• ZG plavi 01
    330
    Michail Antonio sindrom
  • Sajla
    20.9k
    FIFA uvodi nova pravila vezana uz transfere igrača i to već od 1.1.2027., piše index:

Prema novim pravilima, igrači će imati pravo na pet posto iznosa vlastitog transfera. Ova praksa, koja je već postojala u Španjolskoj, sada postaje globalno pravilo. Nogometaši s godišnjom fiksnom plaćom manjom od 150.000 eura obvezno će dobiti 5 % od fiksne naknade za transfer.
    Igrač se može djelomično odreći tog prava, no njegov udio nikada ne smije biti manji od većeg od sljedeća dva iznosa: a) fiksne plaće igrača za posljednju godinu ugovora s klubom iz kojeg odlazi; ili b) 2.5 % ukupne fiksne odštete za transfer.

Ubuduće će otkupne klauzule postati obvezan dio svih ugovora između nogometaša i klubova. Obje strane morat će ugovoriti iznos kojim se raskida ugovorna obveza, što je praksa koja je već postojala u Španjolskoj, ali su se drugi savezi opirali njezinoj primjeni. Ovime se jamči sloboda kretanja nogometaša.

Novost je i mogućnost da klubovi s igračima mlađim od 18 godina potpisuju ugovore na do pet godina, za razliku od dosadašnjeg općeg ograničenja od tri godine. Takvi ugovori moći će se ponuditi samo ako je igrač bio registriran u klubu određeno vrijeme prije potpisivanja te moraju ispunjavati posebne uvjete vezane uz naknadu. Klubovi će po sezoni moći imati samo ograničen broj takvih ugovora.

Primjer: 17-godišnjak iz akademije, 5 godina ugovor, otkupna klauzula 20 milijuna i plaća 10k mjesečno, njemu ide 5% (1 mil) ako netko dođe po njega s tom lovom.
    Veća klauzula - igrač više zaradi ako se proda pa je i njemu u interesu da cifra ne bude premala (iako plaća kod novog poslodavca može prebiti tu razliku). Naravno, treba pronaći neki sweetspot gdje je ta klauzula realna, nemreš nekom novom Gvardiolu ponuditi 100 mil klauzulu u ugovoru jer će on tako dobiti 5 milja pošto i sam zna da iz HNLa nitko ne odlazi za tu lovu. Ali bit će zanimljivo gledati kako se klubovi i igrači prilagođavaju ovoj obavezi. I do sad su to neki igrači imali u ugovorima, ali sad će imati svi. Ne znam što znači "ograničen broj 5-godišnjih ugovora", koliko točno? Dva, dvadeset..?
  • Paggini
    86.7k
    Koja smo mi avangarda bili, kod nas su imali 50% od transfera svojevremeno! :strong:
  • Thor
    2.7k
    Prije je bilo bolje :rofl: :rofl:
  • NerminB
    1.6k
    E cuj riera iz eintrachta u zrinjski.
  • Krizy
    72.7k

Bomba, ako je istina :lol:
  • Droljo
    28.6k
    kod nas su imali 50% od transfera svojevremenoPaggini

I to da nisu ni znali! :strong:
  • znajdatevolimja
    2.1k
    Somalijski sudac Omar Artan će suditi ovogodišnji UEFA-in superkup.
  • Pacho
    18.1k

Samo jos jedan primjer europskih modernih debilana. Znaci uz sve top suce iz vlastite federacije/kontinenta idu prioritizirati osjecaje kvazimucenickog piratskog kozojeba.
  • Str1nger Bell
    3.5k
    Koja smo mi avangarda bili, kod nas su imali 50% od transfera svojevremeno! :strong:Paggini

Al su bili pošteni pa su vracali nazad :grin:
  • NitkoBitan
    37k
    idu prioritizirati osjecaje kvazimucenickog piratskog kozojeba.Pacho

Ne znam kaj se prave mutavi i ne kazu pravi razlog zasto mu je zabranjen ulazak u SAD.

Zmazani je blatio u vise navrata americku vlast na Twitteru, pa eto kako je posijao tako sad i zanje. Tko zna u kakvim je on kombinacijama kod kuce sa kime.
  • Pacho
    18.1k

Klasika. Da se mene pita, niti jedan od tih zaruljoglavih kozojeba ne bi ni prismrdio zapadu. Odlicna odluka granicara.
  • Hnlovac
    6.1k
    Pa iskreno, zaslužio je s obzirom da su ga ovi jebali na granici bez ikakvog razloga.

Da je bio Kenijac ga ne bi jebali, ali sad su na ove napaljeni pa eto. Nije ko da dolazi Alkaida, Somalijci su im već ionako zasrali Minneapolis, neće ovaj napravit nis bitno

Pogotovo čim je uspio bit sudac, kad su mu 90% sugrađana pirati, očito je mentalno 3 magnitude iznad svojih sugrađana. Shvaćam UEFU skroz
  • Pacho
    18.1k

Sluzbeni razlog:

"This individual was seeking admission to the United States," a Trump administration official said in a statement. "Upon further inspection by CBP, derogatory information, including association with suspected members of terror organizations, was discovered making the traveler ineligible for admission to the United States under the Immigration and Nationality Act (INA).

Ali sto UEFA uopce ima s tim? Zakidaju vlastite suce da bi tetosili guzobolnog kozojeba iz druge federacije da bi pokazali sto tocno? Samo jos jedna preslika politika po kojima je trecesvjetski sljam bitniji od vlastitih ljudi.
  • Hnlovac
    6.1k
    Ah zakidaju, nek stave ovog 1 tekmu, taman nek ovi poput Sieberta idu na hlađenje, ko ih j. Ili nek upadne umjesto nekog od naših antitalenata, gori nemre bit

Meni je super kak su se sad digli na noge oko ovih, di ste junaci bili od 2016 do 2020 dok su vam počeli srat po Minneapolisu? Sad rješavaju geopolitiku prek 1 suca...
bold
italic
underline
strike
code
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet
Add a Comment

Dobrodošli na Forum Zona Dinamo!

Zona Dinamo je Forum na kojem se okupljaju navijači i simpatizeri Dinama, te na jednom mjestu raspravljaju i informiraju se o klubu i svim ostalim stvarima koje imaju poveznicu s našim klubom. Ostali su dobrodošli kao gosti i u skladu s tim trebaju se i ponašati.