da si igrao San Andreas 2005. (hipotetski original hahah) i da nisi mogao otići na šišanje ili bildati u gymu jer nisi dao 150 kuna više za bolju verziju.

Isprike na rantanju, ništ tebi osobno naravno, jasno je meni da ljude pere hajp i da im nije problem dati novce, ništa protiv gamera, ali ovo mi je degutantno što Rockstarovci rade da iskoriste tu beskonačnu dobru volju gamera jer neće biti jedini jer i ostali će vidjeti šta rade i nastaviti s istim praksama, gdje će AAA igre biti 80 eura u startu jer "ekipaaaa, pa košta nas punoooooooo da napravimo igruuuu", ili u prijevodu, ti trebaš plaćati 30 eura više za igru u odnosu na prije 6, 7 godina jer su idioti nesposobni.
  • Facke
    8.3k

Potpune se slazem stobu. I sto posto budu ostali nastavili. Ali ja racunam stem da bi GTA 6 mogle biti debele sranje. GTA 5 je bila sranje igrica, i 4 je bila takoder uzasne dosadna. Bar mene. Red Dead 2 mi se iste nije svidal. Dosandna , hrpa glupih misija i preduga.

Zajna bas dobra im je bil Red Dead Redemption 1.
    San Andreas / Vice City i cak i GTA 3 nedodirljivi v tem serijalu.
  • Paggini
    87.9k
    Potpune se slazem stobu. I sto posto budu ostali nastavili. Ali ja racunam stem da bi GTA 6 mogle biti debele sranje. GTA 5 je bila sranje igrica, i 4 je bila takoder uzasne dosadna. Bar mene. Red Dead 2 mi se iste nije svidal. Dosandna , hrpa glupih misija i preduga.Facke

Ma ne bih čak ulazio ni u kvalitetu igara njihovih, meni je GTA IV bio fantastičan, petica mi je bila bezdušna i dosadna potpuno u odnosu na osobnost koju su imali trojka, vice city i san andreas, RDR 2 mi je objektivno jedna od najboljih igara svih vremena. I sve to pet, zaradili su s tim igrama stvarno puno dobre volje kod gamera jer ne griješe, ali jebemti život, dokle ide vaša jebena pohlepa
  • Hnlovac
    6.5k
    na temelju toga da je Rockstar kompanija s provjerenom kvalitetom proizvoda.

Uložili su 2 milijarde dolara u GTA 6. Nakon GTA 5 i RDR2 nema straha da će igra biti nekvalitetna.

Imam i ja zamjerku za ovo, ali i prije ove informacije očekivao sam da će igrica bit 100 € jer se špekuliralo da hoće

Kod Rockstara to nije problem, dobivamo njigove igre svakih 5 godina.

Problem će bit kad štakori iz Ubisofta krenu s ovim praksama, ali ja sam uvjeren da ce kvaliteta GTA6 trajno naštetiti tim kokošarima.

Mislim budimo i realni, GTAV je kad je izašao kod nas koštao onak 400ak kuna, a ovo će koštati 100e dok se prosječna plaća digla sa 700 na 1500 eura

Meni je veći problem Rockstara sto zanemaruju ostale franšize. Bully, Max Payne, Midnight Club.
    Također, napustaju priču singleplayer DLCeva kaj je bedasto. TBOGT, TLAD i Undead Nightmare su bili remek djela
  • Paggini
    87.9k
    temelju toga da je Rockstar kompanija s provjerenom kvalitetom proizvoda.

Uložili su 2 milijarde dolara u GTA 6. Nakon GTA 5 i RDR2 nema straha da će igra biti nekvalitetna.

Imam i ja zamjerku za ovo, ali i prije ove informacije očekivao sam da će igrica bit 100 € jer se špekuliralo da hoće
    Hnlovac

Ma sve sam ja to i rekao, jasno je meni odakle dolazi taj hajp i sve to skupa.

Ali sad, plastičan primjer kako ja vidim ovo, da Dinamo dođe i kaže "E dres za iduću i onu poslije sezonu ne dolazi jer na dresu radi nas 1500, to razvijamo dugo vremena, a s obzirom na to koliko razvijamo, dres će koštati ne 90 eura, nego 300 jer ipak smo dugo radili na njemu i radilo nas je 1500"

Hoćeš ti na to reći "ha da, Dinamo uvijek ima jebene dresove, dat ću 300 eura ipak su ga radili tri godine, puno ljudi je radilo, pucat će dres" ili ćeš reći "koji kurac vas 1500 radi na dresu, tko je to trazio od vas, zasto ste ga radili tri godine, dajte mi normalan jebeni dres?"

Kazem, pretjeran primjer, ali onda ako Dinamu to prodje, onda postane praksa i svaki dres kosta 300 eura, jel.

Jer oni se sa GTA Online KUPAJU u parama, a samo s preorderima ce isplatiti development šestice valjda triput, ovo je čista bolesna pohlepa zamaskirana s tim opravdanjima
  • Hnlovac
    6.5k
    A mislim, treba vidjeti koliko zapravo ljudi treba da se napravi toliko masivna AAA igra

Realno, iako na površini to sve izgleda isto, vidi se s koliko više truda Rockstar radi igrice. Količina stvari u svijetu, isprogramirani događaji, radio stanice, količina automobila, i cijeli svijet u igrici, NPCevi...

Meni je npr Sleeping Dogs top igrica, ali ipak postoji razlika u detaljima između tog i GTA4 (koji je i ranije izašao). Također, kod RDR2 i GTA5 sam naišao na jako malo buggova, fakat su ispeglane igrice, ne bude nikad katastrofa poput Cyberpunka 2077

I dalje bih rekao da si samo Rockstar može ovo priuštiti, a ako GTA6 ispadne senzacija , ispast ce da je vrijedilo svakog centa

Za Dinamo mi je teško usporediti jer u Rockstarovim proizvodima ne uživaš stalno (osim ako ne truneš na gta online 24/7) dok u Dinamovim "proizvodima" (tekme, atmosfera, dresovi, povijest, navijanje, igra, članski dan) možeš uživati 365
  • Paggini
    87.9k
    treba vidjeti koliko zapravo ljudi treba da se napravi toliko masivna AAA igraHnlovac

E pa ovo mi je najveći problem, što i filmska industrija recimo ima - toliko su se raširili, u njih su ušle korporativne pare i sve je postalo marža, profiti, kurci, palci. I sve mora koštati 300 milijuna i zaraditi barem milijardu profita, iako zapravo ne mora, ali je to postalo toliko ogromno i behemotno da ne možeš više iskontrolirati.

Tako i Rockstar, ako je ta igra koštala 3 milijarde i trebalo joj je 6 godina da izađe, pa znaš šta ću ja očekivati da ona bude? Najbolja igra svih vremena, čudesan evolucijski korak u gamingu, što se nikad nije vidjelo i nikad se nije dogodilo.

A neće to biti, nego će biti ispoliraniji i veći GTA V, a za to ti stvarno ne treba tri milijarde dolara i 6 godina, ni u kojem svemiru.

Evo ti opet banalni primjer Clair Obscur, igre na kojoj je radio manji ex Ubisoft tim, budžet 10 milijuna dolara, a igra postavlja nove standarde u grafici, glazbi, priči, voice actingu i svemu ostalome u svome žanru, pa usudio bih se reći i u gamingu.

Jednostavno to ne mora toliko koštati, ali su nas sve uvjerili da mora toliko koštati. Bit će to jebena igra, super će biti grafika, bit će velik svijet, ali će to još uvijek biti GTA koji igramo već 25 godina, samo naprednija verzija, a nema šanse da to košta 3 milijarde eura.

I dalje bih rekao da si samo Rockstar može ovo priuštiti, a ako GTA6 ispadne senzacija , ispast ce da je vrijedilo svakog centaHnlovac

Ma ovo ne može propasti, nema šanse, uopće ne ulazim u to, siguran sam da će biti najuspješnija igra svih vremena po zaradi, ali sama praksa mi je ljigava i zabrinjavajuća
  • Dino
    5.6k
    GTA je rijetka franšiza za koju mi nikad ne bi bio problem dati lovicu. Ne stancaju ih dvaput godišnje, igre su ogromne, puno je igrača, imaš milijun offline i online opcija za igru, teško mi je uopće usporediti s nečim i naći nekaj slično kao GTA.

Ostale igre su objektivno preskupe. Assassin's creed mi je jedan od najdražih serijala pa su postale teški stanceraj nakon četvorke. Fifa je najprecijenjenija igra svih vremena, doslovno je isto koštala Fifa14 koliko i GTA5 kad su izašli 2013 godine, s tim da sam GTA5 igrao u kontinuitetu do 2020. Totalno neusporediva franšiza koja zbog toga može nabiti cijenu koju želi i svejedno će biti potražnje.

Cijena je u ovom kapitalizmu dosta nezahvalan predmet rasprave jer ju ne dirigira ni kvaliteta ni trud ni opravdanost, nego samo broj budala s lovom.
  • Hnlovac
    6.5k
    kužim kaj hoces rec, ali i dalje, shvatio bi da su povećali broi stanovnika a izbacuju slop, ali igre na kojima rade su ogromne

Prije ih je bilo manje i stancali su manje igre, ali i jednostavnije za napraviti. Pa jedan Vice City su doslovno napravili na enginu GTA3 u 7 mjeseci.

Meni su činjenice poput ovih dovoljne da im dam 100 eur
    Screenshot-20260625-153603-Chrome.jpg

Mogu li bit manje pohlepni, apsolutno mogu. Međutim ovo je do TakeTwo koji ih drži, ne do njih
  • Pacho
    18.5k
    man-for-today-miami-vice.jpg

Pacho i ekipa u GTA u ekskluzivnim ultimate edition sakoima iz ducana kojima sirotinja nema pristup
  • Hnlovac
    6.5k
    Izašli su novi screenshotovi kako ce gta6 izgledati za sirotinju koja neće kupit exclusive edition
    GTA-Vice-City-1-1920x1084.jpg
  • Filip85
    1.4k
    Dali ovaj datum izlaska GTA znači da je Sony definitivno odgodio PS6 za negdje kraj 2028.-e ili početak 2029. ?!
  • Paggini
    87.9k
    Pacho i ekipa u GTA u ekskluzivnim ultimate edition sakoima iz ducana kojima sirotinja nema pristupPacho

Izašli su novi screenshotovi kako ce gta6 izgledati za sirotinju koja neće kupit exclusive editionHnlovac

Jebemti toliko sam sad umro od smijeha da sam ljut na sebe sto sam siromasan, a ne na Rockstar....
  • GOAT
    8.3k
    Vanilla content prodaju pod DLC :lol: :lol:

Plati 20 eura i možeš uci u rockstar verziju konzuma..

GTA V online je cesto imao zanimljive evente koje su lagano mogli prodavati pod dlc ali su ih dali za besplatno i zato je privlacila toliko igraca
  • don
    20.3k
    A neće to biti, nego će biti ispoliraniji i veći GTA VPaggini

stvarno misliš da će u današnje vrime, uz sve moguće AI alate izać upgrade verzija GTA V? To bi bila prevara stoljeća.
bold
italic
underline
strike
code
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet
Add a Comment

Dobrodošli na Forum Zona Dinamo!

Zona Dinamo je Forum na kojem se okupljaju navijači i simpatizeri Dinama, te na jednom mjestu raspravljaju i informiraju se o klubu i svim ostalim stvarima koje imaju poveznicu s našim klubom. Ostali su dobrodošli kao gosti i u skladu s tim trebaju se i ponašati.